Ai diabet? Iata ce alimente poti consuma si ce iti este total interzis!

Se spune ca diabetul este boala secolului XXI, deoarece, de cele mai multe ori, aceasta apare in urma consumului marit de glucide. In mod normal, glucidele sunt asimilate de organism si transformate in alti nutrienti, insa, in cazul diabeticilor, organismul nu mai face fata la consumul marit de glucide.

Trebuie insa sa stii ca diabetul poate fi tinut sub control doar cu ajutorul alimentatiei, daca invatam sa mancam sanatos si corect. Din nefericire, in cazurile grave de diabet, atunci cand pacientii sunt insulinodependenti, pe langa alimentatia pe care trebuie sa o controleze, acestia trebuie sa faca si injectii cu insulina.

Noi iti spunem ce alimente poti consuma daca ai diabet si ce iti este total interzis!

Poti consuma fara restrictie:

  • carne slaba la cuptor sau gratar;
  • maxim 6 oua pe saptamana;
  • legume: morcovi, varza, spanac, fasole verde, praz, andive, salata, rosii.

Poti consuma cu moderatie:

  • paine si produse derivate:
  • cartofi, paste fainoase sau cereale;
  • unt, ulei sau margarina;
  • fructe proaspete.

Alimente complet interzise:

  • dulciuri, ciocolata;
  • orice produs care contine zahar;
  • miere sau dulceata;
  • bauturi racoritoare;
  • produse de patiserie.