Sporturi care pot fi practicate toamna si iarna

Multi oameni practica anumite sporturipe timp de vara, insa se opresc atunci cand vine toamna si iarna. Ei bine, dacavrei sa te mentii sanatos pe tot parcursul anului, atunci ar trebui sa facisport in mod regulat, indiferent de sezon. Peisajele din aceasta perioada suntdoar magnifice si daca doriti sa luati putin aer curat si sa va reincarcatibateriile, atunci asigurati-va ca nu renuntati la activitatea sportiva. Iatacateva din sporturile pe care le puteti practica toamna si iarna.

Yoga

Beneficii: imbunatateste respiratia,consolideaza sistemul imunitar, reduce stresul, ofera placere. Promoveazaechilibrul, flexibilitatea, digestia. Calmeaza tensiunile legate de stres,reinnoieste bunastarea si creativitatea.

Luati un covor, luati o clasa sauinvatati pe YouTube cum sa faceti exercitii de yoga chiar la dvs. acasa. Lucrulbun despre a face acasa yoga este ca o puteti face atunci cand va convine,dimineata sau seara, oricand aveti un pic de timp liber. Lucrul avantajosdespre yoga este ca este accesibila tuturor, nu trebuie sa fiti flexibili sauatletici. Si putem incepe in orice moment, trebuie doar sa alegem sesiunilecare ni se potrivesc si pozitiile pe care putem sa le practicam. Nu uita caexista yoga pentru incepatori si yoga pentru avansati.

Schi

O da! Unele statiuni de schi suntdeschise chiar si toamna si puteti lovi pantele inainte de celelalte statiunideschise in decembrie. Exista destul de putine echipe de schi si snowboard, dareste intotdeauna frumos sa schiezi fara agitatia vacantelor de iarna. Prinurmare, mergeti la schi atunci cand simtiti nevoia de relaxare si de incarcarea bateriilor si cu siguranta veti avea parte de momente de neuitat.

Alergare

Beneficii: consolideaza sistemulcardiovascular, imbunatateste starea de spirit, promoveaza echilibrul sicoordonarea, solicitarea tuturor muschilor.

Puneti-va adidasii si treceti la treaba.Pentru ca temperaturile vor fi cu siguranta destul de scazute, este importantsa va asigurati ca purtati hainele cele mai potrivite care va pastreazatemperatura corpului la un nivel optim. Nu trebuie sa alergati cu viteza, cipur si simplu atat cat va simtiti confortabil sa o faceti. Puteti alerga fiesingur fie insotiti de un prieten sau chiar de un grup.

Antrenament la domiciliu

Beneficii: stimuleaza sistemul imunitar,imbunatateste somnul, intareste inima, activeaza circulatia sangelui, reducestresul.

Atunci cand suntem motivati, luamcovorasul, o sticla de apa, telefonul nostru si mergem la 30 – 45 de minute deantrenament in camera de zi. Nu este usor, dar atunci cand incheiem sesiunea nesimtim cu siguranta mult mai bine. Si, pentru ca tehnologia a evoluat foartemult, in prezent ne putem bucura de sesiuni live de fitness dupa care sa neghidam atunci cand vrem sa facem sport chiar in confortul casei noastre.

Ciclism montan

Beneficii: functioneaza pe toti muschiisi corpul, reduce stresul, imbunatateste respiratia. Ciclismul montan vapermite sa calatoriti pe diferite trasee in inima naturii, cum ar fi in munti,in padure. Acest sport ne face sa descoperim noi locuri, sa exploram natura catde mult putem. In plus, sanatatea noastra se va imbunatati semnificativ demult.