Britney Spears publica impreuna cu Elton John prima sa melodie de acum 6 ani: „Hold Me Closer”

Vedeta pop Britney Spears si Elton John au prezentat vineri in premiera mult asteptata lor colaborare in comun „Hold Me Closer”, o melodie al carei nume este preluat din hitul „Tiny Dancer”, lansat de muzicianul britanic in 1971.

Cantecul, o versiune de dans a baladei din anii 1970 a lui John „Tiny dancer” cu elemente ale hitului sau ulterior „The One”, este lansata la mai putin de un an dupa ce Spears a castigat o lupta judiciara cu tatal ei, punand capat unui acord de tutela care i-a dat controlul. peste o mare parte din viata lui.

John, vorbind propriu-zis Sir Elton John, este unul dintre cele mai mari vedete pop britanice care si-a pus amprenta asupra muzicii inca din anii 1970 cu zeci de compozitii precum „Your song”, „Goodbye yellow bricks road” „Candle in the wind” sau „Inca rezist.”

britney-spears-publica-impreuna-cu-elton-john-prima-sa-melodie-din-sase-ani-hold-me-closer-img_630f1268158eb.jpg

Dupa cateva saptamani in care cei doi artisti si-au folosit retelele de socializare pentru a glumi si a previzualiza o parte din continutul acestei colaborari, piesa este acum disponibila pe ambele platforme muzicale si pe canalul de YouTube al lui Elton John.

Este o piesa disco influentata de genul `dance` in care nu lipsesc referirile la alte lucrari ale ambilor cantareti de-a lungul celor aproape trei minute si jumatate de durata.

Si este ca, desi este profund marcata de „Tiny Dancer”, piesa face cu ochiul si la alte compozitii precum „Don’t Go Breaking My Heart”, pe care Elton John a lansat-o in 1976.

Optiunea de pre-salvare a acestui single a fost activata la inceputul lunii august si recent au existat chiar zvonuri ca ar fi fost scurs.

Dupa aceasta, pe retelele de socializare au circulat tot felul de teorii despre modul in care fanii au putut accesa melodia, tema si stilul acesteia.

In plus, coperta acestei lucrari comune a fost publicata pe 8 august, iar pe 19 a acestei luni, fanii ii cunosteau deja titlul oficial.

Un titlu bazat pe primele trei versuri ale refrenului „Tiny Dancer”, pe care John l-a scris impreuna cu partenerul sau Bernie Taupin pentru albumul „Madman Across the Water”.

„Hold Me Closer” este primul single al lui Spears de la albumul „Glory”, publicat tocmai pe 26 august 2016, si de cand a incetat sa mai fie sub tutela legala in noiembrie 2021, mai intai de catre tatal ei, iar in ultimele luni de un californian. oficial de stat, care a durat 13 ani.

„Prima mea melodie in 6 ani. (…) Este al naibii de grozav sa cant cu unul dintre clasicii timpului nostru. Ma simt putin coplesita… este un lucru mare pentru mine”, a postat cantareata pe Twitter.

La randul sau, „Hold Me Closer” este cea mai recenta colaborare a lui John, care a lucrat anterior cu Dua Lipa si Pnau pentru piesa „Cold Heart” (2021) si care s-a inspirat din alte hituri britanice precum „Rocket Man” ( 1972), „Kiss the Bride” (1983) sau „Sacrifice” (1989).

John a confirmat intr-un interviu publicat joi in ziarul britanic The Guardian ca intentioneaza sa continue sa faca colaborari similare „in fiecare an”, pana cand va putea pune cap la cap „un album distractiv de vara”.