10 beneficii ale consumului de cafea fara zahar

Pentru cei care nu au baut niciodata o ceasca de cafea fara zahar, vor spune ca este o nebunie, dar daca ti-as spune ca consumul de cafea fara zahar iti poate prelungi viata, te poate ajuta in lupta impotriva bolilor sau te poate face mai inteligent?

Cercetarile arata ca consumul de cafea fara zahar de doua ori pe zi poate avea beneficii excelente pentru sanatate. V-am spus deja despre beneficiile cafelei, acum am sa va ofer cateva beneficii ale consumului de cafea fara zahar si modul in care aceasta contribuie la imbunatatirea sanatatii tale.

  1. Imbunatateste memoria

Consumul de cafea fara zahar va poate ajuta memoria. S-a dovedit stiintific ca persoanele care consuma cofeina inainte de un joc de memorie au rezultate mai bune. Cafeaua neindulcita poate bloca un neurotransmitator numit adenozina, cand cofeina blocheaza acest lucru, imbunatateste activarea neuronala in creier. Acest lucru ajuta la eliberarea neurotransmitatorilor benefici. In termeni simpli, cofeina ajuta la imbunatatirea functionarii creierului tau.

  1. Previne cariile

Consumul moderat de cafea fara zahar poate aduce beneficii sanatatii bucale, in special cu carii, deoarece are caracteristici antibacteriene si un impact anti-aderenta al placii dento-bacteriene.

  1. Ajuta la functionarea stomacului

Cercetarile arata ca consumul de cafea fara zahar poate fi un bun agent de curatare a stomacului. Din fericire, consumul de cafea fara zahar poate ajuta la eliminarea bacteriilor si a toxinelor din stomac, deoarece acestea ies prin urina atunci cand folosesti baie. Acest lucru ajuta, de asemenea, la oprirea cresterii parazitilor daunatori care va pot provoca probleme cu stomacul.

  1. Previne bolile hepatice

Alte mari beneficii ale consumului de cafea fara zahar au de-a face si cu ficatul. In primul rand, ajuta la prevenirea cancerelor care, din pacate, de obicei apar in acest organ de-a lungul anilor si de aceea se recomanda consumul acestuia de cel putin cateva ori pe saptamana.

Un alt mare beneficiu al cafelei fara zahar este ca poate ajuta la protejarea ficatului. De fapt, poate ajuta la reducerea riscului de ciroza (afectare hepatica cronica) cu aproape 80%.

Ficatul nostru are pana la 500 de functii importante! Iar una dintre cele mai importante este detoxifierea organismului. Cu alte cuvinte, cel mai bine este sa va mentineti ficatul fericit si sanatos. Consumul de cafea fara zahar poate ajuta la asta.

  1. Creste metabolismul si ajuta la slabit

Cafeaua fara zahar ofera 5 calorii fara grasimi; cu toate acestea, acest lucru se schimba atunci cand adaugati orice tip de indulcitor. De exemplu, o lingurita de zahar poate adauga 16 calorii la cafeaua ta si 2 linguri de smantana grea 101 calorii, motiv pentru care se recomanda sa bei cafea fara zahar sau orice alt supliment pentru a preveni cresterea semnificativa a valorilor energetice. Astfel, este indicat ca daca bei cafea si incerci sa slabesti, sa o faci fara zahar, deoarece caloriile si grasimile pe care le consumi cu aceasta bautura vor fi minime.

Asa ca ma bucur sa raportez ca consumul de cafea fara zahar te poate ajuta sa slabesti. Bautura ta preferata poate ajuta la stimularea metabolismului. Prin urmare, poate fi util sa bei inainte sau dupa un antrenament! De asemenea, ajuta la arderea grasimilor, ceea ce va poate ajuta sa pierdeti in greutate.

  1. Previne Alzheimer si dementa

Asociat cu diferitele efecte benefice si stimulatoare pe care cafeaua le are asupra sistemului nervos central, un studiu stiintific efectuat pe parcursul a doua decenii a constatat ca consumul regulat de cafea reduce riscul de a suferi de dementa la batranete cu pana la 65%.

Cu totii imbatranim. Consumul de cafea fara zahar ar putea ajuta la combaterea bolilor care insotesc imbatranirea si din moment ce cafeaua ajuta la concentrare si memorie, atunci are sens sa ajute la imbatranire.

  1. Mentine inima sanatoasa

Iti amintesti cum ti-am spus ca consumul de cafea fara zahar iti poate stimula metabolismul? Ei bine, asta nu este numai bun pentru pierderea in greutate. Este bine si pentru inima ta. Multe probleme cardiace se datoreaza arterelor infundate, iar cresterea metabolismului poate ajuta la prevenirea acumularii de grasimi si colesterol. Acest lucru previne infundarea arterelor.

Arterele infundate pot duce la probleme care pun viata in pericol, inclusiv atacuri de cord. De asemenea, scade inflamatia din organism, care este o alta cauza a problemelor cardiovasculare.

  1. Previne diabetul de tip 2

Diabetul este una dintre acele probleme care apar din cauza problemelor cardiovasculare. Diabetul de tip 2 are de-a face cu incapacitatea organismului de a-si controla nivelul zaharului din sange si al insulinei. Acesta este cel mai comun tip, cu toate acestea, consumul de cafea fara zahar poate reduce riscul de a-l dezvolta.

Un studiu de la Harvard a aratat ca bautorii de cafea au o sansa cu 11% mai mica de a dezvolta diabet de tip 2. Acest lucru a fost valabil pentru persoanele care beau mai mult de o ceasca pe zi. Intre timp, persoanele care nu au baut atat de mult au avut un risc mai mare de a dezvolta boala.

  1. Ajuta la prevenirea cancerului

Cancerul este cea mai mare frica dintre toate. Din pacate, aceasta boala este destul de comuna in vremurile moderne. Dar pot spune cu bucurie ca consumul de cafea fara zahar poate ajuta organismul sa previna cancerul.

Cercetarile arata ca poti ajuta la prevenirea cancerului pur si simplu bea doua cani de cafea in fiecare zi (fara zahar). Acest lucru se datoreaza faptului ca are proprietati anticancerigene care reduc riscul de a dezvolta aceasta boala mortala. Compusii din cafea pot ajuta la oprirea cresterii celulelor canceroase.

  1. Ofera antioxidanti

Cei mai multi dintre noi au auzit de antioxidanti, asa ca stim ca sunt buni pentru organismul nostru. Se dovedeste ca cafeaua este cea mai mare sursa de antioxidanti, cel putin in America. Antioxidantii din cafeaua ta se numesc chinine. Alti antioxidanti comuni sunt „acidul hidrocinamic” si „polifenolii”. Acestea ajuta la combaterea radicalilor liberi din organism. Cu alte cuvinte, antioxidantii sunt buni, iar radicalii liberi sunt rai.