Sfaturi cum sa-ti ajuti prietenul timid sa-si gasesca dragostea adevarata

Timiditatea nu este o trasatura usor de scuturat si este, fara indoiala, ingrijoratoare, mai ales daca un prieten apropiat tinde sa fie timid. Iata cateva trucuri pentru a ajuta un astfel de prieten sa depaseasca timiditatea.

Sa-ti gasesti o iubita cand esti timid poate fi dificil si intimidant. Pentru persoanele timide, este mai usor sa nu ceara pe cineva la o intalnire, daca considera ca persoana pe care o cere sa-I refuze. Din fericire, exista o serie de lucruri pe care le poti face pentru a spori increderea prietenului si a-l face mai curajos in jurul unei fete. Spune-i prietenului tau ca esti acolo si ca il vei ajuta. Daca il anunti ce incerci sa faci, te poate refuza din cauza rusinii, deoarece prietenul tau intelege acum ca orice vei face este sa-l ajuti sa gaseasca pe cineva. Fii cat mai subtil ca sa nu-i ranesti sentimentele.

Vorbeste des cu prietenul tau

Ofera-i intotdeauna prietenului tau un sprijin mental. Linisteste-l constant ca e  ,,in regula”. Majoritatea cazurilor de timiditate provin dintr-o mai mica apreciere a personalitatii unui. Ofera cu dragoste sfaturi cu privire la putinele lucruri pe care simti ca trebuie schimbate, in timp ce iti convingi prietenul ca e,,minunat”, ,,amuzant” si foarte ,,atragator”. Urmeaza un drum lung pentru a spori increderea unei astfel de persoane. Cand vorbeste, ascultati-l si raspunde cu o voce calma si atasata, daca ti se solicita. Creeaza o imagine a cuiva cu care poate vorbi in orice moment si despre orice, fara sa se simta rusinat.

Evita sa spui lucruri urate despre personalitatea prietenului tau timid

Aminteste-ti ca timiditatea nu este o trasatura pe care a ales-o el. Pur si simplu pentru ca esti un individ plin de viata, nu inseamna ca prietenul tau ar trebui  ,,in mod natural” sa atinga acelasi punct. Nu-l tachina sau nu-l numi nume precum ,,lenes”, sau ,,pustnic” sau altele asemanatoare.

Iesi des cu el

Fii mereu alaturi de prietenul tau, pentru a-i spori moralul, mai ales daca esti o persoana cunoscuta sau populara (chiar daca acest lucru ti-ar aduce toata atentia majora). Adu-l in conversatii incet si prezentati-l frumos oamenilor noi. Incepe cu ocazii mici in zona de confort a prietenului tau (cum ar fi proiectele tale de clasa, carnavaluri de strada, adunari bisericesti etc.) si lucreaza pentru a largi aceasta perspectiva. Incepe un profil pe matrimonialefemei pentru prietenul tau (daca este permis), deoarece acest lucru i-ar introduce o gama mai larga de femei din Cluj cu care poate socializa si ti-ar facilita si tie munca de a-i invinge timiditatea. Incurajeaza-ti prietenul sa-si faca poze si sa faca si fotografii de grup. Pozele bune pe site-ul de matrimoniale i-ar ridica sansa sa intalneasca o femeie frumoasa. De asemenea, fiind timid, i-ar prinde bine sa cunoasca pe cineva fara sa se vada fata in fata. Astfel s-ar simti mai comod si increzut sa arate partile lui bune. Recomanda-I matrimonialefemei, si incurajeaza-l sa incerce caci poate fi una dintre cele mai bune sanse ca sa-si gaseasca partenera mult dorita.

Poarta conversatii lungi si semnificative cu prietenul tau

Este un mit ca oamenii timizi nu vorbesc prea mult. Adevarul este ca pot fi conversationalisti minunati, dar numai cu oameni care ii fac sa se simta confortabil. Convinge-ti prietenul timid sa se deschida catre tine depunand un efort suplimentar pentru a purta conversatii lungi si semnificative. Vorbeste despre interesele lui si despre lucrurile care il pasioneaza. In timp, el se va simti mult mai confortabil si timiditatea va disparea, cel putin in prezenta ta.

Nu-i spune ca trebuie sa se schimbe

A spune unui prieten ca trebuie sa iasa din bula de siguranta pare un lucru logic de facut, dar nu este, mai ales cand este prietenul ta. Ii vei sfarama increderea in bucati daca ii ceri direct sa-si ajusteze personalitatea. Daca faci greseala de a-i eticheta timiditatea drept ceva de care trebuie sa scape, el se va simti devastat sa stie ca prietenului lui  nu ii place cu adevarat personalitatea lui.