Istoria secreta a epilarii cu ceara in zona intima

Timp de 25 de ani, misterioasele surori J, au adus ceara epilarea cu ceara in America, au condus universul cosmetologic. Salonul lor din Manhattan devenise un altar pentru modele, socialiti si vedete de la Hollywood. „Tehnica” lor a fost prezentata in reviste de frumusete si in talk-show-uri – meritand chiar un episod complet din Sex and the City.Dar, in vara lui 2016, maestrele epilarii au cazut rapid in rangul lor. Comisioanele si salariile acestor doua erau neplatite. Angajatii au abandonat nava pentru a lucra in saloanele din apropiere. Unii clienti le-au abandonat.

Curand, surorile J au fost evacuate, neputand sa-si permita chiria pe Tony West 57th Street. Ele au fost, intr-adevar, victime ale propriului succes. Si dupa ce au creat o nebunie adoptata de o generatie de femei, au inceput sa realizeze ca ale lor nu mai erau singurele pensete din oras.

Femeia care a inceput totul a fost Janea Padilha, o bunica minuscula de 60 de ani din regiunea Bahia din estul Braziliei – una dintre cele sapte surori intreprinzatoare (impreuna cu Judseia, Jussara, Juracy, Jocely, Joyce si Jonice). Dupa ce si-au deschis propriul salon din New York in 1987, Janea a decis trei ani mai tarziu sa introduca epilarea braziliana: o epilare in zona intima. S-a dovedit a fi un succes culminant.

Asta, desigur, era in perioada lor de glorie a anilor 90. Salonul surorilor J este acum inchis. Dar spiritul locului ramane. La fel, fa si intrebarile. Care a fost scanteia reala care a fortat mii de femei sa stranga din dinti, sa-si deschida buzunarele si sa inceapa sa adopte aceasta ingrijire extrema – pana la punctul in care astazi multe modalitati de epilare? Poate ca cel mai bun mod de a ajunge la unele raspunsuri este sa relatezi povestea cu mai multe fire a lui Janea Padilha si a surorilor ei, care nu a fost niciodata spusa in intregime pana acum. Incepe cu o vizita nu cu mult timp in urma in domeniul lor inca plin de viata.

Pe peretele principal din sala de asteptare a surorilor J, fotografiile cu capul clientilor sunt aranjate in randuri ordonate: Naomi, Cindy, Kimora Lee si Tyra . . . Uma, Cameron, Lindsay si Avril. O Gwyneth zambitoare, pozand intr-o piscina iar pe imagine scriind: „Mi-ai schimbat viata.”

Vremea calda a cerut mai putine imbracaminte. Cultura de plaja a incurajat adoptarea unui stil mai sexy decat cele din alte climate. Jonice, sora cea mai mica, descrie obiceiul de a se plimba in sus si in jos, zi dupa zi, intr-un bikini suplu, un wrap si pantofi eleganti. „Ne expunem corpul mai mult”, spune ea. „O bluza fara maneci. Fara chiloti, fara cizme. Trebuie sa fii intr-o mentalitate tropicala. Poti fi sexy oricand, tot timpul.”

In traditia surorilor J, cele sapte fiice, una cate una, si-au parasit locurile de munca la salonul lor local de unghii si par din Brazilia si s-au indreptat spre nord pentru a se alatura fratilor lor la salonul din centrul orasului. Apoi, in 1990, Janea a avut o epifanie. I-a trecut prin cap sa prezinte epilarea intima clientilor ei de frumusete din New York – o practica de casa pe care o perfectionase in tara natala, mai intai pentru ea insasi, si apoi pentru cativa vizitatori indrazneti la spa.