Ce inseamna cu adevarat sexul pentru femei

Este o intelegere comuna in randul oamenilor ca sexul inseamna diferit atat pentru barbati, cat si pentru femei. Mai multe studii arata ca dorintele sexuale ale barbatilor nu sunt doar mai puternice decat femeile, ci si mult mai simple. Pe de alta parte, libidoul femeilor este mult mai greu de pus. Mai mult, modul in care femeile percep sexul este, de asemenea, puternic influentat de factorii sociali si culturali. Pentru a curata aerul din jur, iata ce inseamna cu adevarat sexul pentru femei.

Sexul incepe in mintea femeilor

Pentru femei, sexul este mai mult psihologic decat fizic. In sensul ca aici fantezeaza, isi aminteste si isi imagineaza sexul care o aprinde. Deoarece corpul femeilor este diferit hormonal, ei nu doresc sexul in corpul ei la fel de mult ca barbatii.

Pentru ei, sexul este despre a fi dorit

Conform eminentului sexolog si psiholog clinic canadian Meredith Chivers, ,,a fi dorit este orgasmul” pentru femei. Chiar si atunci cand o femeie vede un barbat frumos, reactia ei se refera mai mult la faptul daca o considera atractiva decat invers. Stiind ca partenerul ei o doreste este ceea ce aprinde gandurile despre sex in creierul unei femei.

Sexul este un aspect al iubirii pentru femei

Pentru femei, sexul nu este o iubire completa, ci o parte a intregului. Sa stai, sa vorbesti, sa gestionezi o casa si o familie cu partenerul tau, sa te simti apreciat, afectiune si sex – toate cuprind dragoste. Sexul nu este singurul factor definitoriu pentru iubire.

Sexul este o investitie romantica pentru femei

Investitiile romantice sunt legate de vulnerabilitate. Cand o femeie se pune intr-o pozitie in care poate fi ranita de partener (atat emotional, cat si fizic), ea investeste. Ea risca sa va lase toate partile ei, inclusiv sexuale. Si atunci cand doi oameni se confrunta cu un astfel de nivel de intimitate, se creeaza cele mai profunde conexiuni.