Obstacole in calea gasirii iubirii

Esti singur si cauti dragoste? Ti-e greu sa intalnesti persoana potrivita? Cand intampinati probleme la gasirea unei conexiuni de dragoste, este prea usor sa va descurajati sau sa va purtati in miturile distructive despre intalniri si relatii.

Viata ca persoana singura ofera multe recompense, cum ar fi libertatea de a-ti urmari propriile hobby-uri si interese, sa inveti cum sa te bucuri de propria companie si sa apreciezi momentele linistite ale singuratatii. Cu toate acestea, daca sunteti gata sa va impartasiti viata cu cineva si doriti sa construiti o relatie durabila, care merita, viata ca o persoana singura poate parea si frustranta.

Pentru multi dintre noi, bagajul nostru emotional poate face ca gasirea partenerului romantic potrivit sa fie o calatorie dificila. Poate ai crescut intr-o gospodarie in care nu exista un model de relatie solida si sanatoasa si te indoiesti ca asa ceva exista chiar. Sau poate istoricul tau de intalniri consta doar din scurte aventuri si nu stii cum sa durezi o relatie. Ati putea fi atras de tipul gresit de persoana sau sa continuati sa faceti aceleasi alegeri rele din nou si din nou, din cauza unei probleme nerezolvate din trecutul dvs. Sau poate nu va puneti in cele mai bune medii pentru a intalni persoana potrivita sau ca, atunci cand faceti acest lucru, nu va simtiti suficient de increzatori.

Oricare ar fi cazul, iti poti depasi obstacolele. Chiar daca ati fost ars in mod repetat sau aveti o experienta slaba atunci cand vine vorba de intalniri, aceste sfaturi va pot ajuta sa va puneti pe calea catre gasirea unei relatii sanatoase si iubitoare care sa dureze.

Reevalueaza-ti conceptiile gresite despre intalniri si relatii

Primul pas catre gasirea iubirii este reevaluarea unora dintre conceptiile gresite despre intalniri si relatii care te pot impiedica sa gasesti dragoste durabila.

Desi exista beneficii pentru sanatate care vin odata cu a fi intr-o relatie solida, multi oameni pot fi la fel de fericiti si impliniti fara a face parte dintr-un cuplu. In ciuda stigmatizarii din unele cercuri sociale care insoteste faptul ca este singur, este important sa nu intri intr-o relatie doar pentru a te „potrivi”. Si nimic nu este la fel de nesanatos si descurajant ca a fi intr-o relatie proasta.

Acesta este un mit important de disipat, mai ales daca aveti o istorie de a face alegeri inadecvate. Atractia sexuala instantanee si dragostea durabila nu merg neaparat mana in mana. Emotiile se pot schimba si se pot adanci in timp, iar prietenii devin uneori iubiti – daca le oferi acestor relatii sansa de a se dezvolta.

Dragostea este rareori statica, dar asta nu inseamna ca dragostea sau atractia fizica sunt sortite sa dispara in timp. Pe masura ce imbatranim, atat barbatii, cat si femeile au mai putini hormoni sexuali, dar emotia influenteaza adesea pasiunea mai mult decat hormonii, iar pasiunea sexuala poate deveni mai puternica in timp.

Asteptari despre intalnire si gasirea iubirii

Cand incepem sa cautam un partener pe termen lung sau intram intr-o relatie romantica, multi dintre noi o fac cu un set predeterminat de asteptari (adesea nerealiste) – cum ar fi cum ar trebui sa arate si sa se comporte persoana, cum ar trebui sa progreseze relatia si rolurile pe care fiecare partener ar trebui sa le indeplineasca. Aceste asteptari se pot baza pe istoricul familiei tale, pe influenta grupului de colegi, pe experientele din trecut sau chiar pe idealurile prezentate in filme si emisiuni TV. Pastrarea multora dintre aceste asteptari nerealiste poate face ca orice partener potential sa para inadecvat si orice noua relatie sa fie dezamagitoare.