Tendințe 2023 pentru costume de baie – pregătește-te pentru vară!

Un sinonim pentru o vară reușită nu este nevoie doar vremea însorită și vacanță de cel puțin o săptămână, ci și un costum de baie în care arăți și, mai ales, te simți grozav. Ce tendințe vor domni în 2023 la malul mării și la piscină? Aruncă o privire mai jos și află cele mai importante tendințe în moda de plajă.

Costume de baie femei 2023: dintr-o bucată sau din două piese?

Fie că iubești stilul elegant sau preferi să dai prioritate confortului și funcționalității în ținutele tale, există vești bune pentru tine: îți va fi ușor să rămâi la modă în vara anului 2023. Acest lucru se datorează gamei de propuneri ale designerilor, care pentru acest sezon oferă piese fenomenale în diverse stiluri. Costumele de baie pline de farmec, inspirate de estetica Versace de la începutul anilor 1990 și 2000,  costume de baie brazilian precum și modelele de micro bikini care sunt asociate cu vibrațiile Y2K, vor fi în topuri.

Alături de ele ies în evidență costumele de baie din două piese și dintr-o singură piesă à la Marilyn Monroe și costumele de baie sport, foarte confortabile – perfecte pentru înot sau pentru a juca volei pe plajă. Înainte de a ajunge la detalii privind culorile, modelele și croielile, merită răspuns la întrebarea de bază: ce costume de baie vor fi la modă în 2023 – dintr-o bucată sau din două piese? Ambele!

Care sunt cele mai la modă culori ale costumelor de baie femei în 2023?

Un aspect important de care merită să ții cont atunci când alegi costumele de baie pentru vara 2023 este culoarea. Deși există o mulțime de opțiuni din care să alegi, există câteva care sunt deosebit de populare printre celebrități și designeri în acest an. Iată ce va fi în vogă.

  • În 2023, merită să pariezi pe  costume de baie femei în culori puternice. Cu cât mai expresiv, cu atât mai bine. Important este că slipul de baie nu trebuie să fie de aceeași culoare cu sutienul – contrastele colorate sunt cele mai populare.
  • Pe de altă parte, trebuie să ții cont că sunt în tendințe modelele de costume de baie în nuanțe pastelate. Rozul pudrat, fistic și mentă, baby blue sau galbenul lăptos sunt grozave în moda de plajă, deoarece subliniază frumos pielea bronzată. 
  • Costumele de baie albe sunt extrem de șic și sunt asociate cu eleganța, în spiritul glam, iar pe de altă parte – cu minimalismul. Ambele direcții vor fi foarte la modă în vara lui 2023.
  • Încă merită să acorzi atenție modelelor negre, care nu numai că subțiază optic silueta, ci și se combină perfect cu alte elemente de stil de vacanță, indiferent de culoare.

Tendințe pe plajă: cele mai la modă stiluri de costume de baie în 2023!

Iată un mix de propuneri de top, din care poți alege liber, hotărând asupra uneia sau… mai multor variante pe care le vei lua cu tine în vacanță.

  • În 2023, moda de plajă va fi dominată de bikini clasici legați cu șnur. Poate fi cusut dintr-un material neted sau in monogramele unui brand cunoscut. Noutatea este că legăm chiloții mult mai sus ca niciodată – nu la înălțimea șoldurilor, ci cu siguranță deasupra lor. 
  • La fel de dorit în 2023 vor fi și costumele de baie în două piese cu croială încorporată. Caută detalii precum volane, o curea cu cataramă pe slipi sau inserții contrastante.
  • Costumele de baie dintr-o singură piesă, cu decupaje îndrăznețe vor domina vara anului 2023 pe plajele din întreaga lume. În acest caz, este vorba de monokini cu talia expusă, dar și la costume cu un decolteu care ajunge până la buric. 
  • Îți place stilul sport? Printre propunerile designerilor pentru aceasta vara vei avea o selecție mare. Hitul anului 2023 va fi și combinația – top cu pantaloni scurți, inspirată de costumul de baie pentru bărbați. 

Ce accesorii merită să ai pe lângă costume de baie femei?

Desigur, un costum de baie în sine nu este încă suficient pentru a face impresie și a te simți încrezătoare pe plajă. Datorită accesoriilor potrivite, vei crea un aspect gata, complet, dacă este necesar, vei acoperi anumite minusuri ale siluetei, și vei avea grijă și de confortul și siguranța ta. În primul rând, alege un pareo. Nu trebuie să îl porți tot timpul, dar sigur vor fi zeci de situații în care un pareo, o rochie sau o tunică de plajă vor fi de neînlocuit. Desigur, cel mai bine ar fi să formeze un tot armonios cu costumul, menținut într-o atmosferă asemănătoare.