Ghidul cumpărătorului: cum să alegi perechea potrivită de pantofi eleganți pentru bărbați

Sursa foto: Shutterstock

Toată lumea știe că femeile iubesc pantofii, însă cine a spus că domnii nu o fac în egală măsură? Pantofii eleganți sunt un element cheie din garderoba unui adevărat gentleman. În timp ce mulți dintre bărbați consideră pantofii un simplu accesoriu, pantofii eleganți pot fi acel detaliu care adaugă valoare unei ținute de ocazie și nu numai. Tocmai de aceea, alegerea pantofilor pentru bărbați necesită la fel de multă atenție ca și în cazul femeilor. 

Achiziția unei perechi noi de pantofi eleganți pentru bărbați poate fi o sarcină dificilă, ținând cont de varietatea mare de modele și stiluri disponibile pe piață. Dacă vei parcurge articolul următor însă, vei descoperi cum să alegi perechea potrivită de pantofi eleganți și cum să asortezi pantofii cu ținutele din garderobă. Află din ghidul următor cum să faci cea mai bună alegere! 

Cele mai populare modele de pantofi eleganți pentru bărbați

Orice bărbat elegant știe că încălțămintea spune multe despre stilul vestimentar abordat. Iată care sunt cele mai populare modele de pantofi care nu trebuie să lipsească din garderoba unui domn elegant! 

  • Pantofii Oxford 

În topul celor mai populare modele de pantofi eleganți pentru bărbați se numără clasicii pantofi Oxford. Aceste modele de pantofi se remarcă prin sistemul lor de închidere cu șireturi și vârfurile rotunjite. Cu toate că prezintă un aspect elegant, aceste modele de pantofi pot fi asortate și cu ținutele smart casual sau office. Fie că vorbim despre pantofii Oxford Cap Toe, Oxford Wingtip, Oxford Whole Cut sau Oxford Plain Toe, pantofii Oxford cu siguranță fac deliciul ținutelor elegante și poți găsi astfel de modele pe https://annacori.com/ro/pantofi-eleganti-barbati-din-piele-naturala

  • Pantofii Derby 

Printre modelele elegante de pantofi pentru bărbați se numără și pantofii Derby, caracterizați prin carâmbii necusuți și lejeritatea în purtare. Asemănător pantofilor Oxford, și pantofii Derby pot fi asortați unei varietăți de ținute, putând fi purtați atât în ținute elegante din trei piese, dar și în ținute mai casual. Pantofii Derby pot fi cea mai inspirată alegere pentru un gentleman modern, cu un program încărcat. 

  • Pantofii Brogue 

Aceste modele de pantofi se remarcă prin perforațiile decorative de pe suprafața lor. Pantofii Brogue pentru bărbați nu trebuie să lipsească din nicio garderobă masculină, întrucât se potrivesc de minune atât cu ținutele formale, cât și cu cele informale, mai ales dacă îi achiziționezi într-o nuanță clasică de coniac sau castană. 

  • Ghetele din piele naturală 

Modele de pantofi eleganți pentru bărbați sunt și ghetele din piele naturală, esențiale pentru maximum de confort în timpul zilelor reci, dar și pentru aspectul elegant al ținutelor din sezonul toamnă-iarnă. Se potrivesc la fel de bine ținutelor elegante, cât și celor business sau smart casual. 

  • Ghetele de tip Jodhpur 

Chiar dacă aceste modele de pantofi sunt mai puțin cunoscute, aceste ghete sunt foarte ușor de asortat în ținutele de sezon și sunt opțiuni elegante pentru gentlemani. Ghetele de tip Jodhpur se referă la acele modele de ghete bărbătești cu cataramă, ușor mai înalte decât ghetele obișnuite. Acestea vor arăta la fel de classy cu o pereche de jeans sau pantaloni de costum. 

Criterii de selecție în alegerea pantofilor eleganți

Atunci când alegi pantofi eleganți pentru bărbați este important să ții cont de anumite criterii de selecție, pentru a te asigura că vei face cea mai bună alegere în materie de stil și confort. Iată care sunt criteriile care te pot ghida să faci alegerea perfectă! 

