Cand trebuie sa iti schimbi ochelarii de vedere si din ce motive

Sursa foto: shutterstock.com Ochelarii de vedere necesita inlocuire in anumite perioade sau in diverse circumstante. Iata cand este cazul sa iei masuri si sa mergi la medic pentru a iti inlocui ochelarii de vedere si care sunt cauzele care pot conduce la acest lucru!

Cand trebuie sa inlocuiesti ochelarii de vedere

Este important sa mergi cu regularitate la medicul oftalmolog pentru a face un consult. Dioptriile pot suferi schimbari de-a lungul timpului. Este necesar sa obtii o prescriptie de la medic cu dioptriile pe care le ai in prezent, pentru a putea achizitiona modelul preferat din gama variata de ochelari de vedere Daca medicul constata ca dioptriile tale nu s-au schimbat, iar ochelarii sunt in conditie buna, fara sa prezinte zgarieturi, depinde de preferintele tale daca ii inlocuiesti sau nu, cata vreme nu depasesc doi ani. Poti opta pentru un model diferit al ramelor si sa pastrezi lentilele.

Motivele pentru care este necesar sa iti schimbi ochelarii

In continuare, iti prezentam care sunt motivele comune pentru care iti poti schimba ochelarii.

  • Te confrunti cu dificultati de vedere. Atunci cand simti schimbari in privinta vederii si prezinti manifestari care iti creeaza dinsconfort, este cazul sa mergi la un consult oftalmologic. De exemplu, cand ai des migrene, iti simti ochii obositi sau iritati, inrositi, ai senzatia de durere la nivelul globului ocular sau lacrimezi excesiv.
  • Daca utilizezi o pereche de ochelari deteriorati. Acestia trebuie inlocuiti, pentru ca fie nu se mai asaza corect, fie lentilele sunt zgariate si iti creeaza disconfort. Trebuie sa ii schimbi cand se sparg sau se crapa lentilele ori cand se deformeaza ramele. Ochelarii trebuie sa se aseze corect pentru a iti oferi vizibilitate optima.
  • Daca a trecut o perioada indelungata, de doi ani, de cand ai inceput sa ii porti. Chiar daca nu este necesar sa iti schimbi dioptriile, lentilele pot fi afectate de particule microscopice. Acestea pot scadea calitatea ochelarilor. 
  • In timp se diminueaza tratamentele aplicate pe lentile, cum sunt cel antireflex sau cel care ofera protectie impotriva razelor UV. Astfel, este indicat sa iti schimbi ochelarii o data la circa doi ani, chiar daca sunt intr-o stare buna si ai aceleasi dioptrii.

Recomandari suplimentare

Evita sa achizitionezi ochelari de vedere fara prescriptie medicala. Este posibil sa iti placa foarte mult o pereche sau sa consideri ca ti se potrivesc dioptriile, dar, in realitate, sa ai alte necesitati. Numai medicul oftalmolog poate stabili corect care sunt dioptriile tale si ce tip de lentile trebuie sa aiba ochelarii. Nu utiliza o prescriptie medicala veche. Daca a depasit un an, uita de ea si alege sa te programezi la un consult, pentru a obtine o reteta noua. Cand iti alegi ramele, nu te grabi, verifica mai multe modele si tine cont de proportiile fetei. Alege un model care sa te avantajeze, indiferent ca este in stil clasic sau modern. Atunci cand inlocuiesti lentilele ochelarilor de vedere, este important sa stii diferite particularitati, precum forma lor si grosimea pe care trebuie sa o aiba. Daca suferi de o anumita afectiune a ochilor, ai nevoie de lentile specifice. Trebuie sa ii comunici toate detaliile persoanei de la care achizitionezi ochelarii de vedere. Achizitioneaza ochelarii de vedere numai in urma unui consult oftalmologic si pe baza prescriptiei medicale. Exista o multime de modele minunate, astfel ca ai de unde alege, dar este esential sa corespunda necesitatilor tale. Tine cont de recomandarile noastre si ai grija de sanatatea ochilor tai!