Noutati pentru content creatorii de pe YouTube – ce actualizari va avea platforma

In curand, creatorii de continut de pe YouTube vor avea mai multe oportunitati de a face bani, prin crearea mai multor tipuri de video-uri. Neal Mohan, directorul de produs al platformei, a dezvaluit ca, in scurt timp, creatorii de continut vor avea mai multe moduri de a-si monetiza videoclipurile scurte, live stream-urile, precum si content-ul obisnuit.

Aceste informatii au fost facute publice recent, in cadrul unei prezentari publice a directiei pe care o va urma YouTube in anul 2022.

Noi cai de monetizare a videoclipurilor de pe YouTube

Optiunea “shorts fund”

La ora actuala, content creatorii pot face bani creand videoclipuri scurte, folosind optiunea “shorts fund”. Aceasta este disponibila tuturor YouTuber-ilor, chiar si celor care au inca videoclipuri monetizate.

In viitor, platforma YouTube vrea sa implementeze cai suplimentare prin care creatorii de continut vor putea obtine venituri din videoclipurile de scurta durata. Astfel, in lunile care urmeaza, dezvoltatorii site-ului vor testa o modalitate de a face content scurt pentru brand-uri, prin intermediul BrandConnect.

Totodata, Super Chats, disponibil deja in sesiunile live de pe YouTube, va fi disponibila in cazul short-urilor, oferind urmaritorilor posibilitatea de a trimite mesaje evidentiate Nu in ultimul rand, ca partea a efortului de a transforma YouTube intr-o platforma de cumparaturi, in curand va fi testata si optiunea “shop”, care iti va permite sa cumperi produsele prezentate intr-un videoclip.

YouTube Live

De asemenea, userii vor putea face mai multi bani din sesiunile live de pe YT. Conducerea planuieste implementarea optiunii de a cumpara abonamente de membrii pentru prieteni.

Aceasta idee a fost inspirata de modul in care userii de pe Twitch pot oferi abonamente platite pentru alti membri, in timpul unui stream.

In prezent, optiunea respectiva este testata pe un numar limitat de canale, si probabil ca se va extinde in lunile ce urmeaza.

Tehnologiile “NFTs” si “blockchain”

“Web3” ofera creatorilor de continut posibilitatea de a crea continut monetizat utilizand tehnologii ca “blockchain” si “NFTs”. De exemplu, acestia le pot oferi userilor posibilitatea de a detine video-uri, poze si arta unice.

Cu toate acestea, in procesul de dezvoltare al acestei optiuni sunt multe lucruri care trebuie luate in considerare, fapt pentru care va mai dura ceva timp pana cand vom vedea aceste lucruri intamplandu-se pe YT.

Mai multe instrumente de editare

De anul trecut, YouTuberii au posibilitatea de a remixa video-uri de pe platforma. Pe baza acesteia, creatorii platformei planuiesc sa permita creatorilor sa utilizeze o gama mai larga de efecte video, instrumente de editat, etc.

Raspunsuri video la comentarii

Asemanator TikTok-ului, creatorii de filmulete scurte vor putea sa raspunda comentariilor individuale printr-un short.

Sesiuni live colaborative

De asemenea, YouTube planuieste sa ofere optiunea de stream colaborativ, ceea ce le va permite creatorilor de continut sa faca live-uri impreuna

Statistici si sfaturi, in „YouTube Studio”

Pentru a-si imbunatati strategia de creatie, creatorii de continut vor putea sa acceseze “youtube studio”, pentru statistici si sfaturi. Acestea vor fi generate cu ajutorul datelor furnizate de YouTube si Google, si ii vor ajuta pe YouTuberi sa inteleaga mai bine dorintele publicului, astfel generand mai multe idei potrivite pentru video-urile viitoare.

O usa deschisa catre Metaverse

YouTube isi va face intrarea si in Metaverse. In acest moment, YouTube lucreaza la dezvoltarea posibilitatii ca userii sa aiba parte de experiente in Metaverse. Aceasta initiativa va incepe cu content de gaming, mai ales ca platforma isi propune sa aduca lumele virtuale in realitate.