Sursa foto: unsplash.com
ERP sau Enterprise Resource Planning se refera la o suita de module care iti asigura infrastructura necesara pentru majoritatea modelelor de business si in acelasi timp iti garanteaza si optimizarea proceselor mai importante. Asadar, daca simti ca afacerea ta ar avea de castigat prin digitalizare, ERP este una dintre primele solutii digitale asupra careia trebuie sa-ti indrepti atentia.
Care sunt beneficiile incluse? Afla din cele ce urmeaza!
Ai acces rapid la toate informatiile de care ai nevoie
Informatia este unul dintre cele mai importante atuuri pe care le poate detine o companie, dar diferenta poate fi facuta pe piata si de viteza de acces a informatiei. Cu alte cuvinte, poti reactiona sau poti lua decizii importante de business mai repede decat competitia?
In cazul in care aflarea informatiilor relevante, precum costurile de productie, salariul unui angajat sau pretul unui anumit serviciu, devine un proces care implica munca de detectiv inseamna ca nu ai la dispozitie un sistem inteligent de stocare a datelor. Alege solutiile ERP adaptate companiei tale si vei avea acces la toate informatiile legate de afacerea ta intr-un singur loc, indiferent de modulul in care acestea au fost introduse.
Automatizezi toate procesele de productie, atat cele generale, cat si cele specifice
Daca iti pui frecvent problema ca timpul costa bani, atunci cel mai important avantaj pe care-l va aduce implementarea unui sistem ERP este automatizarea. Astfel, vei putea imbunatati si procesele critice, si pe cele auxiliare care totusi consuma timp important din viata angajatilor tai.
Prin automatizare, nu doar ca vei reduce timpul de procesare pentru anumite activitati, dar vei diminua si erorile umane si vei creste productivitatea. Faptul ca cele mai importante sarcini se vor produce inclusiv independent de resursele umane disponibile este un argument important, mai ales in perioadele neobisnuit de aglomerate.
Consolidezi serviciul pentru clienti
Nu doar echipa de management sau angajatii vor beneficia de pe urma implementarii unui sistem ERP, ci si clientii. Acestia vor avea parte la randul lor de functionalitati de centralizare a datelor si simplificare a proceselor care ii privesc direct, ceea ce inseamna ca echipa de vanzari sau de suport va putea sa personalizeze mult mai usor interactiunile cu ei.
Clientii tai vor observa destul de repede ca solicitarile lor primesc raspunsuri mai competente si mult mai rapide. In plus, sistemele ERP pot integra si platforme de comert electronic, ceea ce inseamna si o crestere in ceea ce priveste capacitatea de procesare a comenzilor pe web.
Vrei sa scalezi afacerea la un moment dat
Una dintre cele mai bune modalitati de a ramane constant cu un pas inaintea competitiei este si cresterea constanta a afacerii. Evident, asta presupune si un proces lin si bine structurat de extindere. Vei constata destul de repede ca un sistem ERP este deosebit de scalabil, fapt care-ti va permite sa adaugi resurse umane noi, sa modifici detalii legate de diverse departamente sau sa gasesti noi clienti si furnizori.
Toate aceste modificari vor fi implementate instant in noile proceduri doar daca folosesti un sistem inteligent si adaptabil. In plus, cresterea afacerii tale nu influenteaza pretul pe care-l platesti pe serviciile asigurate de un sistem ERP.
Daca te-au convins argumentele de mai sus nu ezita sa testezi cat mai curand un astfel de sistem!