Cum alegi parfumul potrivit pentru el? 3 sfaturi

Sursă foto: freepik.com

Parfumul potrivit poate să îți ofere încredere în tine și te poate ajuta sa faci o bună impresie celor din jur. Însă alegerea unui parfum nu este același lucru cu alegerea unei piese vestimentare sau a unui accesoriu de modă. 

Știi ca ai ales parfumului potrivit atunci când acesta reușește să îți transmită o anumită emoție sau să aducă la viață anumite amintiri. Însă dacă faci alegerea pentru altcineva, precum un bărbat drag din viața ta, cum procedezi? Iată ce trebuie să iei în considerare atunci când alegi un parfum pentru el! 

Criterii importante în alegerea parfumului pentru el

Un parfum bine ales se armonizează cu trăirile interioare și cu personalitatea purtătorului. Este ca un fel de amprentă olfactivă. Dar pentru ca această amprentă să corespundă cât mai bine, există un fel de reguli generale, ușor de urmat atunci când alegi parfumuri bărbătești de firmă.

  1. Intensitatea parfumului

  Fiecare persoană își dorește să-și găsească propriul stil de parfum. Dar întrebarea este dacă acest parfum se dorește unul care să poată fi purtat în orice moment sau unul pentru ocaziile speciale? 

  De aceea, există mai multe categorii de produse pe care le denumim în mod general „parfumuri”:

  • Ape de colonie: sunt foarte subtile și asigură o doză de prospețime pentru purtător, însă nu au o aromă pregnantă. Sunt ideale pentru ieșirile de zi cu zi, poate la cumpărături, cu prietenii sau cu familia, când nu trebuie să faci impresie în mod deosebit, ci vrei doar să miroși proaspăt.

  • Ape de toaletă: aroma are o intensitate medie și rezistă cam 5 ore. De aceea poate că simți nevoie să pulverizezi de mai multe ori.

  • Ape de parfum: de regulă, persistă până la 10 ore și aroma rămâne destul de intensă, de aceea se poate aplica dimineața înainte de a merge la job, pentru că rezistă toată ziua.

  • Parfumuri: sunt foarte concentrat în uleiuri naturale și uneori este suficientă o singură pulverizare pentru că aroma este destul de puternică. Acestea se poartă mai degrabă la evenimente speciale precum întâlniri festive, cine romantice, întâlniri ce au nevoie de o ținută cu etichetă etc.

  Așadar trebuie să decizi ce tip de parfum cauți. Unul discret sau unul puternic? 

   2. Află ce fel de arome preferă în general

   În lumea parfumurilor există câteva categorii principale de arome care se combină între ele în mod echilibrat. Însă una predomină, iar asta se simte cel mai pregnant, ca notă de vârf: 

   • note citrice;

   • note florale;

   • note lemnoase sau pământii (includem aici și aroma de tabac);

   • note orientale; 

   • note din familia condimentelor.

   Una din aceste note se potrivește cel mai bine cu spiritul si imaginea lui. 

    3. Ține cont de personalitatea lui

    Dacă nu poți afla ce fel de note preferă sau poate că nici el nu știe cu exactitate, cu siguranță știi câte ceva despre personalitatea lui sau despre stilul de viață. Alege un parfum care să reflecte asta! 

    • Dacă este un bărbat puternic, ce emană masculinitate prin toți porii, alege un parfum cu note intense lemnoase, vibrante și cu o adiere de chihlimbar sau condimente. 

    • Pentru un bărbat sportiv și plin de viață se potrivesc de minune parfumurile dinamice și care conferă o prospețime de lungă durată. Cel mai bine se încadrează aici parfumurile cu note de iasomie și citrice sau chiar parfumuri cu note marine.  

    • Pentru bărbații cu un stil clasic și valori sigure în viață, cel mai bine se potrivesc parfumurile cu note liniștitoare și elegante, dar cu un miros puternic. Notele care se îmbină de minune în acest caz sunt cele aromele orientale (precum ambra) cu cele lemnoase.

    • Dacă bărbatul pe care îl ai acum în minte are o personalitatea caldă, ce te ia prin învăluire, cu siguranță va aprecia un parfum senzual. Cele mai potrivite sunt cele cu note lemnoase combinate cu cele florale, precum iasomia. Chiar și notele de vanilie se potrivesc în acest caz. 

    Așadar, atunci când alegi un parfum de firmă pentru un bărbat, indiferent că ești într-un magazin dedicat sau poate într-un magazin de inspirație duty free, cu siguranță ai vrea să alegi ceva pe care îl poți asocia cu „el”. Parfumul este o parte invizibilă a stilului personal, nu este doar un produs de îngrijire, și are un efect puternic asupra modului în care oamenii te percep.