Esti racita? Iata cum sa te machiezi in acest caz!

Oamenii racesc in medie de 2-3 ori pe an. Acele cateva zile in care te simti rau, nu ai pofta de mancare si esti obosita trec destul de repede, mai ales daca stai acasa. Insa ce te faci atunci cand nu iti poti lua liber de la serviciu si trebuie sa te prezinti la birou? Iata cum sa te machiezi in cazul in care esti racita!

Trebuie in primul rand sa ai un corector bun, deoarece il vei folosi cu precadere in aceasta perioada. Alege un corector care sa se potriveasca tenului tau si foloseste-l in zone precum zona ochilor, fruntea sau pometii.

Daca esti palida din cauza racelii, atunci va trebui sa folosesti un blush roz pentru pometi. Acest lucru te va ajuta sa pari mai ok.

In timpul racelii, este posibil sa fii deshidratata iar acest lucru se va vedea pe tenul tau. Este posibil sa fie mai tern, lipsit de stralucire si elasticitate. De aceea este important sa bei foarte multa apa cat esti racita.

Deshidratarea poate duce si la craparea buzelor. Pentru a preveni acest lucru, aplica-ti zilnic balsam de buze hidratant, care are rolul de a-ti rehidrata buzele si de a preveni craparea acestora.

Pentru a ascunde simptomele de raceala, trebuie sa-ti exfoliezi mai intai tenul. O lotiune exfolianta si demachianta este perfecta in acest caz. Apoi aplici crema hidratanta, fond de ten, blush si fard de obraz.

Daca iti curge nasul sau lacrimezi din cauza racelii atunci vei avea nevoie de produse rezistente la apa. Alege macar un rimel waterproof pentru zilele in care nu te simti atat de bine.