10 aplicatii Android pe care fiecare web designer ar trebui sa le stie

Odata cu dominatia iPhone-ului Apple in ultimii ani, sistemul de operare Android al Google pare sa fi ramas in umbra. Cu toate acestea, acest lucru se datoreaza faptului ca iPhone-ul a fost lansat cu mult inaintea oricarui dispozitiv Android. Cu toate acestea, pe masura ce popularitatea Android creste (si cresterea sa este uluitoare), la fel creste si gama sa de aplicatii.

In acest articol sunt primele 10 aplicatii Android pentru persoanele care creeaza site-uri web, permitandu-le sa fie productive in timp ce esti in deplasare.

1. Si FTP (gratuit)

Ai nevoie de acces la serverele tale web de pe dispozitivul mobil Android? AndFTP este doar aplicatia pentru job. Capabil sa incarce, sa vizualizeze si sa actualizeze fisiere de oriunde, poate fi o salvare daca trebuie sa editezi site-ul tau fara un desktop/laptop la indemana.

De asemenea, accepta mai multe domenii de la conexiuni FTP, SFTP si FTPS care au o interfata de utilizator excelenta pentru o aplicatie Android de prima generatie.

2. SilverEdit (gratuit)

O aplicatie simpla de editare a codului sursa, SilverEdit iti permite sa codifici fisiere HTML, CSS, PHP complete pe care le poti salva pe telefon sau le poti trimite in contul de e-mail. In combinatie cu AndFTP (mai sus), poti crea si trimite site-uri web cu dispozitivul tau portabil Android! In prezent, inca sufera de probleme de functionalitate pe anumite dispozitive Android, dar devine mai stabil cu fiecare lansare a versiunii.

3. Photoshop (gratuit)

Adobe aduce mereu popularul Photoshop pe platforma Android. Din pacate, dar asa cum era de asteptat, are o functionalitate limitata in comparatie cu un desktop, dar include functiile de baza esentiale de procesare a imaginii, cum ar fi decuparea, rotirea, filtrele si ajustarile de saturatie a imaginii. De asemenea, iti permite sa-ti partajezi munca pe Photoshop.com.

4. View Web Source

Daca intalnesti un site mobil pe care doresti sa il studiezi in timp ce navighezi pe Web mobil, View Web Source iti permite sa inspectezi si sa descarci intregul cod sursa al paginii in editorul sau de text. Iti ofera posibilitatea de a edita si manipula codul, de a face comentarii si de a salva fisierul pe telefon (sau de a trimite la contul de e-mail).

5. Mobile GA (gratuit)

Vechiul preferat de incredere – Google Analytics – este acum disponibil pe platforma Android. Google Analytics este cel mai bun serviciu web gratuit (in jos) pentru studierea statisticilor de trafic pe site-ul tau Mobile GA (Google Analytics) foloseste API-ul Google Analytics pentru a transmite in siguranta datele site-ului tau fara a fi nevoie de servere intermediare terte, mentinand confidentialitatea si siguranta datelor tale.

6. Dropbox (gratuit)

O aplicatie populara pentru designerii web si pentru alti creativitati, Dropbox – instrumentul omniprezent de backup pentru fisiere bazat pe cloud – iti permite sa accesezi un folder de la distanta cu documentele pe care le-ai stocat pe server. Pur si simplu salveaza fisierele pe un computer si vei putea accesa fisierele salvate de pe orice computer sau dispozitiv mobil. Aplicatia gratuita pentru Android iti ofera acces mobil la contul Dropbox.

Este un instrument obligatoriu pentru cei care lucreaza cu fisiere si documente care trebuie partajate pe mai multe computere si dispozitive.

7. WordPress Mobile (gratuit)

Daca intretii un site WordPress pentru Android este o aplicatie open source care iti permite sa scrii postari noi, sa editezi continut si sa gestionezi comentarii, totul prin minunata interfata de utilizare WordPress. Este grozav pentru blogging din mers.

8. Thinking Space (gratuit)

In calitate de designer web, nu-ti poti dezactiva mintea creativa magnifica si iti pregatesti mereu idei creative pentru design de site oriunde te-ai afla. Thinking Space este o aplicatie pentru Android conceputa pentru inregistrarea brainstormurilor si pentru a-ti mapa gandurile confuze, astfel incat atunci cand o idee apare, vei avea un mediu structurat in care sa le transmiti. O caracteristica excelenta a acestei aplicatii este capacitatea de sincronizare cu aplicatia Google. 

9. Typography Junkies (gratuit)

Fiecare designer ar trebui sa aiba o buna sursa de inspiratie tipografica; tipografia web este o parte importanta a designului. Cu Typography Junkies pentru Android, poti fi la curent cu cele mai recente stiri despre fonturi prin videoclipuri, imagini, retele sociale si multe altele.

10. Test HTML (gratuit)

Trebuie sa-ti revizuiesti priceperea HTML? Testul HTML este o aplicatie Android grozava de utilizat daca abia incepi in acest joc de web design. Aplicatia iti va testa cunostintele despre HTML, oferindu-ti intrebari cu variante multiple la care trebuie sa raspunzi intr-un timp predefinit.