Cum sa comunici mai bine cu partenerul tau

Comunicarea inrelatii este esentiala pentru a avea un parteneriat fericit si sanatos. Si nueste vorba despre comunicarea de zi cu zi. Intrebandu-ti partenerul cum a mersziua sa este dragut, dar daca vrei o relatie extraordinara, trebuie sa sapi maiadanc. Sa invatati cum sa comunicati intr-o relatie este despre indeplinireanevoilor partenerului dvs. Pentru a imbunatati comunicarea in relatia dvs.,trebuie sa descoperiti cum sa ascultati, nu cum sa vorbiti.

De ce esteimportanta comunicarea in relatii?

Comunicarea inrelatii este esentiala pentru a avea un parteneriat fericit si sanatos.Partenerul dvs. este probabil persoana cu care petreceti cel mai mult timp,ceea ce inseamna ca exista un risc mai mare de neintelegeri si conflicte. Darcand va perfectionati comunicarea in relatii, veti fi rasplatiti.

Crestereaincrederii

Comunicareareala in relatii inseamna ca puteti vorbi cu partenerul dvs. despre orice:impartasiti fericirea si tristetea, zilele bune si rele. Esti dispusa sa fiivulnerabila cu el pentru ca stii ca te va sprijini si te va iubi indiferent de situatie.Curajul si vulnerabilitatea sunt una dintre cele cinci discipline ale iubirii,deoarece conduc la incredere totala in relatia voastra.

Rezolvarea maibuna a conflictelor

Stim cu totiicupluri care par sa sa lupte tot timpul – si cei care par sa nu se lupteniciodata. In timp ce toate relatiile au suisuri si coborasuri, ambele suntsemne de lipsa de comunicare in relatii. Cheia nu este de a nu fi de acord cupartenerul dvs. Este de a va imbunatati abilitatile de rezolvare a conflictelorutilizand sfaturile specialistilor, astfel incat atunci cand se intampladezacorduri, sunteti in stare sa le transformati in ceva care va intaresterelatia in loc sa o afecteze.

Intimitateacrescuta

Descoperireamodului de imbunatatire a comunicarii in relatii este excelent pentruintimitatea dvs. emotionala sau capacitatea de a asculta, intelege si de a fiplin de compasiune fata de partenerul dvs. Dezvoltarea abilitatilor dvs. decomunicare arata ca respectati si apreciati partenerul si sentimentele siopiniile sale. Atunci cand oamenii se simt onorati si acceptati in acest fel,intimitatea emotionala si intimitatea fizica cresc si se imbunatatesc.

Poate exista osupra-comunicare?

Da,supra-comunicarea in relatii exista in anumite contexte. Exista doua mecanismecomune de aparare atunci cand oamenii se simt anxiosi sau nesiguri de cum sa seexprime: internalizarea si externalizarea. Persoanele care internalizeaza tindsa se inchida si sa se retraga in timpul conflictelor. Cei care externalizeazadoresc sa vorbeasca, uneori excesiv. In ambele cazuri, mai multa comunicare nueste neaparat o comunicare buna.

Cum sacomunicati intr-o relatie

Comunicarea inrelatii poate fi diferenta dintre un parteneriat puternic, pe tot parcursulvietii sau o legatura plina de conflict care se termina in dezamagire.Invatarea cum sa comunici mai bine cu partenerul este vitala. Este usor salasati o conexiune reala si pasiunea sa diminueze, in special in relatiile petermen lung. Dar prima cheie pentru imbunatatirea comunicarii intr-o relatieeste sa recunoasteti ca nu va conectati asa cum ati obisnuit sa o faceti.