Sapiosexual: cand inteligenta te face sa te indragostesti

Sapiosexual este termenul folosit pentru a desemna toti acei oameni al caror principal motor de atractie fata de ceilalti este inteligenta. Acest concept curios, si probabil necunoscut pentru multi, provine de la cuvantul sapiens al carui sens este „intelept”.

Sapiosexualii sunt oameni care se plictisesc usor si acorda putina atentie la ceea ce este recurent sau repetitiv si tocmai din acest motiv, sunt atrasi doar de acele persoane cu care pot avea conversatii inspiratoare si cu care pot invata ceva nou. Adica sunt activati emotional in fata stimulilor inovatori, totusi, aceasta activare care initial este produsa doar de mental, ulterior incepe sa se raspandeasca si in alte zone precum fizicul sau eroticul.

Aceasta atractie poate aparea atat la barbati, cat si la femei, nu intelege genul. Desi este adevarat ca, potrivit expertilor, tinde sa se intample mai mult in randul femeilor, sau cel putin, acestea sunt mai predispuse sa o exprime si sa o recunoasca mai usor. Despre ce este vorba? Ei bine, pentru ca femeile nu sunt la fel de vizuale ca barbatii si, de multe ori, nu au nevoie de mai multi stimuli decat inteligenta pentru a se indragosti.

Sapiosexual este orice persoana al carei motor principal de atractie fata de ceilalti este inteligenta

Totusi, faptul ca este mai probabil in randul femeilor nu inseamna ca acestia aleg cei mai inteligenti barbati pentru o conversatie buna sau pentru a descoperi noi cunostinte, ci mai degraba pentru ca poate un cuplu cu acest profil are mai multe sanse sa aiba mai multe resurse economice sau un relatie mai buna.cale de cariera decat altii.

Atractie pentru inteligenta

Multi nu cred cu fermitate, dar este adevarat (si este dovedit) ca creierul este principalul nostru organ sexual, deasupra organelor genitale si chiar a pielii. Din acest motiv, inteligenta trezeste in multe cazuri o dorinta care mai tarziu se transforma si intr-o atractie fizica. Pentru sapiosexual cel mai mare joc sexual care exista este o conversatie buna. Curios, nu? In plus, ei stiu sa lase misterul pana la capat prin asa-zisa inteligenta erotica.

Acum, acest tip de atractie poate duce si la un fel de problema atunci cand incepeti relatii sau cu partenerul dvs., mai ales pentru cei care sunt destul de nesiguri. De exemplu, o persoana cu stima de sine scazuta poate fi atrasa de cineva pe care il considera destept pur si simplu pentru ca crede ca nu este.

Termenul de sapiosexual a devenit la moda in ultimii ani, mai ales datorita aparitiei si fortei retelelor de socializare. Retelele cauta continuu sa eticheteze oamenii prin stereotipuri si prejudecati diferite, prin urmare, atractia sexuala fata de inteligenta altora este o modalitate diferita de a incepe o relatie cu o alta persoana.

Seductie prin cuvinte

Sapiosexualul este intotdeauna mai intai sedus de cuvant. Le place sa mentina dialoguri in care ies cu ceva nou invatat si care ii stimuleaza sa inceapa ceva nou in viata lor, conversatii care ii lasa indiferenti. Ei fug continuu de superficialitate si gasesc mereu iubirea in interiorul oamenilor, desi un lucru nu il ia pe celalalt si, bineinteles, iau in considerare si alti parametri precum fizicul sau personalitatea, dar ca ceva secundar. Aceasta noua tendinta este un alt aspect care trebuie inclus alaturi de restul criteriilor pe care le folosim pentru a alege ce factori trebuie sa aiba o persoana pentru a fi partenerul nostru sau a avea relatii.

Caracteristicile sapiosexualilor

Se simt complet atrasi de ceea ce este nou. Inteligenta si o conversatie buna trezesc mai multa entuziasm decat contactul fizic. Cauta continuu experiente noi si sunt mereu deschisi la noi provocari. Se indeparteaza de superficial si cauta dorinta in inteligenta erotica. Le place sa dezbate si tot ceea ce le genereaza noi cunostinte Sunt oameni foarte creativi si curiosiCand o persoana sapiosexuala are o stima de sine scazuta, poate intra intr-o relatie de dependenta

Cunoscand toate aceste informatii, cu titlu de concluzie, trebuie sa mentionam ca acele persoane care au un caracter fragil, o stima de sine scazuta sau sunt foarte nesigure in privinta tuturor, sunt de obicei cele care observa cel mai mult aceasta trasatura la ceilalti, deoarece fiind alaturi de ei da le mai mare securitate in viata lor si chiar si involuntar, ajung sa-i idealizeze, creand o relatie foarte dependenta de celalalt. De ce? Pentru ca invata sa se iubeasca pe ei insisi prin valoarea pe care partenerul lor le ofera. Acest tip de relatie poate deveni foarte daunator daca nu stii sa o controlezi de la inceput.

In cele din urma, trebuie sa tinem cont de faptul ca pentru multi oameni sapiosexualitatea poate deveni discriminatorie in relatii, deoarece se pare ca daca nu ai subiecte interesante de conversatie esti retrogradat pe plan secund. Un fapt care ii poate lasa pe cei mai penibil oameni intr-un dezavantaj care, in ciuda faptului ca sunt geniali, pot avea mai greu sa se exprime sau sa iti arate asa cum sunt.