Cum sa decorati o bucatarie mica

Mai mare nu este intotdeauna mai bun, mai ales cand vorbim despre bucatarii. Bucatariile mici sunt de obicei spatii de lucru mai eficiente decat cele mari. Spatiul si designul bun nu sunt exclusive pentru o bucatarie mare – tot ce aveti nevoie sunt cateva idei bune de decorare a bucatariei mici, care sa va pastreze spatiul mic organizat, functional si frumos.

Am reunit cateva idei de decorare a bucatariei mici care abordeaza urmatoarele probleme cu solutii de design bune. Cele mai frecvente trei reclamatii din bucataria mica sunt dezordine, lipsa spatiului de lucru si o bucatarie intunecata.

Dezordine

Dezordinea este de obicei un efect secundar al lipsei spatiului de stocare suficient. Adesea, mai mult spatiu de stocare nu este solutia – simplificarea si decuplarea bucatariei dvs. Treceti prin dulapuri si sertare (in special pe spate) si donati sau aruncati orice nu ati folosit de ceva vreme. Intrebati-va daca aveti nevoie intr-adevar de un instrument de cirese sau de un feliator de oua. Dupa ce ati degajat dulapurile, stergeti ghiseele stocand articolele care provoaca aglomeratie vizuala.

Lipsa spatiului de contra

Ati recuperat niste spatiu de contra, dar mai simtiti ca nu este suficient? Aceasta este o problema obisnuita. Avem idei pentru a maximiza (si chiar a adauga) mai mult spatiu de ghiseu in bucataria mica, inclusiv un truc pentru a va transforma chiuveta intr-o placa de taiat (imaginea de mai sus).

O bucatarie intunecata

Camerele intunecate se simt mai mici, deci lumineaza-ti peretii cu un strat proaspat de vopsea intr-o nuanta deschisa. Daca va plac dulapurile bogate si intunecate, adaugati diferite tipuri de iluminat. Utilizati iluminatul sub dulap pentru a lumina zona de lucru si a va accentua dulapurile. O iluminare buna face ca bucataria sa para mai mare, indiferent de culoare. Incercati cateva dintre urmatoarele idei de iluminare:

Adaugati lampi cu benzi LED pe rafturi si sub dulapuri pentru a lumina spatiul biroului; pur si simplu coajati, lipiti si conectati.

Inlocuiti becurile cu incandescenta cu cele mai recente versiuni eficiente din punct de vedere energetic.

Alegeti lampile suspendate care pot fi fixate pe sistemele existente de iluminare a sinelor pentru a acoperi iluminarea camerei dvs.

Adaugati o oglinda pe peretele bucatariei sau luati in considerare adaugarea unui backsplash oglindit pentru a reflecta lumina.

Rafturi pentru oale

In timp ce majoritatea bucatariilor mici nu au spatiul necesar pentru rafturile mari, dreptunghiulare, exista optiuni pentru spatii mai mici. Rafturile pentru oale nu trebuie sa atarne de tavan; unele pot fi montate pe perete, cum ar fi peretele din tabla de sus.

Depozitare pe perete a instrumentului de gatit

Inspirati-va de la unele dintre cele mai aglomerate bucatarii de restaurante, care folosesc ferestre industriale si rafturi pentru depozitarea ustensilelor. Cateva idei pentru depozitarea ustensilelor si instrumentelor pe perete:

Suporturi pentru ustensile. O bara simpla cu cateva carlige poate contine instrumente cu o bucla sau o gaura in ele. Exista cosuri care pot fi agatate pe raft pentru a tine obiecte mai mici

Vopsiti si agatati o placa de fixare si folositi-o pentru a va agata instrumentele. Pastrati articolele organizate dupa culoare sau utilizare.

Folositi magneti de perete pentru a depozita cutite si borcane cu condimente.

Rafturi suplimentare

Gasiti locuri pentru a adauga rafturi pentru spatiu de stocare suplimentar. Un sir de rafturi inguste, adaugat unei insule de bucatarie, poate fi perfect pentru cartile de bucate. Cautati locuri suplimentare, inclusiv colturi sau peste tejghea. Speram ca aceasta postare v-a inspirat sa va improspatati bucataria mica. Care este ideea ta preferata de decorare a bucatariei mici?

Daca obiectivul dvs. este sa creati un spatiu de bucatarie contemporan, unul dintre cele mai importante elemente de design sunt blaturile de bucatarie minimaliste si netezite. Acest lucru nu numai ca arata modern, dar creste suprafata contorului, facilitand pregatirea si gatitul.

Primul pas este sa scoateti toate aparatele mici si obiectele de blat. Cateva alte idei pentru cresterea spatiului contorului includ:

Un blat de bucatarie din ceramica cu profil redus. Blaturile electrice de astazi sunt elegante si moderne. Acestea au avantajul suplimentar de a fi aproape la nivelul contoarelor, astfel incat sa puteti aseza o taietura sau alte obiecte pe ea atunci cand nu sunt utilizate.

Un capac de bucatarie. Daca aveti o autonomie de gaz, puteti achizitiona o husa pentru aceasta, astfel incat sa puteti lucra in siguranta pe aragazul dvs. atunci cand nu este utilizat. Unele huse vin ca suprafete de blocuri de macelar din lemn.

Un bloc de macelar rulant sau un carucior ca spatiu suplimentar pentru tejghea. Cumparati unul cu roti sau adaugati singur un set, astfel incat sa il puteti scoate din drum atunci cand nu il folositi. Adaugati cateva scaune simple la blocul dvs. de macelar rulant pentru un bar de mic dejun instantaneu.