Cand trebuie sa te odihnesti pe perioada sarcinii!

Perioada sarcinii ar trebui sa fie una placuta pentru orice femeie. Insa, din nefericire, nu toate viitoarele mamici au norocul sa aiba o sarcina usoara si fara complicatii. Noi iti vom spune in ce cazuri medicul iti va recomanda sa te odihnesti pe perioada sarcinii!

In primul rand, trebuie sa stii ca medicii recomanda repausul la pat doar in momentul in care sarcina sau mama este in pericol. Poate fi vorba fie de repaus acasa si limitarea anumitor activitati, fie de rapusul la spital, sub supraveghere medicala, in cazul in care complecatia este chiar grava.

Hipertensiune

Unele gravide sufera de hipertensiune arteriala indusa de sarcina, care poate duce la complecatii grave precum preeclampsie sau eclampsie. In acest caz medicul va recomanda rapusul la pat imediat si chiar sub supraveghere medicala.

Travaliu prematur

in cazul travaliului prematur, gravida este sfatuita sa limiteze pe cat posibil activitatile care o solicita, deoarece nu a venit inca timpul nasterii, iar medicii trebuie sa mai amane putin momentul.

Ruptura prematura a membrelor

Este o complicatie destul de grava a sarcinii care necesita repaus imediat si supraveghere medicala.

Diabet

In timpul sarcinii, gravida poate suferi de diabet gestational, care se vindeca de cele mai multe ori dupa nastere. In acest caz, medicul va recomanda gravidei sa nu se suprasolicite.

Complicatii ale placentei

Exista mai multe tipuri de complicatii ale placntei precum placenta praevia, abruptio placentae sau placenta accreta. De cele mai multe ori, aceste complicatii sunt grave si trebuie tratate cu maxima seriozitate.

Sangerari vaginale

Daca gravida prezinta sangerari vaginale in timpul sarcinii si in special in ultimul trimestru, medicul va recomnada repausul la pat pana la stabilirea diagnosticului.

Sarcina multipla

Chiar si sarcina multipla necesita o perioada de repaus, mai ales in ultimul trimestru, atunci cand sarcina evolueaza destul de mult, iar femeia se simte foarte obosita si vlaguita.