Chucky: Toate filmele din saga de la cel mai rau la cel mai bun

Indiferent daca il iubesti sau il urasti, nu exista nicio indoiala ca Chucky the Devil Man este unul dintre cele mai emblematice personaje de groaza.

Personajul revine cu premiera lui Child’s Play, un nou serial care promite sa aduca in prim-plan iconica saga horror, iar odata cu anuntul unui nou film pe drum, franciza este mai vie ca niciodata. .

Cu furia asupra lui Chucky inapoi si in ajunul Halloween-ului, pare o ocazie foarte buna de a revizui aceasta saga iconica si, desigur, de a o revedea.

Daca in planurile tale este sa traiesti un weekend de groaza pentru a sarbatori aceasta data, arunca o privire asupra acestui clasament cu fiecare dintre livrarile sale comandate de la cel mai rau la cel mai bun si lasa-ti Papusa Diabolica insotitorul tau pentru a primi Halloween.

Jocul copiilor 3 (1991) 23

Filmata in graba si lansata la doar un an dupa a doua aventura a lui Chucky, a treia editie este confuza si inutil de irelevanta.

Povestea urmareste un adolescent Andy Barclay care incearca sa-si uite trecutul acum ca stagiar la o scoala militara privata, in acelasi timp in care Chucky este inviat a doua oara, declansand morti violente in jurul scolii. 

Semintele lui Chucky (2004)

Si de parca Mireasa lui Chucky nu ar fi fost suficient de ingrozitoare, acest film cunoscut sub numele de Fiul lui Chucky in America Latina a dus absurdul la cote nebanuite.

Povestea urmeaza pe urmele lui Glen, fiul papusii lui Chucky si a iubitei lui Tiffany, care sunt acum decedati. Cand orfanul afla ca se face un film despre parintii sai, merge la Hollywood si ii reinvie in incercarea de a-i cunoaste mai bine. El este ingrozit cand Chucky si iubitul sau se angajeaza intr-o noua crima, un sentiment pe care Chucky il impartaseste stiind ca fiul sau nu are gust pentru rau.

Jocul copiilor 2 (1990)

Continuarea versiunii initiale are loc la doi ani dupa primul film, cand Chucky, papusa ucigas insetata de sange, este inviat accidental si acum il cauta pe Andy Barclay, care a fost dat spre adoptie, pentru a-si putea transfera sufletul asupra lui.

Pentru ca a fost o copie fara gluma a primei transe, Child’s Play 2 este amintit pentru ca a fost extrem de dezamagitor.

Mireasa lui Chucky (1998)

Dupa ce a fost sfasiat de politie, Chucky este inviat de Tiffany, o fosta iubita a criminalului in serie. Dupa o cearta, Chucky o ucide pe Tiffany si isi transfera sufletul intr-o papusa de mireasa. Pentru a gasi amuleta magica care ii poate readuce pe amandoi la forma lor umana, Chucky si Tiffany reusesc sa obtina cativa tineri care sa devina urmatoarea lor tinta.

Cu saga epuizata dupa cat de stralucitoare s-a dovedit a fi intriga primei transe, filmele au incercat sa rastoarne franciza cu aceasta transa care se limiteaza la ridicol si are groaza de picurator.

Jocul copiilor (film 2019)

Jocul copiilor a fost reinnoit pentru a actualiza titlul emblematic din anii ’80 cu rezultate pe cat de infioratoare, pe atat de distractive.

Filmul a primit recenzii mixte pana la pozitive, fiind laudat pentru performantele sale, amestecul bun de groaza si umor negru, povestea originii romanului si efectele vizuale, dar fiind criticat pentru designul si miscarea lui Chucky. 

Filmul a fost un succes de box office, incasand 45 de milioane de dolari la nivel mondial, comparativ cu cei 10 milioane de dolari pe care i-a costat. In prezent, o continuare este in dezvoltare.

Blestemul lui Chucky (2013) 

Dupa ce l-a parasit foarte prost pe Chucky si franciza cu abordarea umorului negru, saga a revenit la radacini cu aceasta transa infioratoare, revenind un pic de onoare Papusii Diabolice, care pentru aceasta transa chinuieste familia unei femei, surorii lui si tanara lui nepoata.

Jocul copiilor (1988)

In mijlocul efervescentei slashers optzecisti , Child’s Play a reinnoit formula cu o noua premisa: o papusa diabolica care adaposteste sufletul blestemat al unui ucigas in serie.

In timp ce intriga era oarecum previzibila, prima transa a avut momente de groaza eficiente care i-au castigat imediat statutul de film cult. 

Cultul lui Chucky (2017)

Papusa Diavolului se intoarce pentru a-si teroriza victima umana, Nica, care este inchisa intr-un azil pentru nebunii criminali. In timp ce isi duce razbunarea, Chucky are cateva sute de platit cu vechii sai dusmani, cu ajutorul fostei sale sotii.

Cultul lui Chucky a indraznit sa duca franciza in directii noi, care au fost primite pozitiv de fani. Filmul are un sfarsit care merita vizionat.

Mancini si stilul sau se schimba si ele si datorita capacitatii sale de a se reinventa ocupa locul unu in acest clasament.