Cum sa te protejezi de razele UV si in oras

In timp ce navighezi prin labirintul urban, este esential sa stii cum sa te protejezi de razele UV, care sunt extrem de nocive. Acestea nu sunt un pericol doar la mare, ci pot provoca aceleasi daune chiar si cand te plimbi prin oras, chiar si in zilele mai innorate sau cand vremea nu este prietenoasa. Asadar, nu ar trebui sa neglijezi niciodata masurile de protectie. Iata care sunt acestea.

Utilizarea produselor de protectie solara

Cel mai bun mod de a te proteja impotriva efectelor nocive ale soarelui este cu ajutorul produselor dedicate.  Foloseste crema cu protectie solara cu factor de protectie de minimum 30, cu spectru larg. Astfel, aceasta te va putea proteja pe o perioada mai indelungata si va putea bloca ambele tipuri de raze UV, atat UVA, cat si UVB. Acestea vor trebui folosite oricand te expui la soare si reprezinta aliatul principal in lupta impotriva deteriorarii pielii provocata de radiatii.

Cand si cum se folosesc aceste produse?

Este recomandat sa folosesti produsele de protectie solara atunci cand te afli in aer liber. Acest lucru inseamna, bineinteles, vara, in zilele insorite, dar nu doar atat. Radiatiile sunt prezente in permanenta, chiar daca ele nu au mereu aceeasi intensitate ca in perioadele toride. Desi riscul este mai mic, exista in continuare sansa ca pielea sa fie afectata. Asadar, ar trebui sa aplici aceste creme pe toata perioada anului, indiferent de vreme, atunci cand te afli in exterior.

Alege crema Capital Soleil pentru o protectie indelungata. Poti alege dintre mai multe sortimente cu factor de protectie ridicat, care sa te ajute pe toata perioada zilei. Inainte de a iesi din casa si a te expune la razele solare cu aproximativ 20 de minute, acopera bine toate zonele expuse, folosind o cantitate generoasa de produs. Atentie, insa, deoarece acesta va trebui reaplicat. Pentru o eficienta sporita, va trebui reutilizat la fiecare doua ore.

Utilizarea accesoriilor pentru o mai buna protectie

Poti avea parte de un plus de protectie si utilizand diverse accesorii, care sunt chiar recomandate pe timp de vara indiferent daca te afli in oras si nu in vacanta la mare. Poarta palarii cu boruri largi, care protejeaza zone mai sensibile precum scalpul, dar pot fi utile si pentru o mai buna protectie a fetei, urechii si gatului, tinand umbra in aceasta regiune.

Nu neglija nici purtarea ochelarilor de soare. Alege niste lentile cu filtru UV, care sa ofere protectie atat ochilor, cat si pielii sensibile din jurul lor. Nu uita ca si hainele ofera protectie. Exista tesaturi speciale cu protectie solara, insa in oras poti purta fara probleme orice fel de imbracaminte. Tesaturile care nu sunt transparente si prin care nu trece soarele te pot proteja foarte bine de efectele nocive ale soarelui.

Indiferent de protectia utilizata, evita cat mai mult soarele

Bineinteles, nu va trebui sa neglijezi aceste masuri de protectie. Insa, cel mai bun mod de a evita neplacerile este sa eviti expuenrea la soare in orele de varf, in intervalul orar 10:00 – 16:00. In aceasta perioada, intensitatea radiatiilor atinge nivelul maxim, iar pielea este expusa la un risc crescut de arsuri solare si alte probleme mai serioase.

Protectia UV este esentiala chiar si in aglomeratia urbana, pe toata perioada anului. Ia masurile potrivite si, astfel, pielea ta iti va multumi. Echipeaza-te cu cele mai bune produse cu factor de protectie si foloseste-le in mod corespunzator. Astfel, vei fi mereu pregatit sa infrunti radiatiile solare nocive.