Cum sa-ti alegi cel mai bun scaun pentru salonul de infrumusetare

 Dintr-un salon de infrumusetare nu trebuie sa-ti lipseasca dotarile principale, cum sunt piesele de moilier, dulapurile, rafturile sau scaunele.

Cele din urma, deopotriva, pot fi pe atat de simplu de ales, pe atat de sofisticate, astfel ca adesea in alegerea unui scaun nu se tine cont decat de pret sau de modelul acestuia.

Bineinteles, va fi mai mult decat ideal ca forma si nuantele scaunului sa se potriveasca cu restul decorului, pentru a creea un echilibru vizual mai placut si salonul sa fie armonios din toate punctele de vedere.

Dar cele mai importante caracteristici in ceea ce priveste alegerea corespunzatoare a unui scaun pentru salonul de infrumusetare sunt cele functionale.

De ce lucruri trebuie sa tii cont pentru a-ti alege cel mai bun scaun

l  Materialul din care este confectionat

Materialul sau materialele din care este confectionat un scaun reprezinta cheia alegerii unui scaun de succes. Alegand un scaun profesional pentru destinatia corespunzatoare de uz, bineinteles ca nu vei da gres. Insa, cu cat iti doresti ca acesta sa fie mai rezistent in timp, cu atat va trebui sa fii mai atenta la materiale. In speta, cu cat scaunul este realizat din materiale mai dure, precum metalul, cu atat el va fi mai rezistent. Tapiteria scaunului sau sezutul trebuie sa fie moale si/sau confortabila.

l  Portabilitatea

Adesea tu sau persoana care va opera in cadrul salonului va simti nevoia de a se deplasa in interiorul imobilului sau intr-o zona apropiata fata de cea la care s-a inceput un proces initial. Ori faptul ca scaunul ales detine roti cu ajutorul carora il poti deplasa cu usurinta oriunde ai nevoie, fara efort (cu atat mai mult daca vorbim de un scaun cu structura de metal, greu), va fi un lucru extrem de util.

De altfel scaunul tau ar trebui sa fie si flexibil si sa-ti permita ajustarea la diferite inaltimi, in functie de nevoi.

l  Functiile

Unele scaune sunt foarte simple, altele vin cu un design mai complex sau care va ofera mai ulta fiabilitate in procesul timpului de lucru. De exemplu, unele scaune profesionale permit asocierea lor cu o serie de suporturi extra care sa va vina in ajutor fara a fi necesar sa va mai deplasati, altele pot functiona prin telecomand etc.

Depinde bineinteles cat de versatil doriti sa fie scaunul si ce buget aveti. Adesea un scaun cat mai simplu poate fi la fel de eficient daca exista restul dotarilor necesare.

Vezi la https://www.amalia.ro/produse/dotari-saloane/mobilier-saloane ce model ti se potriveste.