10 motive pentru care familia este cel mai important lucru din viata

Familia este prima noastra introducere in aceasta lume fizica. Este, de asemenea, modelul nostru, care ne ofera genele, experientele ancestrale si legaturile pamantesti.

Familia inseamna mult mai mult decat cine placute in weekend. Poate fi o sursa profunda de sustinere si semnificatie spirituala.

10 motive pentru care familia este importanta

Exista atat de multe motive pentru care familia este importanta. Iata cateva:

1) Familia te invata valorile care te ghideaza

Psihologii sunt de acord ca experientele noastre din copilaria timpurie si observarea parintilor nostri fac mai mult decat aproape orice pentru a modela persoana care devenim. Familia este prima noastra scoala: este locul in care aflam cine suntem, unde ne incadram si cu ce putem contribui la lume.

Aici ne confruntam cu provocarile, recompensele si situatiile unice care ne ajuta sa invatam cum sa navigam mai tarziu in lumea exterioara. Parintii, tutorii sau rudele care ne cresc au mai multa putere decat va avea oricine pentru tot restul vietii noastre. 

2) Cand lucrurile devin grele, familia este acolo

Unele familii sunt mai sustinatoare decat altele, dar pentru cei binecuvantati cu o familie grijulie, beneficiile sunt numeroase.

In primul rand, familia este acolo atunci cand alte sisteme de asistenta scad. Poate esti bolnav, dar nu ai energia sa conduci la clinica medicala? Poate ai nevoie de o pauza de la munca si ai o criza de nervi, dar nu stii cum vei acoperi pierderea veniturilor? Familia este acolo…

In masura posibilitatilor lor, familiile fac tot ce pot pentru a ne sprijini.ca are incredere in ei pentru a oferi incurajare si dragoste.”

3) Viata de familie puternica incurajeaza stabilitatea economica

Unul dintre cele mai mari motive pentru care familia este importanta este faptul ca familiile sunt unitatea economica a unor societati care functioneaza bine.

Aceasta poate fi o declaratie controversata si o multime de culturi au concepte diferite despre ceea ce defineste o familie. Dar ceea ce vreau sa spun aici este ca un grup de oameni – deseori inruditi prin sange – care stau unii cu greu si subtire, sunt vitale pentru comertul si comertul unei comunitati.

4) Familiile incurajeaza obiceiuri alimentare mai sanatoase

Acesta va face ca unii cititori sa-si ridice sprancenele, dar in unele cazuri familia poate incuraja cu adevarat obiceiuri alimentare mai sanatoase.

Acest lucru este valabil mai ales pentru acele unitati familiale care inca stau in jurul mesei si pregatesc o masa gatita acasa.Gatitul lent si gandirea si planificarea unei mese au efecte cu adevarat benefice.

5) Familia ofera sprijin moral si spiritual

Intr-o lume care poate fi cruda si rece, familia este coloana vertebrala la care ne putem intoarce. Ofera sprijin moral si spiritual atunci cand lumea pare nepasatoare, indiferenta sau chiar rautacioasa fata de noi.

Mama si tatal nostru, rudele sau tutorii, sunt cei insarcinati sa ne creasca. Nu au facut-o pentru bani, iar dragostea lor este reala. Chiar si cele mai incurcate familii au un fel de legatura, iar acea legatura este la care ne putem adresa atunci cand situatia devine grea.

6) Familia ofera dragoste fara nicio conditie

Unele familii pun conditii dragostei. Dar, in esenta, familia este despre iubirea neconditionata. Este vorba despre oameni care te iubesc pentru ceea ce esti si cine ai putea fi. Oameni care vad ce e mai bun in tine chiar si atunci cand nu esti slab si se intristeaza cand te dezamagesti pe tine si pe altii.

7) Familiile fericite duc la societati si natiuni mai fericite

Se spune ca fericirea incepe acasa. Sunt din toata inima de acord. Indiferent de cum arata familia sau grupul de acasa principal, dinamica acelui grup defineste atat de mult cine devii si ce pretuiesti. La o scara mai larga, viata de familie implinita duce la o societate mai vibranta si mai satisfacatoare in ansamblu.

8) Familia iti poate oferi sfaturi vitale atunci cand ai cea mai mare nevoie

Familiile pot fi o sursa de sfaturi salvatoare. Multe dintre cele mai bune sfaturi pe care le-am primit vreodata sunt de la propria mea mama, chiar daca ma enerveaza uneori. Mai tarziu ma uit inapoi si imi dau seama ca stia despre ce vorbea!

Aceasta este familia pentru tine: nu intotdeauna ceea ce iti doresti pe moment, ci de multe ori ceea ce ai nevoie.

9) Familia ne ofera mostenirea genetica si legaturile ancestrale

Sangele care ne curge prin vene si energia care ne-a facut nu este intamplator sau lipsit de sens. Este legat de povesti profunde, experiente, amintiri genetice si evenimente istorice. Poate fi adesea legat de destinul nostru viitor, provocarile si talentele noastre. Convingerea mea este ca tragediile si triumfurile stramosilor nostri traiesc de fapt in noi la nivel celular, subconstient.

10) Familiile arata valoarea solidaritatii in vremuri grele

Unul dintre principalele motive pentru care familia este importanta este solidaritatea. Familia inseamna solidaritate si sprijin reciproc. Divortul, boala – chiar si moartea – nu vor fi niciodata suficiente pentru a distruge o familie dura si iubitoare.