Dune: The Sisterhood: tot ce stim despre serialul HBO Max

Dune: The Sisterhood va extinde lumea romanelor lui Frank Herbert, este un serial care este deja dezvoltat pentru HBO Max si care, potrivit zvonurilor, se va concentra pe enigmaticul si puternicul Bene Gesserit al romanelor.

Denis Villeneuve a spart deja blestemul lui Dune cu un film urias, socant, perfect fotografiat si misterios, care te cufunda in visele lui Paul Atreides si te duce sa descoperi planete indepartate si a dezvaluit ca are planuri pentru cel putin o a doua parte in care Veti putea vedea mai mult din personajul lui Chani (Zendaya), care apare doar 7 minute in aceasta prima parte.

Dar lumea lui Dune este uriasa si exista multe personaje cu propriile lor istorii complexe, asa ca, pe langa filmele despre misiunea lui Paul Atreides, povestea lui Herbert va fi difuzata si pentru a ne permite sa vedem mai multe despre misterioasa ordine matriarhala formata de femei care au abilitati supraomenesti (si care au mai multa influenta in imperiu decat este aparent).

Despre ce va fi vorba in Dune: The Sisterhood?

Seria a fost comandata in 2019 si va fi un fel de prequel al filmului lui Denis Villeneuve care se va concentra pe Bene Gesserit, care sunt descrisi in carti ca un ordin format din calugarite, spioni, oameni de stiinta si teologi cu abilitati supraomenesti, inclusiv controlul mintii, hiperconstiinta si memoria colectiva.

Lady Jessica, mama lui Paul Atreides, este Bene Gesserit si isi invata fiul sa foloseasca o voce speciala care le permite sa forteze oamenii sa faca ceea ce li se spune.

Bene Gesserit sunt The Sisterhood si , conform povestii lui Herbert, isi folosesc abilitatile speciale pentru a ajuta umanitatea si a o ghida catre viitorul pe care l-au planificat si, ca parte a acestuia, sunt adesea consilieri, sotii sau concubine de la liderii Marile Case (cum ar fi Atreides) si cauta sa creeze aliante care sa-i ajute sa-si atinga obiectivele, care nu sunt tocmai cunoscute.

Crezul Bene Gesserit apare in cartea Children of Dune, unde Herbert scrie:

„Religia este emularea adultului de catre copil. Religia este inradacinarea credintelor trecute: mitologia, care este o presupunere, presupunerile ascunse ale increderii in univers, acele declaratii pe care oamenii le-au facut in cautarea puterii personale, toate amestecate cu franturi de iluminare. Si intotdeauna ultima porunca nespusa este „Sa nu intrebi!” Dar ne intrebam. Incalcam acea porunca in mod firesc. Munca pe care ne-am propus este eliberarea imaginatiei, valorificarea imaginatiei pentru cel mai profund simt al creativitatii umanitatii.”

Deocamdata, stim ca Denis Villeneuve va regiza pilotul serialului, iar co-scenariul lui Dune, Jon Spaihts, va scrie povestea, asa ca putem presupune ca evenimentele serialului nu vor fi prea indepartate. evenimentele filmului. Villeneuve a spus: „Bene Gesserit m-au fascinat intotdeauna. Centrarea unui serial in jurul acelei puternice ordine de femei parea nu numai relevanta si inspiratoare, ci si un cadru dinamic pentru serialul de televiziune.”

La randul sau, The Hollywood Reporter a spus: „Romanul lui Herbert, Dune, examineaza un viitor in care omenirea sa raspandit in galaxie in mii de lumi, toate conduse de imparatul Padishah, Imperiul. Dune: The Sisterhood are loc in acelasi univers si exploreaza viitorul prin ochii unui misterios ordin de femei: Bene Gesserit. Daruiti de stapanirea trupului si a mintii, Bene Gesserit se deplaseaza cu experienta prin politica feudala si intrigile Imperiului, urmarind planuri proprii care ii vor conduce in cele din urma catre enigmatica planeta Arrakis, cunoscuta locuitorilor sai sub numele de Dune.”

Cine sunt actorii?

Deocamdata nu se stie, dar este posibil ca serialul sa ne arate mai multe despre personajul Lady Jessica si despre sosirea ei la casa Atreides. Villeneuve a refuzat sa comenteze, dar Rebecca Ferguson, care o interpreteaza in film, a spus ca este libera sa filmeze si ca ar dori sa faca parte din proiect.

Daca este cazul, am putea sa o vedem pe Charlotte Rampling din nou in rolul Maicii Superiore Mohiam, care in romane il testeaza pe Paul pentru a determina daca ar putea fi personajul despre care vorbesc profetiile sale.