Lucruri care ar trebui stiute de fiecare cuplu casatorit

Cinci lucruri pe care fiecare cuplu casatorit ar trebui sa le stie:

1. Pune-ti sotul pe locul doi

Cel mai important membru al casniciei tale este chiar Dumnezeu. Inainte sa fim soti sau sotii, eram copii ai lui Dumnezeu. Cand ne casatorim, locul lui Dumnezeu in vietile noastre nu se schimba. El este inca primul.

Casatoria a fost ideea lui Dumnezeu, asa ca daca vrem sa avem relatii dinamice si prospere cu sotii nostri, trebuie sa fim capabili sa-L punem pe Dumnezeu pe primul loc.El este prima noastra iubire, prima persoana la care mergem pentru sfaturi si prima. persoana la care cerem ajutor.

2. Abordati-va propriile probleme inainte de a va invinova unul pe celalalt

O multime de argumente pot fi evitate daca nu uitam la propriul egoism in loc sa presupunem ca sotul nostru este cel care greseste.

Dumnezeu vrea sa ai o casnicie uimitoare – nu doar pentru fericire, ci si pentru sfintenie. Incepeti prin a va schimba propria atitudine si actiuni inainte de a incerca sa o schimbati pe a sotului dvs.

3. Pastrati-va increderea

Casatoria ta nu va fi niciodata perfecta si nici unul dintre voi. Construirea unei relatii pe o perioada lunga de timp inseamna ca vor exista multe dureri, comunicare gresita si conflicte. Practicati iertarea cat de des puteti. Nu lasa resentimentele sa se acumuleze; rezolvati problemele cat mai curand posibil.

4. Sotii sunt mai mult decat colegi de camera

Un lucru este fim aproape unul de celalalt.. In calitate de soti, avem ocazia sa facem tot posibilul sa ne sprijinim, sa avem grija de interesele altcuiva decat de noi insine. Asa ne aratam unii altora bunatatea pe care ne-a dat-o Dumnezeu si ramanem uniti in bucuria care vine din cunoasterea lui Isus.

5. Casatoria este un maraton, nu un sprint

In cel mai bun caz, casatoria este o relatie in care doi oameni se iubesc mai profund cu cat ajung sa se cunoasca mai mult. Emotiile curg ,iar in unele zile nu sunt la fel de incitant si romantice ca faza lunii de miere. Dar pentru ca casatoria este o relatie pe viata, nu putem angaja zilnic sa nu iubim sotii – punctele forte si defectele.

Casatoria este un legamant, nu un contract. Contractele se incheie odata ce sunt incalcate, dar legimintele sunt un angajament de a continua impreuna, indiferent de ce se intampla. V-ati angajat unul fata de celalalt, inaintea lui Dumnezeu si in fata comunitatii voastre de prieteni si familie in ziua nuntii voastre.

Uneori facem anumite greseli in viata noastra,pentru care putem regreta toata viata sau care nu pot fi reparate.Dar trebuie sa avem puterea de a merge mai departe si de a incerca sa nu schimbam in bine.Sa reusim sa nu iubim pe noi mai intai. ,apoi pe cei apropiati.Casatoria nu trebuie vazuta ca pe un contract de care suntem legati,ci ca un legamant al iubirii.

„Nu te casatori cu persoana alaturi de care crezi ca poti trai; casatoreste-te cu acea persoana fara de care nu poti trai.”James C. Dobson