Sfaturi cum sa faci cumparaturile alimentare o experienta mai placuta

Daca ajungi acasa de la magazinul alimentar cu pungi pline cu alimente, dar nu exista nimic in pungi care sa te ajute sa organizezi cina, poate aceste sfaturi te vor ajuta. O calatorie la magazin alimentar fara o lista, va costa, fara indoiala, mai mult timp si bani. Va promit ca lista de cumparaturi isi merita timpul.

In primul rand, determinati numarul de mese pentru care veti face cumparaturi. Ce vei manca si de ce ingrediente vei avea nevoie?

Daca gatitul nu este activitatea ta preferata, simplifica problema cu un aragaz lent, un gratar sau cateva retete foarte simple. Ouale, sandvisurile, supa, salatele si pastele sunt optiuni rapide. Ora de cina va fi mai linistita atunci cand stii ce sa faci si ai tot ce ai nevoie.

Apoi, aflati daca aveti deja ingredientele. Deschideti frigiderul, congelatorul si camara. Faceti fotografii cu telefonul sau notati altfel ce aveti. Veti economisi bani la cumparaturi duplicate si vi se va reaminti sa folositi articolele proaspete pe care le-ati achizitionat in timpul ultimei calatorii la bacanie. In timp ce va aflati acolo, aruncati sau compostati alimente care nu sunt sigure de mancat sau care si-au pierdut aroma.

Alegeti sa faceti cumparaturi la un magazin care satisface cel mai bine nevoile dvs. Cumparaturile in mai multe locatii ar putea duce la achizitii impulsive, precum si consuma energie si timp suplimentar. Alegerea dvs. poate fi bazata pe locatie, pret, selectie sau un alt factor.

Decideti cea mai buna zi si ora pentru cumparaturi. Cand este cel mai convenabil pentru programul dvs.? Acest lucru se poate schimba de la o saptamana la alta. Daca este posibil, evitati orele aglomerate de weekend sau cina. Mai multe magazine alimentare ofera acum un serviciu convenabil de livrare la domiciliu. Acest lucru va ajuta sa ramaneti la lista dvs. si sa economisiti tone de timp. Acest serviciu va va permite sa evitati cu totul magazinul alimentar, sa comandati produsele alimentare online pentru o ridicare rapida sau sa le livrati.

Dupa ce v-ati descarcat alimentele, intoarceti-va bagajele refolosibile in masina, astfel incat acestea sa fie gata pentru urmatoarea calatorie.

Acum veti putea intra si iesi rapid din magazinul alimentar, cumparand ceea ce aveti nevoie si nu va trebui sa va intoarceti cel putin cateva zile.