Importanta unei vieti sexuale satisfacatoare

Pe langa importanta actului sexual pentru reproducere, aceasta activitate este, de asemenea, esentiala pentru numeroase alte aspecte in orice relatie angajata. Sexul este despre placere, intimitate si expresii sexuale si aduce avantaje emotionale, mentale, fizice, intelectuale si sociale pozitive.

Cand partenerii isi dau seama de aceste beneficii individuale, asa cum subliniaza Morales, vor ajunge sa afle ca acest lucru le va intari si conexiunea si va contribui la un sens mai profund al intimitatii in relatia lor. A fi sanatos din punct de vedere sexual nu inseamna doar sa eviti sarcinile neplanificate si bolile, ci sa intelegi impactul sexului in viata ta, asa cum explica Asociatia Americana de Sanatate Sexuala. Prin urmare, acest articol se concentreaza pe prezentarea principalelor beneficii ale unei vieti sexuale satisfacatoare si ofera o perspectiva asupra semnificatiei sanatatii sexuale.

Mai putine dureri de cap

Potrivit Health Line , actul sexual poate atenua durerile de cap si migrenele, fie complet, fie partial. Un studiu a aratat ca 60 la suta dintre participantii activi sexual au simtit o imbunatatire a migrenei, 70 la suta au simtit o usurare completa in timpul migrenei, 37 la suta au prezentat mai putine simptome de cefalee in cluster si 91 la suta au simtit o usurare moderata si completa de cefalee in grup.

Imbunatateste calitatea somnului

In timpul unui orgasm, corpul secreta oxitocina, cunoscuta sub numele de hormonul iubirii, precum si endorfine. Efectul acestor doi hormoni este unul sedativ si induce relaxare si somn linistit. Se stie ca somnul de calitate regulata prelungeste durata de viata, creste nivelul de energie si intareste imunitatea, asa cum se subliniaza pe Health Line.

Imunitate mai puternica

Potrivit unui studiu , participantii care au avut sex regulat, adica de una pana la doua ori pe saptamana, au prezentat niveluri mai ridicate de imunoglobulina A, in timp ce cei care au avut relatii sexuale neregulate, adica mai putin o data pe saptamana, au avut niveluri semnificativ mai scazute ale acestuia.

Sporeste increderea

Activitatea sexuala, indiferent daca este cu un partener sau solo, poate intineri pielea si va poate face sa aratati mai tanar din cauza secretiei de estrogen care are loc. Si anume, acest lucru este sustinut si de un studiu care a gasit o legatura intre sexul frecvent si aspectul mai tanar (intre 7 si 12 ani), iar participantii au fost, de asemenea, mai confortabili si mai deschisi cu privire la sexualitatea si identitatea lor sexuala.

Avantajele sociale

Conform Health Line , oxitocina, care este eliberata in timpul sexului, poate intari legatura cu partenerul tau, pe langa placerea reciproca. Mai mult decat atat, implinirea dorintelor sexuale reciproce este mai multumita de relatia lor si de cresterea acesteia.

Reduce tensiunea arteriala

Potrivit Web Md, cercetarile indica faptul ca exista o legatura intre actul sexual si tensiunea arteriala reglata si un studiu a constatat ca actul sexual a redus tensiunea arteriala sistolica.

Este bine pentru inima

Se stie ca o viata sexuala de calitate aduce beneficii inimii prin cresterea ritmului cardiac. Aceasta activitate fizica mentine nivelul de estrogen si testosteron echilibrat. Atunci cand aceste niveluri nu sunt suficiente, riscul de boli de inima si osteoporoza creste. Mai mult decat atat, un studiu a aratat ca barbatii care au avut relatii sexuale de doua ori pe saptamana, cel putin, au prezentat un risc cu 50% mai mic de boli de inima in comparatie cu cei care au avut mai putine relatii sexuale.

Scade durerea

Se stie ca orgasmele blocheaza durerile corpului prin eliberarea unui hormon care creste pragul de durere. Insa, stimularea fara orgasm poate fi de asemenea utila si sa constatat ca suprima durerile la nivelul picioarelor si ale spatelui, iar femeile au suferit o usurare a crampelor menstruale si a artritei.

Minimizeaza stresul

Intimitatea cu partenerul tau este cunoscuta pentru a ameliora stresul si anxietatea si imbratisarea si atingerea declanseaza eliberarea de oxitocina, care este hormonul ,,simti-te bine”. Cand o persoana este trezita, asa cum se mentioneaza pe Web Md , creierul elibereaza o substanta chimica care invioreaza sistemul de placere si recompensa.

Beneficii pentru ambele sexe

Cand barbatii au relatii sexuale regulate , beneficiaza de urmatoarele beneficii:

Riscul redus de cancer de prostata

Sanse mai mici de cancer de prostata inainte de varsta de 70 de ani

Riscul de mortalitate cu 50% mai mic

Se stie ca raportul sexual regulat la femei contribuie la:

Control imbunatatit al vezicii urinare

Reducerea incontinentei

Mai putine crampe menstruale si menstruale

Cresterea fertilitatii

Muschi pelvieni mai puternici

Productie mai mare de lubrifiere vaginala