Ce trebuie sa stii despre anxietatea sexuala

Indiferent dacaintalniti pe cineva nou sau aveti un partener pe termen lung, anxietateasexuala este reala si poate afecta relatiile in orice etapa. Acestea fiindspuse, exista o multime de modalitati de recunoastere a acesteia, si astfelputeti urma pasii necesari pentru a scapa de anxietatea sexuala.

Ce este anxietatea sexuala?

Anxietateasexuala poate fi, de asemenea, numita anxietate de performanta sexuala si poatefi cauzata de experiente negative din trecut, disfunctii sexuale, stres sau ovarietate de alti factori. Poate provoca oamenii sa simta anxietate extrema sipoate duce chiar la evitarea sexuala. Acestea fiind spuse, cel mai importantfactor de luat in considerare este importanta comunicarii.

Comunicarea estesecretul mentinerii vietii sexuale in relatiile pe termen lung. Comunicarea nuva poate face numai sa va simtiti mai confortabil, dar va poate ajuta, deasemenea, sa identificati radacina anxietatii sexuale si astfel va putetiindrepta spre o viata sexuala mai indelungata.

Abilitati de comunicare care pot consolida oricerelatie

Acest lucrupoate parea destul de evident, dar poate fi greu de spus daca aveti de-a facecu anxietate sexuala daca nu stiti exact ce inseamna aceasta. Deci, incepeti saobservati cand se schimba starea de spirit in ceea ce priveste initiereacontactului fizic? Este pentru ca anticipati activitatea sexuala in viitorulimediat? Daca da, acestea sunt probabil semne ca intampinati anxietate in jurulsexului.

De ce cineva ar putea avea anxietate sexuala

Exista multemotive pentru care cineva ar putea lupta cu anxietatea sexuala si ar putea ficeva ce persoana respective nu intelege inca. Mai jos sunt cateva motive comunepentru care cineva ar putea avea anxietate sexuala:

Imagineacorpului: Daca cineva este constient de anumite aspecte ale corpului lor, poatefi greu sa se simta increzator cu partenerii sexuali, mai ales cu noiiparteneri sexuali.

Disfunctiisexuale pentru fiecare partener: in timp ce poate fi dificil pentru parteneriicare se confrunta cu disfunctii sexuale (cum ar fi disfunctia erectila saulibidoul scazut), poate fi, de asemenea, greu pentru partenerul care esteingrijorat de disfunctiile celeilalte persoane.

Abuzul sexualtrecut: Oamenii care au experimentat abuz sexual au adesea un timp dificil de ase gandi la sex in moduri sanatoase si poate dura ceva timp pentru a-si luainapoi propria lor imagine a ceea ce ar trebui sa arate sexul pentru ei.

Probleme de relatii:Aceasta include certuri, argumente sau doar incapacitatea generala de a fideschis si cinstit cu partenerul dvs.

Frica deintimitate: Poate fi greu pentru oameni cu o teama de intimitate sa aibaincredere in altii, ceea ce este o mare componenta a experientelor sexualebune.

Compatibilitatepartener: Daca cineva nu se simte confortabil sau atras de partenerul lor, sepoate confrunta cu anxietate sexuala.

Traumele trecutepot duce la declansatoare. O zi stresanta la locul de munca sau alte problemeiti pot afecta destul de serios viata sexuala. Luati in considerare cand acestetipuri de experiente incep sa efectueze intimitatea pe care o impartiti cupartenerul dvs. Acestea fiind spuse, daca anxietatea dvs. sexuala provine de laceva pe care partenerul tau spune sau face, este important sa tii cont de acestlucru si sa lucrezi pentru a imbunatati situatia.