Credit nebancar online sau la ghișeu? Avantaje și dezavantaje pentru fiecare

Sursa foto: pexels.com/ro

Soluțiile de finanțare nebancară au devenit un adevărat sprijin pentru toți cei care sunt puși în fața unor cheltuieli neprevăzute, care le dă întreg bugetul peste cap. Fie că este vorba despre o urgență medicală, imposibilitatea achitării facturilor la utilități sau altă problemă financiară, un credit rapid și flexibil te poate ajuta fix atunci când ai mai mare nevoie de bani. Totuși, cum îl accesezi, online sau la ghișeu? Iată ce presupune fiecare opțiune în parte:

Avantajele și dezavantajele creditului nebancar online

Condițiile impuse de instituțiile bancare și procedura anevoioasă de accesare a împrumuturilor îi fac pe mulți să-și îndrepte atenția spre programele de microfinanțare. Situațiile mai puțin plăcute fac parte din realitatea noastră și, de cele mai multe ori, nu suportă amânare, de aceea, la nevoie, poți obține online un credit urgent. Beneficiile acestuia sunt de necontestat:

 • Opțiune extrem de rapidă și avantajoasă de împrumut;

 • Trebuie să îndeplinești câteva condiții minime de eligibilitate;

 • Nu trebuie să dai nimănui explicații pentru ce ai nevoie de bani;

 • Poți solicita împrumutul online, din confortul casei tale, de la serviciu sau chiar și din parc, dacă ai acces la internet pe un dispozitiv mobil;

 • Toată procedura se realizează online, așa că nu trebuie să te deplasezi nicăieri și nici să pierzi timp în trafic;

 • Nu mai stai la cozi la ghișeu și nici nu trebuie să pleci de la serviciu ca să ajungi la instituția de credit în timpul programului;

 • Selectezi suma pe care vrei să o împrumuți, stabilești când poți să restitui creditul, completezi un formular online, iar apoi primești banii direct în contul tău bancar.

În ceea ce privește dezavantajele împrumutului nebancar accesat online, putem spune că procesul este frustrant ori inaccesibil pentru persoanele care nu se descurcă să facă solicitarea pe internet.

Avantajele și dezavantajele creditului nebancar la ghișeu

Pentru cine nu știe sau nu își dorește să aplice online pentru un împrumut nebancar, alternativa este creditul la ghișeu. Firește, există o mulțime de elemente comune ale ambelor tipuri de solicitare a banilor, printre care amintim faptul că gradul de îndatorare este același, la fel și costurile împrumutului, contractul de credit sau verificările pe care le fac instituțiile financiare nebancare.

Dacă iei în considerare aplicarea personală pentru un credit trebuie să știi că această opțiune oferă următoarele avantaje:

 • Ai posibilitatea de a beneficia de consiliere gratuită din partea personalului instituției de credit;

 • Primești suport pentru completarea documentelor dacă nu te descurci în acest sens;

 • Este cea mai simplă variantă de a împrumuta bani rapid dacă nu te simți confortabil să-ți trimiți informațiile personale online;

 • Un ofițer de credite familiarizat cu situația ta îți poate accelera procesul de solicitare;

 • Ai acces rapid la bani în numerar;

 • Aplicarea personală oferă o mai mare ușurință în a pune întrebări și a obține răspunsuri în timp real.

Creditul nebancar la ghișeu reprezintă o soluție pentru oamenii care preferă o experiență de împrumut față în față. Deși are și beneficii, această variantă necesită mai mult timp, iar aprobarea împrumutului nu este atât de rapidă ca în cazul solicitării online. Dezavantajul major este faptul că persoana în cauză trebuie să se deplaseze personal la sediul instituției și există riscul ca sucursala să nu fie tocmai aproape de casă.

Fără îndoială, creditarea online reprezintă cea mai simplă modalitate de a intra în posesia unei anumite sume de bani, de oriunde te-ai afla. Împrumuturile sunt mai permisive și procesul net simplificat, doar că, pentru cei care sunt reticenți sau nu au un gadget care să le permită o astfel de operațiune, rămâne varianta creditului la ghișeu.