Mobilier din metal: 4 idei creative simplu de pus in aplicare

De-a lungul timpului, stilurile de amenajare a locuintelor s-au schimbat cu repeziciune; in prezent, se pune din ce in ce mai mult accentul pe amenajari cu elemente unice si speciale. Mobilierul din metal este unul dintre exemple. In cadrul acestui material iti vom arata cateva idei pe care le poti pune in aplicare chiar si tu.

Mese cu structura metalica

Metalul folosit pentru realizarea obiectelor de mobilier consta, cel mai adesea, in tevi si diferite tipuri de profile, pe care le poti gasi in magazine precum https://mathaus.ro/c/tevi-si-profile-lbc/1211. Tevile sunt in prima faza debitate, apoi sudate si imbinate astfel incat sa contureze obiectul dorit.

Pentru a realiza structura unei mese, de exemplu, poti folosi tevi patrate sau rotunde, din care sa faci un cadru metalic. Peste acesta poti monta cu usurinta un blat din lemn sau sticla, mizand pe conlucrarea unor materiale aparent opuse.

Daca te intrebi care este tipul de amenajare in care se potrivesc cel mai bine elementele metalice de mobilier, atunci ar trebui sa stii ca stilul industrial este unul dintre ele. Acesta indeamna chiar la creativitate, asa ca poti sa iti indrepti cu usurinta atentia spre o astfel de varianta.

Dulapuri din metal, cu sau fara inchidere

Dulapurile din metal vor avea o structura similara, mai ales daca iti doresti structuri moderne de depozitare, cum ar fi politele, etajerele sau dulapurile deschise. Poti, de asemenea, sa realizezi rasteluri pentru evidentierea unor articole expuse, iar in acest sens elementele metalice iti vor fi de mare ajutor. 

Dulapurile din metal iti vor oferi o buna sustinere tocmai datorita materialelor folosite, pentru ca otelul rezista foarte bune atat la intindere, cat si la compresiune. Tot ce trebuie sa faci este sa calculezi foarte bine regimul de inaltime raportat la celelalte dimensiuni si sa rigidizezi elementele care au nevoie de o sustinere superioara. 

Paturi metalice, la confluenta dintre stiluri

Unele dintre cele mai frumoase paturi sunt cele din metal. Ca o alternativa la cele din fier forjat, poti opta pentru realizarea unui cadru de pat metalic, folosind tevi si profile, pentru ca mai apoi sa amenajezi salteaua si asternuturile intr-un stil shabby sic. 

Schimbarea aceasta de stiluri, usor abrupta, va constitui exact punctul de atractie al amenajarii, asa ca poti opta fara probleme pentru elemente metalice in camere amenajate cu nuante pastel. 

Polite si etajere metalice

Un mod potrivit de a-ti amenaja bucataria, holul sau baia consta in montarea unor polite metalice sau a unor suporturi din tevi care sa te ajute sa gestionezi mai usor elementele specifice acestor camere. Poti crea suporturi pentru prosoape sau mobilier pentru organizarea elementelor de utilare a bucatariei. Poti crea un cuier sau un pantofar sau chiar o banca pe care invitatii tai sa se poata aseza cata vreme se incalta, inainte de plecare.

Elementele metalice insa se potrivesc cel mai bine in cadrul stilului modern si industrial. De aceea, poti opta pentru amenajari cu caramida aparenta, cu piatra naturala si elemente textile, cu pardoseli rustice si cu elemente de decor vintage, pentru ca acestea se vor potrivi de minune in acest amestec arhitectural. 

Este important sa iti imaginezi conlucrarea de stiluri si de elemente pe care vrei sa le imbini sau sa apelezi la serviciile unui specialist in amenajari interioare care sa te ajute sa iei cea mai buna decizie. 

Cu siguranta, folosirea elementelor metalice va aduce un plus casei tale din punct de vedere estetic, asa ca nu te sfii sa incerci o astfel de amenajare pentru casa ta.