Concentrațiile parfumurilor. Cum alegi produsul ideal pentru tine?

Unele persoane au o gamă extinsă de parfumuri în dulapul lor de acasă, fiind ideale pentru activitățile de zi cu zi, dar și pentru ocaziile private și speciale din viața lor. Cu toate acestea, este foarte important ca parfumurile să fie de concentrații diferite pentru a le putea purta oriunde și oricând!

Află care sunt cele mai cunoscute concentrații de parfum, când pot fi acestea purtate, cum le alegi pe cele potrivite pentru nevoile, activitățile și evenimentele la care participi, pentru ca apoi să vezi aici ce produse poți alege, în funcție de toate aceste informații!

Extractul de parfum

Extractul de parfum este produsul cu cea mai mare concentrație de esență de parfum, conținând între 15% și 30%. Este ideal de purtat la evenimentele importante din viața ta, precum nunțile, botezurile, cununiile civile, galele de premiere, absolvirea, însă nu este recomandat pentru spațiile aglomerate, de zi cu zi, precum transportul în comun sau locul de muncă, deoarece parfumul este foarte concentrat.

Aplică produsul în zonele unde pielea pulsează cel mai tare: la încheietura mâinilor, pe gât, în spatele urechilor, în spatele genunchiului etc. Esența de parfum poate persista până la opt ore pe piele, păstrându-și toate proprietățile. 

Un parfum feminin pe care-l poți alege cu încredere este Black Orchid de la Tom Ford, oferindu-ți esențe puternice și plăcute de orhidee neagră, flori de ylang-ylang și rom auriu. Pentru domni vei găsi, de asemenea, variate esențe de parfum incredibile, precum Sauvage de la Dior, cu esențe de lemn de santal și boabe rafinate de Tonka.

Apa de parfum

Apa de parfum este ideală pentru femei și bărbați deopotrivă, având o concentrație puțin mai slabă, spre deosebire de esența de parfum. Produsele conțin între 8% și 15%. Apa de parfum sau EdP, poate fi purtată și la evenimentele speciale, dar și în activitățile de zi cu zi. Produsul se păstrează pe piele cel puțin cinci ore, fiind pulverizat în zonele unde pulsul de simte puternic.

Dacă îți dorești o apă de parfum de calitate, atunci alege Alien de la Mugler pentru femei, oferindu-ți miresme de chihlimbar, note lemnoase și florale, iar pentru bărbați nu vei da greș cu Noir Extreme de la Tom Ford, făcând parte din familia olfactivă ambrat lemnoasă.

Apa de toaletă

Apa de toaletă – EdT – este întâlnită adesea în activitățile de zi cu zi, fiind purtată în timpul sesiunilor de antrenament fizic, la locul de muncă, în transportul în comun, la plimbările în parc sau în oraș etc. Aceasta are o concentrație cuprinsă între 4% și 8% putând fi pulverizată atât pe piele, dar și pe piesele vestimentare.

Bright Crystal de la Versace este o apă de toaletă incredibil de elegantă și deosebită, fiind potrivită pentru toate gusturile de damă. Pe de altă parte, o apă de toaletă masculină, impunătoare poate fi Ultra Mâle de la Jean Paul Gaultier cu esențe de mentă și lavandă.

Apa de colonie

Apa de colonie este parfumul cu cea mai mică concentrație, având între 3% și 5%. Esența se evaporă în două sau trei ore de la aplicare. Apa de colonie trebuie aplicată frecvent atât pe piele, dar și pe îmbrăcăminte.

Este întâlnită adesea în rutina de îngrijire masculină, fiind folosită după bărbierit. Gold Leather de la Atelier Cologne pune la dispoziție miresme aromatice, cu tonuri ierboase, citrice și de plantă de Davana. Apa de colonie poate fi folosită și de doamne, precum Colonia Club de la Acqua Di Parma cu note de bergamotă, mandarină, mentă, lavandă, vetiver, mosc și acord de ambergris.

Deoarece zilnic realizezi mai multe activități și iei parte la numeroase evenimente, este important să te bucuri de o gamă variată de parfumuri cu concentrații diferite. Poartă întotdeauna miresmele preferate și fii încrezătoare, feminină și elegantă! 

Sursă foto: Shutterstock