Sexul, unul dintre secretele longevitatii

Cat de binefacator este sexul pentru psihicul si fizicul uman nu mai este de mult timp o enigma: la inceputuri oamenii au priceput din instinct, odata cu evolutia au si demonstrat aceasta teorie prin intermediul studiilor stiintifice. Una peste alta, sexul este unanim acceptat ca fiind un echilibrator si un generator de energii.

Este important sa ne amintim ca  uzura celulelor functioneaza ca un fel de ceas , in care diviziunea celulelor determina pierderea unei mari parti a ADN – ului cromozomilor si cu cat un telomer este mai lung, cu atat va dura mai mult se deterioreaza , deci frecventa vietii sexuale este asociata cu lungimea capetelor cromozomilor.

Sexul, de la masturbare la actul sexual, poate avea multe beneficii pentru sanatatea fizica, emotionala si psihologica. Retineti cele 10 beneficii ale activitatii sexuale care au fost dovedite de stiinta.

In cautarea licorii miraculoase pentru o viata cat mai lunga dupa care omul modern tanjeste din ce in ce mai mult, cercetatorii americani si nu numai au redescoperit continuu ca sexul contribuie la longevitate.

Dincolo de placere, sexul este unul dintre cele mai complete exercitii disponibile, dar nu numai ca va poate ajuta sa ardeti calorii, dar va poate ajuta si mai mult pentru bunastarea dvs. psihologica si sanatatea dvs. si acest lucru este confirmat de numeroase studii stiintifice care s-au concentrat pe aflarea modului in care practica sexuala afecteaza starea noastra fizica si emotionala in fiecare zi.

In urma cu ceva ani, printr-un studiu american, cercetatorii Howards S. Friedman si Leslie R. Martin au demonstrat ca o viata sexuala activa tonifica organismul si mentine mintea lucida pentru o lunga perioada de timp.  Femeile care sunt satisfacute din punctul de vedere sexual traiesc mai mult decat cele care au experimentat putine orgasme pe parcursul experientelor erotice.

Extrapoland, in cazul barbatilor nu numai sexul, ci si casatoria cu toate aspectele specifice imbunatateste si mentine sanatatea pe termen lung.

Un alt exemplu care intareste teoriile oamenilor de stiinta si credintele noastre in general este cel al oamenilor din Cuba. Recunoscuta pentru veteranii care ajung la 100 ani sau chiar si mai mult – traiti cu pasiune in fumul tigarilor de foi – Cuba isi tine cetatenii in priza cu multa cafea, tigari de foi si, nu in ultimul rand, sex. Desi aparent o viata prea relaxata, viata cubanezilor este totusi bine organizata si corect echilibrata.

O astfel de concluzie a fost relatata de doctorul Nancy Nepomucemo la “Atelierul National de Geriatrie si Munca sociala”, dupa un studiu detaliat pe circa 50 de centenari din Cuba.Astfel, campionii in longevitate au dat dovada de o mare luciditate mentala bazata pe obiceiuri alimentare foarte sanatoase: oua, lapte, peste, carne alba, legume, radacini si tuberculi, toate gatite cu putina sare si condimente naturale.

In plus, nici unul dintre intervievati nu consumau foarte mult alcool, dar fumau trabucuri si beau foarte multa cafea. Insa, a fost cu adevarat interesant faptul ca fericitii care se bucurau de o viata lunga si armonioasa aveau pasiuni de tip sexual recunoscute cu mandrie – o alta dovada a faptului ca cel prin care capatam viata, sexul, este  si cel care ne da zile in plus.

O partida de sex poate fi la fel de bine prescrisa de un medic ca si oricare dintre pastilele create in laborator pentru linistea ta.