5 cele mai bune filme din 2020

Ce an, nu? Pandemia de coronavirus ne-a pus viata in asteptare, dar nu am incetat sa ne uitam la filme. Fortati sa petrecem mai mult timp acasa, cinematograful din sufragerie a devenit una dintre optiunile preferate de petrecere a timpului liber si de evadare din stresul situatiei mondiale. 

2020 a fost un an dificil pentru lumea filmului, cu multe premiere amanate sau mutate la lansari online din cauza pandemiei COVID-19. Cu toate acestea, au existat cateva filme remarcabile care au reusit sa isi faca drum in fata publicului. Iata cateva dintre cele mai bune filme din 2020. Vezi intreaga lista cu filme lansate in 2020 pe faude.ro.

Bineinteles, dupa criteriile mele personale, am selectat cele mai bune filme care au fost lansate in 2020 , clarificand unde este posibil sa le vizionati, in cazul in care inca nu ati reusit sa faceti acest lucru sau doriti sa repetati.

„Farul”

De la Cannes anuntam sosirea acestei frumoase lucrari horror, unde fotografia, designul sonor si un duel interpretativ impresionant intre Dafoe si Pattinson ies in evidenta. O coborare in nebunie care, in aceste vremuri ciudate, ofera o experienta si mai intensa.

‘1917’

Chiar fiind un fan al lui Bong Joon-hoo inca de la „Memories of Murder”, si dupa ce sa bucurat de „Parasite”, simt ca Academia de la Hollywood a fost nedreapta fata de distributia de la Oscar, iar Mendes a meritat mai mult pentru drama sa impresionanta de razboi. „1917” reuseste sa cufunde spectatorul intr-o aventura incarcata emotional in care iese in evidenta uimitoarea punere in scena.

„Inainte”

Dupa ce a explodat box office-ul cu sequele, Pixar revine pentru a oferi o poveste originala care, in ciuda faptului ca prezinta o lume fantastica vasta, se concentreaza pe relatia dintre doi frati. Poate ca ii lipseste ingeniozitatea celor mai stralucite filme ale sale, dar este totusi unul dintre cele mai eficiente si frumoase divertisment ale anului; capabil sa provoace rasete si lacrimi cu aceeasi usurinta, poseda o secventa culminabila memorabila.

„Randunelele din Kabul”

Un film complet opus celui precedent care demonstreaza inca o data potentialul animatiei ca mijloc de exprimare, dincolo de divertismentul copiilor sau al familiei. Prezinta un scenariu de cosmar, tipic unei povesti post-apocaliptice, desi in realitate are loc in vara lui ’98, intr-un oras ruinat controlat de violenta si fanatismul talibanilor. Un romantism, o tragedie si o rascumparare servesc la arata o groaza care, gratie frumoaselor imagini animate, este mai suportabila.

„Wild Goose Lake” („Nan Fang Che Zhan De Ju Hui”)

Filmul care l-a ridicat pe Tarantino de pe scaun ”, afirma afisul spaniol pentru a convinge publicul. Nu este de mirare ca acest lucru s-a intamplat, de mai multe ori, cand am degustat aceasta lectie coplesitoare de film semnata de Yinan. Nu este doar o bijuterie a unei drame criminale, imposibil de realizat de orice alt autor, este unul dintre cele mai captivante filme realizate in ultimii ani.

„Nomadland”

Nomadland este un film dramatic din 2020, regizat de Chloe Zhao, care a primit multe premii, inclusiv Oscarul pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor si cel mai bun scenariu adaptat. Filmul este bazat pe romanul cu acelasi nume de Jessica Bruder si prezinta povestea unei femei in varsta numita Fern, care isi pierde casa si locul de munca intr-un oras mic din Nevada dupa ce uzina in care lucra isi inchide portile. Fern alege sa traiasca intr-o masina si sa calatoreasca prin America de Nord in cautarea unui nou sens al vietii. In timpul calatoriilor sale, ea intalneste oameni cu experiente similare si se alatura unui grup de nomazi moderni. In aceasta comunitate, ea descopera oameni care traiesc in camionete, rulote si masini si care lucreaza in diferite locuri temporare pentru a-si castiga existenta.