Cate tipuri de practici SEO exista in lumea digitala?

Ce reprezinta SEO?

SEO reprezinta „optimizarea motorului de cautare”. O campanie de optimizare seo reprezinta practica optimizarii paginilor dvs. web pentru a le face sa ajunga la o pozitie inalta in rezultatele cautarii Google sau a altor motoare de cautare.

O campanie seo se concentreaza pe imbunatatirea pozitiei in clasament in ceea ce priveste rezultatele cautarii organice – aka neplatite. Daca aveti un site web si doriti sa obtineti mai mult trafic, atunci in mod evident o campanie de optimizare a acestuia ar trebui sa faca parte din eforturile dvs. de marketing.

Practicile seo adoptate de comercianti pot fi in mare parte clasificate in doua categorii: white hat seo si black hat seo. Inainte de a cauta in tipurile de optimizare seo, haideti sa ne intelegem pe scurt ceea ce inseamna SEO.

Potrivit lui Moz, optimizarea motorului de cautare (SEO) este practica necesara pentru cresterea cantitatii si a calitatii traficului pe site-ul dvs. prin rezultatele motorului de cautare organic.

Dar de ce este SEO important?

Cei de la Mogu.ro ne povestesc mai multe despre cum sa facem o campanie de SEO. O campanie de optimizare seo este deosebit de importanta pentru ca principalul ei obiectiv este aceka de a imbunatati prezenta online, traficul si, in cele din urma, de a duce la o mai buna clasare a site-ului dvs. in paginile cu rezultate ale motoarelor de cautare.

Potrivit Hubspot, 57% dintre comerciantii B2B au declarat ca o foarte buna optimizare seo genereaza mai multi clienti decat orice alta initiativa de marketing.

La fel ca cele doua laturi ale unei monede, SEO are, de asemenea, doua laturi care sunt cunoscute popular ca tipurile de SEO. Dar ce inseamna fiecare dintre aceste tipuri de SEO? Ei bine, veti afla mai multe detalii in cele ce urmeaza.

White Hat SEO

Este destul de clar faptul ca numele in sine de white hat seo se refera la practicile cele mai legitime la care adera marketerii pentru a castiga clasari mai mari in paginile de rezultate motorul de cautare. Practicile white hat seo respecta cu strictete regulile Google pentru SEO.

Unul dintre tipurile de SEO, white hat seo este considerat a fi foarte sanatos in abordarea sa, asa cum este urmat de algoritmii Google si nu are drept scop exploatarea lacunelor in acelasi timp.

Cel mai frecvent practicate tehnici white hat seo publica continut de calitate pe site si cuprind optimizarea HTML si restructurarea site – ului, campanii de achizitie a legaturilor sustinute de continut de calitate, alaturi de cercetare manuala si de mobilizare.

Practicile enumerate in cadrul tehnicilor white hat seo pot fi lente in ceea ce priveste aparitia rezultatelor, dar rezultatele obtinute intr-o astfel de maniera sunt mult mai durabile in abordarea lor.

Black Hat SEO

In mod evident, dupa cum sugereaza si numele, o campanie seo black hat seo include toate acele practici care urmaresc gasirea de slabiciuni si lacune in algoritmii Google pentru a se pozitiona mai bine in paginile cu rezultate ale motorului de cautare.

Aceste practici sunt impotriva indrumarilor furnizate de Google si de algoritmii Google totali. Astfel, practicile din cadrul etichetei SEO se considera nelegitime.

Nivelul sanatos al unei campanii seo black negre este foarte scazut si daca intrebati o persoana care are ca si principala activitate curatarea de spam pe paginile cu rezultatele cautarii motorului de cautare, acesta ar declara probabil nivelul sanatos sa fie zero.

Cele mai comune tehnici de black hat includ spam-uri, umpluturi de cuvinte cheie, cloaking, text ascuns si legaturi ascunse. Aceste practici de optimizare seo urmaresc sa induca in eroare utilizatorii si sa ii redirectioneze catre site-urile pe care nu le-au dat garantia.

Traficul generat prin aceste practici seo nu dureaza si nici clasamentele nu isi pot mentine pozitia pe paginile de cercetare ale motorului de cautare. Astfel, putem concluziona ca, clasamentele obtinute prin tehnicile de optimizare seo black hat sunt de scurta durata.

Grey Hat SEO

In afara de cele doua tipuri de tehnici seo despre care am discutat anterior, si anume despre white hat seo si black hat seo, de asemenea facem precizarea ca mai exista si Grey hat seo, care include biti de la white hat seo, cat si de la black hat seo. Aceasta tehnica de optimizare seo a intrat in practica din cauza presiunii din partea clientilor de a primi rezultate pe care le plateau. Companiile terte parti au o inclinatie suplimentara fata de aceste practici mixte, formand SEO Gray Hat.

Care sunt diferitele tipuri de SEO care predomina in prezent pe piata?

Exista diferite tipuri de tehnici de seo adoptate de catre marketerii din intreaga lume ca o incercare de a marca prezenta lor online. Cu toate acestea, tipurile majore optimizare seo care pot fi folosite pentru a clasifica practicile SEO intreprinse de catre marketerii includ On-page si Off-page SEO.

Aici am impartit practicile de optimizare seo in doua categorii: On page SEO si Off Page SEO. Dar ce inseamna fiecare dintre acesti termeni?

SEO PE PAGINA SI SEO IN AFARA PAGINII

SEO pe pagina:

Se refera la activitatile care se desfasoara pe pagina care va fi publicata. Pur si simplu puneti in aplicare sarcinile care ajuta la optimizarea unei pagini date astfel incat aceasta sa apara mai sus pe paginile de rezultate ale motorului de cautare.

Activitatile de optimizare seo on-page includ in principal introducerea cuvintelor cheie in cantitatea potrivita, inserarea legaturilor interne, meta-tag-uri, descrierea Meta, construirea unei structuri URL personalizate, inserarea atributelor alt, ingrijirea imaginii SEO si, continut.

SEO in afara paginii

Cand discutam despre optimizare seo in afara paginii, precizam faptul ca aceasta se refera la activitatile care se efectueaza pe o pagina dupa ce aceasta este difuzata live pe web. Activitatile incluse in Off-page SEO includ partajarea postarilor, comentanarea postarilor pentru a construi angajamentul, prefera postarea pe social media oferind evaluarile de stele ale postului, raspunzand la intrebarile consumatorilor tinta, toate fac parte din sarcinile listate in paginile SEO Off-page.

Ei bine, in mare parte acestea sunt cateva dintre cele mai importante detalii de precizat in ceea ce priveste tehnicile de optimizare seo pe care le folosesc specialistii care isi desfasoara activitatea resoectiva.