Filme de actiune ascunse in catalogul Netflix si Amazon Prime

In catalogul Netflix si Amazon Prime sunt multe filme de actiune, insa, cele bune, cele care merita, se ascund printre infinitatea de titluri de pe ambele platforme. 

Din acest motiv, am decis sa ne dam sarcina de a rasfoi toate casetele disponibile si de a le alege pe cele care, in opinia noastra, iti vor ridica nivelul de adrenalina

De la thrillere la filme de razboi, prin drama (retineti ca „actiunea” nu este un gen de film ca atare) si film noir, lista de filme bune de actiune pe care le puteti gasi pe Netflix si Amazon Prime incepe aici. 

Acestea sunt adaugate la lista tuturor filmelor ascunse in cataloagele Netflix, Amazon Prime si HBO Go. 

Foc impotriva focului (1995)

Regizor: Michael Mann.

Distributie: Al Pacino, Robert De Niro, Val Kilmer.

Ce trebuie sa stiti: Un veteran de hot de banci intentioneaza sa se retraga cu un furt sofisticat. Cu toate acestea, un politist cu experienta va face tot posibilul pentru a preveni acest lucru. Pacino si De Niro intr-un joc de „pisica si soarecele”. 

Il puteti vedea pe: Amazon Prime.

El club de la pelea (1999)

Regizor: David Fincher. 

Distributie: Brad Pitt, Edward Norton, Helena Bonham Carter. 

Ce ar trebui sa stiti: este o drama, da, dar exista mai multe secvente de actiune care va vor duce nivelul de adrenalina la varf. Banda lui Fincher este, astazi, un obiect de cult. Daca nu l-ai vazut, ce mai astepti? 

Il puteti vedea pe: Amazon Prime.

Lurking Enemy (2001)

Regizor: Jean-Jacques Annaud. 

Actori: Jude Law, Ed Harris, Joseph Fiennes, Rachel Weisz.

Ce trebuie sa stiti: in timpul bataliei de la Stalingrad, doi lunetisti (unul rus si unul german) se vor „juca” cu soarecele si pisica pentru a vedea cine moare primul. Desi s-a descurcat prost cu criticii, suntem siguri ca va veti distra bine. 

Il puteti vedea pe: Amazon Prime.

Salvarea soldatului Ryan (1998)

Regia: Steven Spielberg. 

Actori: Tom Hanks, Matt Damon, Tom Sizemore.

Ce trebuie sa stiti: aceasta drama de razboi , considerata una dintre cele mai bune lucrari ale lui Spielberg, are suficiente doze de actiune pentru a se distra de minune. Primele sale minute sunt uluitoare, iar ultimele sunt demne de acele 5 Oscaruri pe care le-a castigat (desi pana la urma pasionatul Shakespeare i-a furat statueta principala).

Il puteti vedea pe: Netflix.

Drive (2011)

Regia: Nicolas Winding Refn. 

Actori: Ryan Gosling, Carey Mulligan, Bryan Cranston. 

Ce trebuie sa stiti: Este o drama, dar povestea unui misterios film de la Hollywood „dublu” care ajunge sa fie implicat in mafia, are dozele necesare de actiune si adrenalina pentru a se distra de minune. Gosling intr-una dintre cele mai bune lucrari ale sale si sa nu mai vorbim de coloana sonora . Fara indoiala, unul dintre cele mai bune filme de actiune.

Il puteti vedea pe: Amazon Prime.

Wish to Kill (2018)

Regizor: Eli Roth. 

Actori: Bruce Willis, Vincent D’Onofrio, Elisabeth Shue. 

Ce ar trebui sa stiti: previzibil si formulatic, totusi, dupa un timp de absenta, este imbucurator sa-l vedeti pe Bruce Willis in fata sa de erou de actiune. In plus, a-l avea pe Roth in directie este sinonim cu mult sange. Unul dintre acele titluri de vazut cand nu vrei sa te gandesti la nimic altceva. 

Il puteti vedea pe: Netlfix.

Nonstop (2014)

Regia: Jaume Collet-Serra.

Actori: Liam Neeson, Julianne Moore, Scoot McNairy. 