Calitatea materialului

Un aspect esențial în alegerea pantofilor eleganți este calitatea materialului din care sunt realizați. Pantofii din piele naturală sunt de obicei cea mai bună opțiune deoarece sunt durabili, respirabili și ia forma piciorului, pentru un sentiment de confort. Există diferite tipuri de piele, cum ar fi pielea de vițel sau pielea de căprioară, fiecare având caracteristici specifice. Pielea de vițel este cunoscută pentru rezistența și flexibilitatea sa, iar pielea de căprioară este mai moale și conferă o notă de eleganță. 

Confortul pantofilor 

Un pantof confortabil trebuie să aibă o talpă interioară căptușită, un călcâi stabil și suficient spațiu pentru degetele de la picioare. Este important ca pantofii să se potrivească bine și să nu cauzeze bătături sau disconfort. Dintre modelele de pantofi eleganți menționate anterior, pantofii Oxford sunt cei mai rigizi și formali, însă și aceștia pot garanta confortul atâta vreme cât optezi pentru materiale calitative. 

Dimensiunea pantofilor

Alegerea dimensiunii corecte este esențială pentru confort și stil. Este recomandat să se măsoare piciorul și să se interpreteze ghidurile de mărimi ale producătorilor, deoarece măsurătorile pot varia în funcție de brand. Este important să se ia în considerare și faptul că piciorul nu este întotdeauna perfect simetric, iar uneori este necesară alegerea unei mărimi mai mari, pentru ca pantofii să se potrivească perfect dimensiunii și formei picioarelor. 

Stilul pantofilor 

Pe lângă calitate și confort, stilul este un aspect crucial în alegerea pantofilor eleganți. Există diferite stiluri de pantofi eleganți, cum ar fi Oxford, Derby și Brogue, fiecare având caracteristici unice. Pantofii Oxford sunt considerați cel mai formal tip de pantofi și sunt potriviți pentru evenimente elegante sau business, în timp ce pantofii Derby sunt mai casual și pot fi purtați în diverse ocazii. Pantofii Brogue se remarcă prin perforațiile decorative și pot fi o alegere excelentă pentru o ținută mai relaxată și stilată.

Ghid de stil: cum să asortezi pantofii eleganți cu diferite ținute

Atunci când vine vorba de asortarea pantofilor eleganți cu ținutele din garderobă, există câteva principii de bază pe care ar trebui să le urmezi. În primul rând, alegerea culorii pantofilor este esențială. Pantofii negri sunt cei mai versatili și pot fi purtați cu aproape orice culoare a ținutei. Aceștia sunt o alegere clasică și sigură pentru evenimentele formale. De asemenea, pantofii maro sau burgundy sunt foarte populari și pot adăuga un plus de stil unei ținute.

Un alt aspect important în asortarea pantofilor eleganți este respectarea regulilor vestimentare în funcție de eveniment. Dacă participi la o ocazie formală, cum ar fi o nuntă sau o gală, pantofii Oxford sunt o alegere excelentă. Pe de altă parte, pentru o ocazie mai casual, cum ar fi o întâlnire sau o ieșire în oraș, poți opta pentru ghete elegante sau pantofi Derby, care sunt mai relaxați și mai confortabili.

Nu trebuie să uiți nici de asortarea pantofilor cu accesoriile. Este important ca pantofii să fie asortați cu o curea, un ceas sau o cravată. Acest lucru va oferi un aspect unitar și elegant ținutei pe care o porți. De exemplu, dacă porți pantofi maro, ar fi ideal să asortezi o curea și un ceas în aceeași nuanță de maro. Aceasta va crea o armonie vizuală și va completa ținuta într-un mod rafinat.

Alegerea perechii potrivite de pantofi eleganți pentru bărbați poate fi o sarcină complexă, dar cu ajutorul ghidului nostru acest proces devine mult mai simplu. Explorând modelele populare, criteriile de selecție și modul de a asorta pantofii cu diferite ținute, poți face o alegere în cunoștință de cauză. Amintește-ți, perechea potrivită de pantofi poate face diferența în stilul tău personal!