Desi este o modalitate rapida si eficienta de a slabi, nu este recomandat sa urmezi dieta cu anghinare mai mult de cinci zile, dar ar trebui sa continuam ulterior cu o dieta echilibrata. Va spunem in ce consta aceasta dieta.
Dieta cu anghinare este unul dintre cele mai populare programe de alimentatie pentru a slabi intr-un timp scurt. Aceasta leguma este plina de nutrienti esentiali care optimizeaza functionarea metabolismului pentru a promova „arderea grasimilor” fara a afecta sanatatea.
Desi nu este un model nutritional de urmat permanent, exista cei care il recomanda ca fiind o varianta buna de detoxifiere si eliminare a kilogramelor inainte de a urma o alimentatie echilibrata si completa. Poate fi luat in considerare si in cazul retentiei de lichide sau umflaturii abdominale.
Cu toate acestea, inainte de a lua decizia de a o adopta, este esential sa stiti cum functioneaza, care sunt dezavantajele sale si in ce cazuri este contraindicata. Pentru aceasta, am compilat o serie de informatii importante care va permit sa clarificati aceste indoieli.
In ce consta dieta cu anghinare?
Anghinarea, a carei denumire stiintifica este Cynara Scolymus L , este unul dintre alimentele care s-a remarcat ca supliment de slabit. Datorita multiplelor sale aplicatii culinare si medicinale, este un ingredient binecunoscut in aproape intreaga lume.
Celebra dieta cu anghinare are multiple adaptari. Cu toate acestea, acesta consta in general intr-un plan de „detoxifiere” care ar trebui implementat doar timp de 3 pana la 5 zile. Desi exista diete care o sugereaza pana la o luna, este mai bine sa urmezi planuri scurte pentru a evita efectele nedorite.
In acest moment, se recomanda o dieta mai usoara si saraca in calorii pentru a reduce suprasolicitarea organismului. Prin urmare, ar trebui eliminat consumul de grasimi saturate, zaharuri, fainuri rafinate si alte ingrediente care tind sa afecteze excesul de greutate, potrivit unei publicatii din revista Molecules.
In schimb, se propune cresterea consumului de alimente organice si, bineinteles, de anghinare. Datorita proprietatilor sale, aceasta leguma poate ajuta la descompunerea grasimilor si la reducerea prezentei toxinelor si fluidelor in tesuturi.
Avantajele dietei cu anghinare
Principalul beneficiu al dietei cu anghinare este ca ajuta la reducerea masurilor intr-un timp scurt. Datorita efectului sau detoxifiant si de slabire, este o optiune buna pentru a incepe sa-ti imbunatatesti silueta fara a-ti pune sanatatea in pericol. Alte avantaje ale respectarii acestui plan sunt:
- Ajuta la descompunerea grasimilor si scade formarea de noduli si rulouri.
- Acesta controleaza nivelul ridicat de colesterol si trigliceride, potrivit unui studiu publicat in revista Pharmacological Research.
- Imbunatateste sanatatea circulatorie si limfatica, minimizand aspectul celulitei.
- Regleaza nivelul de glucoza din sange pentru a reduce riscul de diabet.
- Optimizeaza functionarea ficatului si a vezicii biliare.
- Continutul sau de fibre imbunatateste tranzitul intestinal si ajuta la reducerea constipatiei.
- Spre deosebire de alte diete, nu produce prea multa anxietate, deoarece fibrele prelungesc senzatia de satietate pentru mai mult timp.
- Stimuleaza eliminarea acidului uric pentru a preveni durerile articulare si guta.
- Reduce umflarea abdominala pentru un stomac mai plat.
Dezavantajele dietei cu anghinare
In ciuda faptului ca este un plan atat de recomandat pentru a pierde in greutate, dieta cu anghinare are cateva dezavantaje care merita luate in considerare. Sa le vedem pe cele mai importante:
- Fiind un tip de dieta „detox”, poate fi adoptat doar aproximativ 5 zile. Prin urmare, dupa sfarsitul acestei perioade, hranirea regulata ar trebui sa fie complet imbunatatita.
- Daca alimentatia generala nu este optimizata, efectele obtinute cu dieta cu anghinare se pierd in scurt timp. De fapt, este posibil ca aceasta sa provoace „efectul yo-yo” nedorit.
- Unele modele ale acestei diete sunt prea sarace in calorii si nu ofera nutrientii de care organismul are nevoie pentru a functiona bine. Prin urmare, este important sa alegeti optiuni care ofera meniuri echilibrate.
- Consumul excesiv de anghinare poate provoca flatulenta.
Contraindicatii ale dietei cu anghinare
Pe langa dezavantajele mentionate, acest tip de dieta este contraindicat in unele cazuri speciale. Este esential sa le recunoastem, deoarece adoptarea lor ar putea duce la complicatii grave de sanatate. Acest plan nu trebuie urmat in cazul:
- Sarcina si perioada de alaptare.
- Obstructie biliara.
- Consumul de medicamente pentru hipertensiune arteriala sau boli de inima.
- Insuficienta renala sau hepatica.
- Sobrecremiento bacteriano a nivel intesintal.
Meniuri pe care le poti savura in dieta cu anghinare
Secretul pentru a evita suferinta efectelor negative in urma tinerii dietei cu anghinare este sa incerci sa respecti cat mai mult conceptul de dieta echilibrata. Desi unele planuri sugereaza restrictii, cel mai bine este sa optati pentru cele care fac o combinatie adecvata a tuturor nutrientilor . Va oferim cateva optiuni:
Mic dejunuri
- ceasca de ceai verde; felie de paine integrala cu rosii si branza de vaci si jumatate de anghinare prajita.
- Pahar de infuzie de anghinare cu lamaie; paine prajita de grau integral cu avocado si ou fiert.
- omleta cu anghinare si spanac; pahar cu suc de grepfrut si paine integrala.
Pranzuri
- anghinare sotate; portie de peste la gratar si salata mixta.
- Portie de friptura la gratar; anghinare gatita si asezonata cu ulei de masline; doua felii de paine integrala si orez.
- Bol cu supa de anghinare cu pui; portie de orez brun si salata.
Cine
- Sandvis cu anghinare cu branza la gratar si ceasca de infuzie.
- Anghinare prajita cu ulei de masline; doua felii de sunca de curcan si rosii feliate.
- Salata de anghinare si portie de peste copt.
Gustari
- Macedonia de frutas.
- Pahar cu lapte vegetal.
- Iaurt natural cu nuci.
Dieta cu anghinare, o dieta restrictiva
Dieta cu anghinare este una dintre numeroasele alternative de detoxifiere a organismului si de slabit in cateva zile. Totusi, pentru a-si mentine efectele si pentru a evita o reactie de rebound, este esential sa urmezi o dieta echilibrata la sfarsitul planului.
Expertii nu recomanda efectuarea acestui tip de dieta, deoarece poate afecta negativ sanatatea. Inainte de a implementa un astfel de plan alimentar, consultati un specialist.