Ce trebuie sa stiti: evident ca in aceasta lista nu l-am putut lasa pe Neeson, care in ultimii ani a devenit garantia „benzilor de actiune”. Asa ca, daca nu ati vazut acest thriller care are loc la bordul unui avion, poate ca acum este momentul potrivit sa faceti acest lucru. 

Il puteti vedea pe: Amazon Prime.

Black Hawk Down (2001)

Regizor: Ridley Scott.

Distributie: Josh Hartnett, Ewan McGregor, Jason Isaac. 

Ce trebuie sa stiti: Bazat pe evenimente adevarate, filmul ne duce in 1993, cand un grup de soldati americani este trimis in capitala Somaliei intr-o misiune de mentinere a pacii ONU. Totul decurge conform planului, pana cand doua elicoptere Black Hawk sunt doborate. De acolo, banda te va tine pe marginea scaunului. Ridley Scott in directie este sinonim cu garantie. 

Il puteti vedea pe: Netflix. 

Deepwater Horizon (2016)

Regizor: Peter Berg. 

Actori: Mark Wahlberg, Kurt Russell, John Malkovich. 

Ce trebuie sa stiti: Pe 20 aprilie 2010, platforma petroliera Deepwater Horizon sufera un accident care provoaca un incendiu de mare amploare. Aceasta este povestea tragediei. 

Il puteti vedea pe: Netflix. 

Sicario (2015)

Regizor: Denis Villeneuve.

Distributie: Emily Blunt, Benicio del Toro, Josh Brolin. 

Ce trebuie sa stiti: Povestea unei femei care este recrutata de FBI pentru a lupta impotriva crimei organizate la granita dintre Mexic si Statele Unite urmeaza linia thrillerului si dramei, cu toate acestea, are o doza buna de actiune care va va tine mergand la limita. Nimic nu putea merge rau cu Villeneuve la carma. 

Il puteti vedea pe: Amazon Prime. 

Colateral (2004)

Regizor: Michael Mann.

Actori: Tom Cruise, Jamie Foxx, Jada Pinkett Smith.

Ce ar trebui sa stiti: Michael Mann este un maestru cand vine vorba de a ne oferi o doza buna de   adrenalina pe banda, iar acest film nu face exceptie. Povestea unui asasin si a unui sofer de taxi ale caror vieti se intersecteaza intr-o noapte i-a adus lui Foxx o nominalizare la Oscar pentru cel mai bun actor in rol secundar. 

Il puteti vedea pe: Netflix.

Identitatea Bourne (2002)

Regizor: Doug Liman. 

Departament: Matt Damon, Franka Potente, Chris Cooper. 

Ce trebuie sa stiti: Un barbat este salvat de o barca de pescuit italiana. In ciuda amneziei sale, el are un talent pentru artele martiale si asadar pleaca intr-o cautare pentru a-si gasi originea si motivul pentru care a uitat cine era. Acesta este inceputul unei saga pline de mister, suspans si multa actiune. 

Il puteti vedea pe: Netflix si Amazon Prime. 

Mission: Impossible (1996)

Director: Brian de Palma.

Departament: Tom Cruise, John Voight, Emmanuelle Beart. 

Ce trebuie sa stiti: Tom Cruise s -a confirmat ca un erou de actiune datorita acestei transe, care a fost primul dintr-o saga de succes care calca pe urmele spionului Ethan Hunt. Desigur, nu putea lipsi din aceasta lista cu cele mai bune filme de actiune si cele mai bune filme despre Tom Cruise. Si daca ti-a placut, ei bine poti continua cu continuarea. 

Il puteti vedea pe: Netflix si Amazon Prime.

John Wick (2014)

Regizori: David Letich, Chad Stahelski.

Distributie: Keanu Reeves, Michael Nyqvist, Aflie Allen. 

Ce trebuie sa stiti: Un asasin pensionar este fortat sa se intoarca la vechile sale obiceiuri dupa ce un grup de mafioti decid sa ia ceea ce iubea cel mai mult. Daca nu l-ai vazut inca, ce mai astepti?

Il puteti vedea pe: Amazon Prime.