Bagaj de vacanță: Cum împachetezi eficient pentru un city break

Sursa foto: unsplash.com

Un citybreak este o idee minunată, mai ales atunci când simți că ai nevoie de o pauză de câteva zile pentru a te deconecta de la activitățile de rutină. Însă, o minivacanță vine și cu provocări, iar una dintre ele este pregătirea bagajului. Ce lucruri poți lua cu tine într-un city break și cum le poți împacheta cât mai eficient? Iată câteva sfaturi care îți pot fi de folos!

Planifică totul 

Înainte de a începe să împachetezi, ar trebui să te asiguri că ți-ai planificat bagajul până la cel mai mic detaliu, astfel încât să nu uiți nimic acasă. Poți folosi o agendă pe care să notezi toate lucrurile de care ai nevoie sau poți folosi o aplicație mobilă, cum ar fi Google Keep. Poți începe să pregătești o astfel de listă cu o săptămână mai devreme, ca să ai timp să o completezi cu tot ce îți trece prin minte. Astfel, te vei asigura că nu vei uita nimic acasă și că vei reuși să împachetezi totul cât mai eficient.

Pune deoparte hainele de bază

Dacă urmează să pleci într-un city break, nu ar trebui să îți iei prea multe ținute, fiindcă că nu vei avea timp să le porți pe toate. E recomandat să îți iei doar câteva piese de bază, cum ar fi tricouri simple sau pantaloni în nuanțe neutre, pe care să îi poți purta în diferite combinații. În plus, cu ajutorul accesoriilor și bijuteriilor, poți obține foarte ușor ținute de efect. Așa că nu uita să îți pregătești și câteva curele, eșarfe și bijuterii. 

În ceea ce privește încălțămintea, ar fi ideal să te rezumi doar la două perechi, pentru a economisi cât mai mult spațiu. Poartă pe drum perechea mai comodă, iar pe cealaltă o poți împacheta în bagaj. 

De asemenea, nu uita să ții cont de condițiile meteo, pentru că în funcție de acest detaliu va trebui să îți alegi și ținutele pentru vacanță. Spre exemplu, în Belgia, este mai mereu ploios, așa că o pereche de pantofi sport și o jachetă vor fi absolut necesare. Iar dacă te gândești deja la o vacanță, nu mai sta pe gânduri și alege o dată disponibilă pentru Belgia-România și caută cele mai bune oferte.

Rulează hainele

Dacă până acum obișnuiai să împăturești hainele pentru vacanță, poți renunța la această practică. Acum, poți apela la o variantă mult mai eficientă, cum ar fi rularea hainelor. Astfel, vei economisi spațiu, și, în același timp, hainele tale nu se vor șifona și nici nu vor avea cute.

Împachetează cosmeticele separat

Pentru câteva zile de vacanță nu ai nevoie de foarte multe cosmetice, așa că ar fi ideal să le împachetezi separat într-o borsetă mică. În acest fel, le vei avea pe toate la îndemână și nu va fi nevoie să le cauți prin bagaj.

Profită de fiecare spațiu liber

Atunci când îți împachetezi lucrurile pentru vacanță, încearcă să folosești fiecare colț liber din valiză. Poți începe prin împachetarea articolelor voluminoase, cum ar fi încălțămintea și hainele groase, urmând ca ulterior să adaugi și obiectele de mici dimensiuni. 

De asemenea, poți profita de spațiul liber din încălțăminte. Spre exemplu, poți pune în adidași câteva perechi de șosete bine rulate. Iar anumite accesorii, cum ar fi peria de păr sau periuța de dinți pot fi așezate între hainele rulate. Poți folosi colțurile libere ale valizei pentru a așeza lenjeria intimă, șosetele sau eșarfele. Spre exemplu, pentru lenjerie, poți folosi chiar și niște săculeți din pânză sau bumbac, astfel încât să îți menții bagajul cât mai bine organizat.

Pune documentele separat

Dacă ai o valiză cu un buzunar exterior, îl poți folosi pentru documentele de călătorie. Astfel, vei avea acces mai ușor la ele. Însă, cel mai bine ar fi dacă ai păstra pașaportul, cardurile și biletul de avion într-o geantă separată sau într-un rucsac pe care să îl ai mereu cu tine.

Așadar, dacă plănuiești un city break, ține cont de sfaturile pe care ți le-am oferit și organizează-ți bagajul cât mai eficient. Ia cu tine doar lucrurile de care ai nevoie și încearcă să profiți de fiecare spațiu liber din valiză.