Care sunt cele mai frumoase zone turistice din Europa

Sursa foto: Shutterstock.com

A venit momentul în sfârșit să te bucuri de un concediu binemeritat. Te-ai gândit că un zbor sau o călătorie cu mașina personală în altă țară ți-ar prinde bine, mai ales dacă te-ai simțit blocat în același loc din cauza măsurilor aplicate în perioada pandemică. 

Călătoriile în alte țări din Europa îți pot deschide perspectivele culturale și sociale, deoarece ai ocazia să intri în legătură cu oameni diferiți, tradiții diverse și o istorie cuprinzătoare.

Dacă ești în căutarea unei zone turistice ideale, ai ajuns unde trebuie. Iată care sunt cele mai frumoase regiuni din Europa care merită să le vizitezi!

Insulele Azore, Portugalia

La aproximativ 1500 de kilometri în largul coastei Lisabonei, Insulele Azore ar putea să-ți aducă inspirația unei lumi ascunse doar dintr-o singură fotografie. Văile înverzite, stâncile abrupte și umede de pe malul oceanului, rândurile de hortensii albastre și multitudinea de cascade fac din Insulele Azore un paradis care merită vizitat. Doar asigură-te că ți-ai luat biletele de avion înainte ca restul oamenilor pe care îi cunoști să o fi facă înaintea ta.

Munții Caucaz, Georgia

După o perioadă îndelungată în care această zonă turistică a fost „ascunsă” de privirile turiștilor, în mare parte din cauza infrastructurii limitate și a conflictului intermitent cu Rusia (vecinii săi), această fostă republică sovietică este astăzi una dintre atracțiile turistice cele mai apreciate de călătorii obosiți de traseele montane de prin Alpi sau de podgoriile din Franța.

Cel mai bun mod de a asista la diversitatea Georgiei este să iei la pas traseele organizate pentru drumeție, care traversează lanțul muntos Caucazul Mare și delimitează Europa de Asia.

Veneția, Italia

Veneția rămâne una dintre cele mai populare atracții turistice din Europa datorită diversității, multiculturalismului și obiectivelor turistice care nu te vor plictisi de-a lungul sejurului, oricât de mult timp ai petrece în oraș. Plimbările cu gondola pe Marele Canal, Carnavalul de la Veneția care, deși are loc o dată pe an, atmosfera specifică carnavalului rămâne în aer pe tot parcursul anului și Piața San Marco sunt cele mai iubite activități și obiective turistice din care turiștii își hrănesc mintea și sufletul.

Față de celelalte zone turistice amintite anterior, în cazul acesta este mult mai ușor să ajungi. Îți trebuie doar un bilet de avion București – Veneția și ești în mijlocul paradisului!

Biarritz, Franța

Gândește-te doar la cum ar fi să înoți și să te relaxezi în apele turcoaz, sorbind dintr-un pahar de vin rose la apusul soarelui și bucurându-te de culturile de lavandă. În aceste cuvinte putem descrie zona Biarritz-ului. Sudul Franței reprezintă cu adevărat întruchiparea glamourului și rafinamentului francez și este o zonă turistică populară pentru cei cărora le place să se îndrăgostească spontan.

Biarritz este un oraș ale cărui plaje sălbatice sunt pline de surferi, persoane de la Casa Regală și celebrități. Probabil ai mai auzit de această zonă dacă ai o plăcere pentru scriitorii francezi.

Acestea fiind spuse, sperăm că ți-ai pregătit bagajele pentru noul tău sejur!