Cum sa alegi cea mai buna masina de spalat

Primul pas in cumpararea unei masini de spalat este o planificare putin avansata. Cunoaste-ti nevoile. De exemplu, cat timp petreceti sa spalati? Aveti o familie numeroasa care necesita spalare zilnica de haine sau sunteti o persoana singura sau un cuplu fara copii? De asemenea, este important sa luati in considerare unde vor fi localizate spalatoria sau masina de spalat si uscatorul dvs. Daca sunteti locuitor de apartamente, spatiul disponibil este probabil o problema. Daca aveti o casa pe mai multe niveluri, spatiul este probabil inca o problema, dar mai mult din sentimentul de locatie din casa dvs. si de cat de departe trebuie sa mergeti pentru a schimba o sarcina. Trebuie sa luati in considerare accesibilitatea scaunului cu rotile sau alte nevoi de sanatate?

Daca va ganditi cand si cum va faceti rufele va va ajuta sa comparati masinile de spalat si sa decideti ce dimensiune de masina de spalat sau uscator sa cumparati si ce optiuni de ciclu sunt importante pentru nevoile familiei dvs. Daca sunteti constient de energie (sau incercati sa deveniti) exista mai multe optiuni si modele disponibile pentru a indeplini aceasta cerinta. Principalele puncte de luat in considerare atunci cand cumparati o masina de spalat si uscator includ costul, tipul de incarcare, dimensiunea, capacitatea, ciclurile si eficienta energetica.

Incarcare frontala sau incarcare superioara?

Cea mai evidenta caracteristica dintre care puteti alege atunci cand cumparati o masina de spalat este daca alegeti o versiune de incarcare frontala sau de incarcare de sus. Fiecare vine cu propriul set de argumente pro si contra.

Saibele standard cu incarcare superioara care invart rufele cu un agitator central sunt de obicei cea mai ieftina optiune din fata. Cu toate acestea, acestea pot costa mai mult pe termen lung, deoarece folosesc mai multa energie si apa. Modelele mai noi nu au acest agitator, care poate fi dur pentru imbracaminte. Un incarcator fara agitator de sus permite, de asemenea, mai mult spatiu pentru rufele dvs. Incarcatoarele superioare sunt o alegere buna daca aveti probleme cu spatele sau genunchiul, deoarece puteti ajunge in masina de spalat cu o mica indoire.

O masina de spalat cu sarcina frontala nu are un agitator si este de obicei mai scumpa in avans. Cu toate acestea, ele se invart mai repede, extrag mai multa apa (ceea ce scade timpul de uscare) si folosesc mult mai putina apa in timpul unui ciclu, facandu-le eficiente din punct de vedere energetic si ecologice. Incarcatoarele frontale sunt mai accesibile pentru utilizatorii de scaune cu rotile. De asemenea, sunt bune pentru spatii mici, deoarece pot fi stivuite. Daca spalati o multime de lenjerie, saibele cu incarcare frontala fac mai bine acest lucru fara a iesi din echilibru.

Dimensiuni standard ale masinii de spalat

Masurati spatiul in care doriti sa mearga masina de spalat inainte de cumparaturi. De obicei, saibele si uscatoarele masoara intre 24 si 33 inci latime. Pentru incarcare si descarcare, ar trebui sa permiteti 36 inch in fata unei masini de spalat si aproximativ 42 inch pentru un uscator. Instalarea unei masini de spalat si uscator la aproximativ 15 inci de podea va face ca incarcarea si descarcarea sa fie mai confortabile. Cautati baze solide de piedestal create special pentru modelele dvs. de aparate de spalat rufe.

Daca aveti foarte putin spatiu pentru a lucra, luati in considerare o combinatie de masina de spalat-uscator. Aceste aparate eficiente, concepute pentru spatii mici, sunt disponibile in unitati stivuite, una langa alta sau all-in-one. Unitatile de spalat si uscator stivuite ocupa de obicei mai putin de 33 de centimetri patrati de suprafata si pot fi mai accesibile pentru persoanele care au dificultati de indoire sau de aplecare. Inainte de a selecta unul dintre aceste stiluri, luati in considerare unde va fi localizat combo-ul, cum ar fi intr-un dulap sau intr-un dormitor sau o baie la etaj.

