Cum iți creezi propria rutină de îngrijire a tenului

Sursa: FreePik

Pentru a te putea bucura de un ten strălucitor și sănătos, este nevoie să îi acorzi zilnic atenția pe care o merită. Acest lucru se traduce prin urmarea unei rutine de îngrijire atât dimineața, cât și seara, care să conțină produsele potrivite pentru tipul tău de ten. Descoperă din articolul nostru cum îți poți crea propria rutină de îngrijire a tenului. 

Cum arată rutina ideală de îngrijire a tenului?

Rutina de îngrijire a tenului trebuie întotdeauna să constea în următorii cinci pași:

 1. Curățare;
 2. Aplicarea tonicului;
 3. Aplicarea serumului;
 4. Îngrijirea ochilor;
 5. Aplicarea cremei hidratante.

În funcție de momentul zilei și preferințele tale, câțiva dintre acești pași pot fi realizați într-o ordine diferită. Mai jos, îți vom oferi toate detaliile necesare pentru crearea rutinei de îngrijire de care tenul tău are nevoie. 

  1. Curățare

  Înainte de a aplica oricare alt produs cosmetic asupra tenului tău, este important să te asiguri că acesta este complet curățat de toate impuritățile sau reziduurile de machiaj care rămân după o zi întreagă petrecută în afara locuinței.

  Pentru a-ți curăța tenul, îți recomandăm să utilizezi un gel sau o spumă special concepută în acest sens. Dacă ai tenul uscat, este recomandat să aplici mai întâi un lapte sau un ulei demachiant, care are totodată rolul de hidratare. 

   2. Aplicarea tonicului

   Loțiunea tonică este extrem de importantă pentru toate tipurile de ten și este un pas care nu trebuie niciodată sărit. Pe lângă efectul de hidratare intensă pe care îl oferă, rolul tonicului este și acela de a pregăti tenul pentru a absorbi mai bine următoarele produse cosmetice pe care le vei aplica în rutina ta de îngrijire. Poți folosi loțiunea tonică și pe timpul zilei, de fiecare dată când vrei să dai un refresh tenului tău.

    3. Aplicarea serumului

    Poți utiliza un serum cu efect anti-aging pentru a preveni apariția ridurilor și formarea liniilor de expresie, cât și unul intens hidratant, în special dacă ai tenul uscat. Un serum cu efect iluminator este ideal pentru a fi utilizat dimineața, înainte de plecare, astfel încât tenul tău să fie strălucitor și revitalizat. Serumurile pătrund cel mai adânc în piele, așa că alege produsul potrivit nevoilor tale. 

     4. Îngrijirea ochilor

     Nu neglija niciodată zona ochilor! Chiar dacă nu ai depășit vârsta de 25 de ani, este important să previi formarea cutelor sau a pungilor de sub ochi, în special dacă ai un program încărcat și obositor. Dacă utilizezi o cremă specială pentru ochi seara, înainte de culcare, dimineața te vei trezi revigorată și gata de plecare. Rolul cremelor sau balsamurilor pentru ochi este acela de a menține zona ochilor hidratată fără a produce iritații. 

      5. Aplicarea cremei hidratante

      Ultimul pas în rutina de îngrijire a tenului atât dimineața, cât și seara, este aplicarea unei creme care să îți hidrateze în profunzime pielea. Crema hidratantă pentru zi conține deseori și factori de protecție solară, esențiali în orice anotimp, iar crema hidratantă pentru noapte are de obicei ingrediente care ajută împotriva îmbătrânirii premature, deoarece consistența ei este mult mai grasă, iar aceasta pătrunde mult mai adânc în piele în timpul somnului.

      Investește în produse de calitate pentru sănătatea tenului tău și nu îți neglija rutina de îngrijire în nicio dimineață sau seară!