Cum iti dai seama ca esti alergica la machiaj?

Exista si femei car epot fi alergila la machiaj sau la anumite ingrediente din componenta acestora. Noi iti spunem azi cum iti dai seama ca esti alergica la machiaj!

In primul rand, trebuie sa stii ca fiecare dintre noi este unic si fiecare poate fi alergic la diferite substante. Din nefericire, nu exista tratament pentru alergii, insa acestea pot fi tinute sub control, in cel mai bun caz.

Alergiile pot aparea la orice varsta, si cel mai rau este ca poti dezvolta o alergie in timp, dupa folosirea indelungata a unui anumit produs sau ingredient al acestuia.

 

Ce cauzeaza alergiile?

Cele mai comune ingrediente ale produselor cosmetice care pot provoca alergii sunt aromele. Incearca sa cauti cosmetice fara arome, deoarece acestea provoaca iritatii si mancarimi la nivelul tenului, in special daca acesta este sensibil.

Si conservantii sunt ingrediente pe care trebuie sa le eviti atunci cand alegi produsele cosmetice. Produsele bio sau naturale sunt cele care nu ar trebui sa contina conservanti.

Poti observa daca esti alergica la produsele de machiaj pe care le folosesti atunci cand tenul tau reactioneaza la ele. Daca observi vreo schimbare a tenului, incearca sa vezi ce produs cosmetic ai inceput sa folosesti de curand, si pe care inainte nu il foloseai.

In cazul unei alergii la produsele cosmetice cel mai indicat este sa renunti la produsul respectiv si sa faci o vizita medicului dermatolog, care iti poate da un diagnostic clar.

 

La ce sa fii atenta!

Atunci cand vrei sa iti achizitionezi produse noi de machiaj trebuie sa fii atenta la data de expirare si la ingredientele pe care acestea le contin.

Si pensulele au nevoie de o curatare periodica, cam o data pe luna, pentru a preveni depunerea bacteriilor pe acestea. Pensulele se curata fie cu apa si sapun, fie cu spirt, dupa care le lasi sa se usuce natural. In cazul in care le speli cu sport, ai grija sa clatesti foarte bine.