7 semne că este timpul să vă înlocuiți salteaua

Fiecare saltea are o durată de viață diferită în funcție de material, producător și utilizare. Durata medie de viață a unei saltele este de aproximativ 7-8 ani. Desigur, puteți continua să dormiți pe o saltea mai mult (și mulți oameni o fac, deoarece saltelele sunt destul de scumpe), dar dormitul pe o saltea uzată poate avea consecințe nefaste asupra calității somnului și asupra sănătății în general.Trebuie să știi așadar ce semne să urmărești pentru a afla că a venit vremea să îți înlocuiești salteaua.

Saltelele nu durează pentru totdeauna, dar de unde știi când să-ți iei o saltea nouă? Aflați aici cum să cumpărați un înlocuitor al saltelei actuale. Pe https://mattro.ro ai la dispoziție o gamă variată de modele de saltele, din care poți alege salteaua favorită.

1.    Salteaua este lăsată, asimetrică sau prezintă noduri

Dacă salteaua are semne vizibile de degradare, a venit timpul pentru înlocuirea ei.  Cum arată o saltea care trebuie înlocuită? Are anumite denivelări la mijloc sau la colțuri, este lăsată, prezintă semne de asimetrie, gropi și suprafețe lăsate.

Salteaua este zgomotoasă: scârțâie, scoate sunete?  Nu ar trebui, chiar și atunci când vă răsuciți în pat. Saltelele cu arcuri și spirale tind să devină zgomotoase după ani de utilizare, deoarece arcurile își pierd elasticitatea, iar funcționarea interioară a saltelei devine defectuoasă. Dacă utilizați un cadru de pat din lemn sau metal, excludeți mai întâi acest lucru și apoi luați în considerare investiția într-o saltea nouă.

2.    Salteaua are marginile uzate sau rupte

Marginile uzate sau uzate nu sunt motiv de panică, nu afectează neapărat zona saltelei pe care dormi. Însă, saltelele sunt construite pentru a rezista, iar marginile uzate sunt un semn clar că salteaua a depășit cu mult durata medie de viață de 10 ani. Așa că, chiar dacă nu observați nici o slăbire sau asimetrie, aruncați o privire asupra marginilor pentru a verifica dacă ar fi timpul pentru o saltea nouă.

3.    Schimbări în structura saltelei, este mai moale sau mai dură ca la început

Dacă aveți salteaua de câțiva ani, este posibil să nu vă puteți da seama dacă aveți nevoie de o saltea nouă.  Este momentul să analizați atent dacă salteaua se simte cumva diferit. Modificările legate de structură vor afecta somnul și relaxarea.

4.    Adormiți tot mai greu

Ar trebui să dureze doar 10 până la 20 de minute pentru a adormi. Dacă adormiți dificil, ar putea fi timpul pentru o saltea nouă. Desigur, ar trebui mai întâi să excludeți afecțiuni precum insomnia sau anxietatea dar de multe ori doar salteaua este de vină. Dacă sunteți sănătos și nu reușiți să adormiți ore întregi, este timpul să vă gândiți să cumpărați o saltea nouă.

5.    Dormitul pe saltea cauzează dureri

Cu excepția cazului în care durerea musculară este cauzată de exerciții fizice sau maladii, salteaua este cauza. Fiți atent la semnele care arată că salteaua este de vină: un gât înțepenit, durere în partea inferioară a spatelui și o durere în articulații, în special în gât și umeri, indică uzarea saltelei

Dacă observați simptome asemănătoare unei alergii dimineața, e de vină și vechea saltea. De-a lungul timpului, unele saltele dezvoltă acumulări de acarieni de praf și alți alergeni, care pot cauza simptome de alergie sau pot agrava simptomele alergice existente.

6.    Somn dificil toată noaptea

Dacă vă treziți la fiecare două ore, sau chiar mai des, pe tot parcursul nopții, cauza poate fi salteaua veche.  Trezirile  dese pot strica  un somn bun, dar remediul ar putea fi achiziția unei saltele noi. Dacă nu există cauze generate de boli care v-ar perturba somnul, probabil principala cauză este salteaua.

7.    Dormiți mai bine în altă parte

Dacă dormiți mai bine în hoteluri și camere de oaspeți,  probabil că trebuie să vă înlocuiți salteaua .Ar trebui să obțineți un somn de cea mai bună calitate în propria casă, pe propria saltea. Dacă nu vă relaxați bine pe salteaua de acasă, a venit momentul schimbării.

Concluzii

Acum ați înțeles că a venit timpul să vă înlocuiți salteaua. Dacă nu știți de unde să vă alegeți noua saltea, consultați catalog Mattro, aici veți admira noi modele de saltele, clasice sau din spumă cu memorie, anti-alergice, toppere, etc. Fiecare produs este selectat cu grijă pentru calitate, ales din cele mai performante și confortabile saltele.