Cum alegi cele mai bune produse Dell XPS

Când vine vorba de laptopuri performante, produsele Dell XPS sunt aduse de fiecare dată în discuție, așa că sunt o opțiune serioasă atunci când vrei să-ți comanzi un astfel de dispozitiv. Vei constata atunci că oferta este una destul de variată și vei fi pus iarăși în fața unei dileme, dorind să alegi cel mai bun produs.

Această decizie trebuie luată în funcție de nevoile tale, pentru că există mai multe produse din această gamă, iar fiecare este ideal pentru anumite tipuri de activități. Pentru a-ți face alegerea mai ușoară, îți prezentăm principalele criterii de care trebuie să ții cont atunci când vrei să cumperi un laptop din gama de produse Dell XPS.

Dimensiunea ecranului

Acest detaliu influențează în mod decisiv dimensiunea laptopului, cu cât acesta are un ecran mai generos cu atât și dimensiunea sa fiind mai mare. Dimensiunea ecranului este dată de diagonala acestuia, iar modelele variază de la laptopuri cu diagonala de 10 inch până la dispozitive cu o diagonală de 18 inch sau chiar mai mult.

Dacă vrei un laptop pe care să îl poți purta cu tine oriunde, ușor de transportat și de folosit, evident că trebuie să alegi un model cu ecran mai mic. În schimb dacă ai nevoie de un laptop pentru a rula programe de grafică sau pur și simplu pentru a te uita la filme, ideal este un model cu ecran mare. Marea majoritate a utilizatorilor aleg laptopurile cu diagonala de 13,3 inch, 15,6 inch și 17,3 inch.

Configurația

Configurația se referă la toate componentele care alcătuiesc partea de hardware a sistemului, mai pe înțelesul tuturor – piesele. De aceste componente depinde nivelul de performanță al laptopului, care poate fi optimizat în funcție de nevoile utilizatorului. Astfel, pentru un laptop pe care să-l folosești zi de zi pentru a naviga pe net, a scrie e-mailuri sau a rula muzică și filme, nu ai nevoie de o configurație ultraperformantă, pentru că nu îl vei folosi niciodată la întreaga sa capacitate.

În schimb, un laptop de pe care vrei să lucrezi sau pe care vrei să rulezi cele mai noi jocuri, are nevoie de o configurație performată, începând cu procesorul și continuând cu placa video, memoria RAM, și multe altele. De asemenea, important este și spațiul de stocare, ce trebuie să fie unul de cel puțin 1TB.

Greutatea

Greutatea unui laptop depinde de materialele din care este fabricat, dar și de configurația aleasă. Dacă îți dorești un laptop ușor, trebuie să alegi un model din gama dispozitivelor ultraportabile, care nu depășesc două kilograme. Modelele comune de laptopuri, care sunt și cele mai utilizate, au între două și trei kilograme, iar  în această categorie intră  laptopurile optimizate pentru aplicații office și multimedia.

Cele mai grele laptopuri depășesc 3 kilograme, și nu vorbim aici de primele modele apărute, ci de dispozitivele cu cele mai performante configurații. Laptopurile de gaming se încadrează perfect în această categorie, însă greutatea nu constituie un impediment prea mare pentru utilizatorii lor.

Designul

Deși nu influențează cu nimic funcționalitatea dispozitivului, și acest criteriu contează, pentru că nimeni nu vrea să se afișeze cu un laptop care să semene cu o cutie de pantofi. Prin urmare, producătorii au acordat toată atenția și acestui detaliu, creând chiar și modele de lux.

Plasticul și metalul sunt cele mai folosite materiale, însă la modelele mai elegante vom întâlni și mult aluminiu sau chiar materiale exotice. Totuși, dacă eleganța unui laptop nu este egalată de performanțele de care este capabil, nu are rost să arunci banii pe el doar pentru că arată bine.

Așadar, cel mai bun produs Dell XPS este el care se potrivește cel mai bine nevoilor tale, iar ținând cont de cele de mai sus, vei ști cum să-ți alegi modelul perfect pentru tine.