Cum sa ai o relatie sanatoasa

La un moment dat, toti am experimentat dragoste. Ne iubim familia, prietenii si animalele de companie. Cu toate acestea, dragostea romantica este altceva. Acesta este un sentiment intens si nou, care difera de alte expresii de afectiune.

In dragoste apar urmatoarele caracteristici unice:

• Atractie: aceasta corespunde reactiilor chimice hormonale. Oxitocina si dopamina declanseaza un raspuns de placere, care functioneaza ca recompensa si, ca atare, cautam sa o reproducem. Atractia se refera la dorinta si interesul fizic.
• Intimitatea: este o legatura care apare atunci cand impartasim sentimente si ganduri personale.
• Angajamentul: depaseste indragostirea si se bazeaza pe promisiunea a doua persoane de a realiza un proiect de viata.

Prin urmare, relatiile de cuplu sunt foarte importante pentru fericirea si bunastarea noastra. Cu toate acestea, in Spania o casatorie este rupta la fiecare 5 minute.

Relatiile nu sunt usoare, de fapt, fiecare relatie are suisuri si coborasuri, exista conflicte inerente coexistentei; bani, stres in zilele noastre, decizii de parinti etc. care adesea creeaza conflicte recurente. Un semn care arata probleme de legatura interpersonala poate avea aceeasi lupta mereu si iar.

Din fericire, exista masuri care pot fi puse in aplicare pentru a mentine legaturile emotionale si, prin urmare, sentimentele cat mai mult timp si, astfel, au o relatie sanatoasa. In continuare, va voi lasa cateva idei care pot fi de mare ajutor.

Comunicare

Un element cheie in relatiile sanatoase este comunicarea. Aceste tipuri de cupluri isi dedica un spatiu de timp pentru a vorbi nu numai despre subiecte superficiale sau zilnice, ci si despre probleme personale, impartasesc interese si preocupari, pe langa consolidarea legaturilor.

Pastrati interesul

Relatiile se pot purta zi de zi, de aceea este necesar sa lucram la ea pe tot parcursul. Este ca o planta care trebuie udata constant si obiceiul poate fi cel mai rau daunator. Cu timpul si cu numeroasele responsabilitati pe care le avem cu totii, sfarsim prin a neglija relatia. Nu putini oameni in relatii de lunga durata raporteaza plictiseala, mai putina satisfactie si lipsa dorintei pentru cealalta persoana.

De aceea, trebuie sa introducem „factorul de noutate”, prin intermediul caruia returnam relatia de interese. Ar trebui sa iesiti din rutina facand lucruri diferite in cuplu, cum ar fi sa schimbati repertoriul sexual, sa folositi jucarii erotice sau sa vizionati un film erotic. Vezi aici filme porno asiatice, fantezii sexuale, amatori bdsm si altele. Pentru aceasta, este necesar sa cautati momente de calitate pe care sa le impartasiti de-a lungul saptamanii.

Fara a uita dorinta sexuala, pentru a ne asigura ca interesul pentru aceasta dureaza, trebuie sa facem ca momentele intime sa apara sau sa le incurajam intr-un mod subtil. Nu exista nicio situatie care doare dorinta mai mult decat planificarea unei zile fixe in calendar, ca o obligatie, de exemplu: sambata seara sa faceti sex.

Trebuie sa ne amintim ca ascultarea este mai importanta decat vorbirea, dar este adesea un element pe care nu il folosim de obicei, deoarece oamenii se concentreaza pe mesajul pe care trebuie sa-l transmita ca prioritate, fara a tine cont de faptul ca din aceasta schimbare de perspectiva putem sti nevoile celuilalt si in acest fel sa ne extindem cunostintele.