Ghid de capacitate a masinii de spalat

Cand selectati o masina de spalat, luati in considerare cat de mult rufe va tine. Capacitatea depinde de marimea cosului de spalare. Familiile cu copii care fac mai multe incarcaturi zilnic ar putea dori comoditatea unei masini de spalat cu capacitate mare pentru a reduce numarul de incarcaturi necesare. Modelele cu capacitate mai mica, care utilizeaza mai putina apa si energie, pot fi economice pentru singuri si cupluri.

Iata o lista a capacitatilor tipice de spalare:

Compact: 1,7 pana la 2,3 metri cubi

Mediu : 2,1 pana la 2,5 metri cubi

Mare : 2,7 pana la 3 picioare cubice

Extra-mare : 3,1 sau mai multe picioare cubice

Tipuri de cicluri de spalare

Saibele de baza au intre una si patru viteze de agitare si centrifugare. Unele modele de top ofera linii suplimentare. Ciclurile de spalare prestabilite combina viteze diferite, temperaturi si niveluri de agitatie pentru a curata anumite tipuri de imbracaminte. O masina de spalat medie poate avea presa regulata, permanenta si cicluri delicate. Modelele de ultima generatie pot oferi cicluri suplimentare, cum ar fi un ciclu greu pentru haine de lucru, blugi si prosoape, precum si cicluri de pre-spalare si pre-spalare pentru a face fata petelor dificile.

Curatarea cu abur incorporata scapa de pete si riduri fara pretratamente. Aburul este, de asemenea, benefic pentru reducerea alergenilor. Ganditi-va la tipurile de imbracaminte pe care le veti spala cel mai des pentru a va ajuta sa luati o decizie. Optiunile de economisire a apei recicleaza apa din sarcini usor murdare. Optiunile privind temperatura apei includ, de obicei, cald / rece, cald / rece si rece / rece. Unele modele mai scumpe pot avea combinatii suplimentare de temperatura pentru a se potrivi mai multor tesaturi. Setarile de spalare rapida fac ca hainele sa fie mai curate, mai rapide. Comenzile pot fi mecanice, cu butoane rotative si butoane, sau electronice cu functii precum afisaje digitale sau ecrane tactile care va permit sa personalizati in continuare ciclurile.

Eficienta energetica

Saibele cu eficienta ridicata (economie de apa si de energie) economisesc energie si prelungesc durata de viata a hainelor si lenjeriei tale. Cautati saibe orizontale Energy Star, cu saiba cu incarcare frontala sau saiba cu incarcare de sus, care arunca haine in loc sa le rasuceasca sau sa le frece. Aceste modele, care nu au agitatoare, utilizeaza mai putina apa si energie decat incarcatoarele superioare de aceeasi dimensiune. Unele utilaje pot utiliza un detergent special de inalta eficienta. Cantitatea de detergent necesara depinde de marimea sarcinii, nu de cantitatea de apa utilizata, deci verificati instructiunile producatorului.

Alte caracteristici speciale de cautat

Inainte de cumparaturi, asigurati-va ca cititi recenziile masinii de spalat si comparati preturile masinii de spalat. De asemenea, ar trebui sa luati in considerare cateva dintre urmatoarele caracteristici bonus ale masinii de spalat. Pornirile intarziate, obisnuite la masinile de spalat vase, va permit sa porniti masina de spalat atunci cand tarifele de utilitate sunt mai mici. Saibele inteligente sunt dotate cu conectivitate la internet, astfel incat sa puteti monitoriza de la distanta rufele. Controlul automat al nivelului apei selecteaza cantitatea potrivita de apa pentru fiecare incarcare pentru a preveni supraumplerea. Incalzitoarele de apa interne reduc cererea pentru incalzitorul de apa de acasa. Incalzitorul imbunatateste, de asemenea, performantele de curatare.

Caziile de spalat din polipropilena si otel inoxidabil nu se ascheaza sau ruginesc asa cum pot face otelul emailat. Suprafetele interioare netede sunt mai usoare pentru haine. Viteza de centrifugare selectabila de la 700 la 1.600 de rotatii pe minut inseamna ca hainele sunt aproape uscate cand parasesc masina de spalat.