Topul celor mai bune filme romantice din toate timpurile

Istoria ne-a lasat titluri grozave in cadrul cinematografiei romantice, de la cele caracterizate de drama, prin cele cu povesti care se limiteaza la fantastic, pana la cele mai excentrice romante.

Filmele romantice sunt o piatra de hotar in cultura populara care ne-au atins mereu inimile intr-un fel sau altul. In aceasta lista de pe dyi, va vom arata cele mai bune filme romantice din toate timpurile, de la clasice precum Casablanca pana la romance indraznete pentru adolescenti precum The Fault in Our Stars. Sa incepem!

1. Casablanca (1943)

Gen: Drama, Romantica, Razboi
Disponibil pe: Amazon Prime, Youtube Premium

Intotdeauna vom avea Parisul, nu? Casablanca este una dintre acele opriri obligatorii pentru orice pasionat de film, fie din cauza stapanirii dialogurilor iconice care au marcat mai mult de un iubit, fie datorita cadrelor si regiei sale. Rick Blaine, in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, se reintalneste cu Ilsa, o veche dragoste care incearca sa fuga din Maroc impreuna cu actualul ei sot. Conexiunea pe care o aveau nu s-a risipit, dar asta nu inseamna ca este mai usor sa fim impreuna.

2. Tigrul si dragonul (2000)

Gen: Actiune, Romantic, Fantasy
Disponibil pe: Netflix, YouTube Premium, Google Play, Amazon Prime

Ang Lee este un regizor pasionat care a regizat mai mult de un film de pe aceasta lista, dar unul dintre cele mai importante momente ale carierei sale este clasicul chinez Crounching Tiger, Hidden Dragon. Povestea urmareste doua romane, dragostea tanara si pasionala a lui Jen si Lo, o femeie aristocratica care va trebui sa accepte o casatorie aranjata si un bandit din desert care ii fura inima; dar, alaturi de aceasta poveste de dragoste, ii avem pe maestrul spadasin Li Mu Bai si pe Shu Lien, marele sau prieten. Aceasta iubire, matura, dar plina de indoieli cu privire la onoare si aristocratia care ii inconjoara, face ca povestea sa se completeze cu ceva mai solid.

3. Amelie (2001)

Gen: Comedie, Romantic
Disponibil pe: Amazon Prime, YouTube Premium, Google Play

Parisul continua sa fie orasul iubirii pentru multi, iar Amelie nu face exceptie, unde suntem inconjurati de magia ei. In acest film vedem reflectate toate romantele care au avut loc in acest oras. Amelie este o tanara timida care lucreaza ca chelnerita, dar care isi doreste, mai presus de toate, sa iasa din carapacea ei pentru a se putea implica cu ceilalti, si o face lasand mici note si planuri curioase. Dar nu mai este mult pana cand intalneste o persoana care in cele din urma o smulge din cap pentru a se confrunta cu lumea reala.

4. Jurnalul (2004)

Gen: Drama, Romantica
Disponibil pe: Netflix, YouTube Premium, Google Play, Amazon Prime

Aceasta poveste de dragoste se bazeaza pe un roman al lui Nicholas Sparks si este una dintre cele mai usor de recunoscut datorita chimiei explozive pe care Rachel McAdams si Ryan Gosling au demonstrat-o pe banda. Povestea urmareste o poveste de dragoste de-a lungul deceniilor, aratand modul in care acesti indragostiti se intalnesc pana la realitatea prezentului, cand ambii sunt in varsta.

5. Jurnalul lui Bridget Jones (2001)

Gen: Romantic, Comedie, Drama
Disponibil pe: Netflix, YouTube Premium, Google Play

Aceasta comedie romantica are si meritele ei, este o poveste fermecatoare despre o femeie care nu se incadreaza in standardele conventionale de frumusete care incearca sa-si traiasca viata de singura fara sa se gandeasca prea mult la faptul ca este singura. Personajul lui Bridget este considerat chiar o eroina britanica, iar filmul este plin de umor britanic caracteristic, care poate fi uneori dur.

6. West Side Story (1961)

Gen: Romantic, Muzical, Drama
Disponibil in: Nu este disponibil pe platformele de streaming

Unul dintre cele mai bune clasice muzicale, precum si cele mai bune adaptari „moderne” ale lui Romeo si Julieta, West Side Story spune povestea a doi indragostiti de pe strazile din New York in anii 1950. Tony si Maria vor trebui sa-si apere dragostea in fata partilor lor respective, Maria fiind un imigrant portorican si Tony un membru al unei bande din New York. In curand va fi realizata o noua versiune a filmului care va avea o distributie latino mult mai diversa decat editia originala, speram ca va raspunde asteptarilor.

7. Mandrie si prejudecata (2005)

Gen: Drama, Romantica
Disponibil pe: Netflix, YouTube Premium, Google Play, Amazon Prime

Din minunatul condei al lui Jane Austen vine Mandrie si prejudecata , o poveste de epoca despre doi oameni din straturi sociale diferite, care vor trebui sa faca fata unor partiniri legate de diferentele lor si cateva neintelegeri pentru ca dragostea lor sa conteze. Elizabeth este o tanara care, datorita modului ei de a se exprima si de a gandi, a fost respinsa de mai multi candidati la casatorie. Dar tocmai acest mod de a fi atrage atentia mandrei si pedantei Darcy, care incetul cu incetul va fi afectata de ideea lui Elizabeth alaturi, in ciuda faptului ca pozitia sa sociala ar fi afectata de casatoria cu ea.

8. In the Mood for Love (2000)

Gen: Drama, Romantica
Disponibil in: Nu este disponibil pe platformele de streaming

In aceasta poveste de dragoste care se va desfasura, ii urmam pe domnul Chow si Su Li-zhen, un cuplu vecin din Hong Kong din 1962, care au altceva in comun: partenerii lor au aventuri si, in ciuda chimiei pe care o impartasesc si a atractie pe care o simt in mod evident unul pentru celalalt, refuza sa imite actiunile partenerilor lor.

9. Cand Harry a cunoscut-o pe Sally (1989)

Gen: Comedie, Drama, Romantica
Disponibil pe: Amazon Prime

comedie romantica la care a fost mentionata de milioane de ori in diferite medii, When Harry Met Sally este un clasic care exploreaza evolutia unei relatii. Harry si Sally se intalnesc in timpul unei calatorii de la Chicago la New York, iar in urmatorii 12 ani, se vor intalni din nou si din nou prin diferite coincidente, care ii vor determina sa creeze o prietenie solida care va evolua in mod logic intr-o relatie de dragoste. Datorita acestui film exista ideea ca „un barbat si o femeie nu pot fi doar prieteni”, asa cum comenteaza Billy Crystal la inceputul filmului.

10. Titanic (1997)

Gen: Drama, Romantica
Disponibil in: Nu este disponibil pe platformele de streaming
Numele in spaniola: Titanic

Una dintre cele mai tragice povesti adevarate, transformata intr-o poveste epica de dragoste pe care o cunoastem si o iubim cu totii. Jack si Rose, doi oameni din straturi sociale foarte diferite, se intalnesc la bordul RMS Titanic, un clasic regizat de James Cameron, unul dintre cele mai mari incasari din istorie, precum si unul dintre cele mai scumpe de facut. Titanic este o bijuterie care nu trebuie ratata daca esti un adevarat fan al romantismului .