Rase vechi de caini!

Cainele a fost alaturi de oameni inca din antichitate, fiind chiar si atunci “cel mai bun prieten” al oamenilor. Cainii s-au separat de lupi acum peste 33.000 de ani, iar dintre rasele care au aparut atunci, cateva mai exista si in zilele noastre. Sa vedem care sunt cele mai vechi rase de caini!

 

Cainele de Carolina

Acesta mai este numit si cainele Dingo American, iar acum este o rasa preponderent salbatica. Este una dintre cele mai vechi rase de patrupede din America de Nord si este protejat prin lege. Se pare ca ADN-ul acestora se inrudeste mai degraba cu cainii primitivi asiatici decat cu cei europeni.

 

Cainele Dingo Australian

Acesta este poate patrupedul cel mai inrudit cu lupii, iar rasa dateaza de peste 4.000 de ani. Din nefericire, rasa pura de dingo australian este pe cale de disparitie, deoarece a fost incrucisata de multe ori cu caini domestici actuali.

 

Cainele Basenji

Un lucru neobisnuit la acest caine este faptul ca aceasta rasa nu latra si se presupune ca i-a ajutat pe oamenii antici sa vaneze, datorita acestei calitati unice. Isi are originile in Bazinul Congo sin Africa si se imperecheaza doar o data pe an.

 

Cainele mexican si peruan fara par

Ambii caini sunt lipsiti de par si au gene foarte vechi. Sunt pe Terra de mii de ani, iar aspectul lor este consecinta a selectiei naturale.

Cainele mexican fara par poarta numele de Xoloitzcuintie si a suferit o mutatie genetica, cu scopul de a se adapta climei fierbinti si umede. Cainele peruan apare in desenele de pe vasele ceramice din anul 750 i.e.n.