Nu o inteleg pe sotia mea! Suna ca o scuza, dar este adevarat

Am repetat de multa vreme discutia bizantina ca barbatii nu inteleg femeile. Impartasirea acelorasi preocupari, aceleasi interese si o serie de caracteristici le fac pe femei sa se inteleaga. Care sunt locurile comune ale vietii de zi cu zi in care ne aflam? Va oferim cateva indrumari care raspund la aceasta intrebare.

Pregatirea de a iesi: o chestiune de timp

Cand ne pregatim sa iesim, suntem la curent cu toate detaliile. Totul trebuie sa fie in armonie si sa fie in ton cu evenimentul sau activitatea la care vom participa, cu tipul de loc in care mergem. Nu lasam nici un detaliu fara sa participam, cu atat mai putin climatul din acel moment. Suntem mai zadarnici decat barbatii, toate alternativele pe care cautam sa aratam bine ni se par insuficiente atunci cand vine vorba de a ne imbraca pentru o ocazie speciala in care ne dorim sa aratam atractiv. Dorinta de a arata si de a ne simti bine este incorporata in viata noastra, motiv pentru care suntem mai predispusi decat barbatii atunci cand vine vorba de a suferi o interventie chirurgicala, de a merge la sala sau de a tine dieta. Mergem la salonul de infrumusetare si folosim creme frecvent. Ei nu. 

Cautarea pantofilor potriviti, dar stilati

Conflictul etern la alegerea pantofilor. Un alt dintre spatiile comune este tema pantofilor inalti, diferite tipuri de tocuri si platforme. Barbatii nu inteleg sacrificiul purtarii de tocuri, ei sunt sa ne vada mai zvelti si mai eleganti. Numai noi il intelegem. Exista insa si femei care nu poarta de obicei tocuri, in acest caz, este recomandat ca pantoful sa fie cat mai jos. Daca are platforma este mai elegant.

Menstruatia si schimbarile

Femeile au modificari hormonale care afecteaza organismul si aspectul emotional cu cateva zile inainte de inceperea perioadei menstruale. Pentru multi dintre noi acest lucru este adesea greu de suportat cand devine prea deranjant in timpul zilei pentru a duce treaba la bun sfarsit. Iata marea diferenta dintre ei si noi. Nici macar nu isi pot imagina niciodata cum se simte. Durerile noastre, durerile si disconfortul neplacut al simptomelor, nu au experimentat niciodata si suntem siguri ca suntem de acord ca doar intre noi ne intelegem.

Subtilitate in conversatie

Barbatii, spre deosebire de noi, sunt in general mai directi si fara eufemisme atunci cand vorbesc. Suntem mai subtili si ne ia mai mult sa ne exprimam, pentru ca facem aluzie la anecdote, la intrebari, parca pentru a da un sens mai profund ceea ce vrem sa spunem. Este obisnuit ca pentru a-i intelege atunci cand ne vorbesc, putinele cuvinte pe care le folosesc ne determina sa fim nevoiti sa le interpretam pana si gesturile si tacerile lor. De multe ori putem chiar sa intram intr-o eroare de interpretare, fiind nevoiti sa luam presupuneri din ceea ce vedem.

Sanatatea noastra conteaza foarte mult pentru noi

Avem grija de sanatatea noastra aproape constant. Controalele medicale sunt intotdeauna programate. Cand ne imbolnavim, avem tendinta sa fim mai indrazneti cand vine vorba de a suporta teste medicale care implica durere. Poate ca exista o explicatie, suntem mai obisnuiti sa luptam in fata adversitatii si sa ne redresam din durerea ei. Unul dintre cele mai palpabile exemple este ca suntem pregatiti sa facem fata sarcinii si nasterii.

Dragoste si sex la femei

Doua cuvinte care sunt strans legate intre ele, dar pentru noi nu vor avea niciodata acelasi sens. Preferam sa vorbim despre aceste probleme cu prietenii nostri de incredere, simtim ca doar o alta femeie poate interpreta ceea ce ni se intampla. Ei vorbesc despre aceste subiecte cu mai multa frivolitate, cu mai multa tendinta de a vorbi despre sex si mai putin despre dragoste. Depinde de fiecare si de propriile caracteristici, dar femeile vorbesc intre ele mai mult despre sentimente si mai putin despre placerea fizica pe care o implica sexul. Cele mai romantice filme ale cinematografiei, de exemplu, au in publicul lor o majoritate de spectatori de sex feminin.

Evolutia feminina

Helmuts Rudzitis/Flickr Increderea in sine pe care o au femeile ne permite sa ne simtim in siguranta si pozitiv in viata. Avem capacitatea de a debloca situatii dificile in acest fel, ne permite sa gasim fericirea fara a astepta recunoasterea altor oameni.

Cand noi, femeile, suntem puternice, avem convingerea ca succesul depinde de noi si cautarea de a atinge obiectivele pe care ni le-am propus este de obicei o cale lenta, dar foarte sigura. Potrivit statisticilor, unii barbati tind sa se multumeasca cu ceea ce au sau se prefac ca nu parasesc zona de confort. In schimb, incercam sa urmarim dincolo de ceea ce realizam.

Abilitatea minunata de a face sarcini deodata

Se spune ca femeile se bucura de capacitatea de a face mai multe lucruri in acelasi timp. Daca suntem in drum spre serviciu, planuim pranzul, de acasa, cum sa rezolvam munca in asteptare, examenele copiilor. Cercetarile au fost de acord ca barbatii au capacitatea de a se concentra pe o singura sarcina, cum ar fi sa faca sport, sa scrie un mesaj, sa asculte un post de radio. Intre timp, femeile au mai multe capacitati de a face mai multe sarcini.

Specialistii explica prompt ca structura creierului masculin favorizeaza un schimb de date intre perceptie si campul de actiune; In cazul femeilor, este mai prezenta emisfera dreapta, a carei dezvoltare a capacitatii de analiza si procesare a informatiilor ocupa centrul atentiei.