Tineri, urbani și concentrați pe dezvoltarea lor profesională: acestea sunt câteva trăsături ale unei generații cu dificultăți grave în stabilirea unor legături de dragoste de durată.
Într-o societate în care apar relații scurte și seriale, adică se întâmplă superficial, una după alta; Bărbații și femeile par să aibă o întâlnire grea . Aceasta este tema centrală a cărții Uncompromising: Portret of a generation of relations impossible (Zenith) by Berliner Michael Nast. În ea, scriitorul expune cauzele nemulțumirilor permanente care atrag tinerii între 25 și 35 de ani care locuiesc în mediul urban. O generație marcată de, printre altele, apariția Tinder, utilizarea WhatsApp și o societate axată pe consum. Vă prezentăm alte caracteristici la care reflectă autorul.
1. Dependenți de „Like”
Construiesc un personaj prin rețelele sociale și sunt foarte conștienți de acceptarea celorlalți. „ Impresia pe care o faci asupra celorlalți este cel mai important lucru ” , spune Nast. Autorul vorbește, de asemenea, despre o atitudine care maschează personalitatea cuiva, în căutarea unui „secund al meu”.
2. Dependenți de telefonie mobilă
Sunt la mila Internetului. Sunt nerăbdători dacă nu se pot conecta și arunca telefonul smartphone ca și cum ar fi un organ vital . Berliner subliniază că „consecințele acestui lucru nu vor fi văzute timp de câțiva ani, dar există studii care arată că, dacă nu avem acces la rețea, nu ne simțim compleți”.
3. Subjugat la „double check” și ultima conexiune
„În zilele noastre aproape nimeni nu sună. Cel mai normal este să scrii. În acest fel ești în siguranță. Puteți gândi răspunsul. Pericolul este anulat ”, explică Nast. Acest tip de comunicare are consecințe: este locul de reproducere ideal pentru ipoteze , adică atunci când comunicați doar prin mesaje și așteptați verificarea dublă și timpul de conectare al interlocutorului, domeniul de interpretare este extins și uneori , dă naștere la concluzii negative.
4. Refugiați la locul de muncă
Sunt generația cu o dorință mai mare de autorealizare la locul de muncă , deoarece consideră că este o modalitate de a-și exprima personalitatea și visele. Epicentrul vieții sale este transferat succesului profesional.
5. Părinți întârziați
Sistemul de muncă sporește flexibilitatea lucrătorilor și încearcă să se asigure că aceștia sunt întotdeauna disponibili, lucru care contribuie la amestecarea vieții private cu cea profesională. Acest mecanic amână posibilitatea de a fi părinți înainte de 30 de ani și de a fi guvernat de „încă nu”. Ceva Nast indică: „Poate veni ziua când ne dăm seama că ne-am simțit întotdeauna prea tineri și, dintr-odată, suntem prea bătrâni”.
6. Marcată de „ fără angajament”
Înlănțuie relații scurte și sunt obișnuite cu Tinder. Autorul explică modul în care problema acestei aplicații „nu este calitatea, ci cantitatea. Există un val inepuizabil de cupluri posibile. Iar asta creează dependență „.
Având în vedere panorama prin care trece această generație, Berlinerul evidențiază o idee de a se convinge că stabilirea relațiilor de dragoste durabile poate avea o valoare care nu se regăsește în alte domenii ale vieții: „ Cred că iubirea față de cineva provoacă un impuls foarte puternic profund de a fi o persoană mai bună. Și aceasta este oportunitatea minunată pe care ne-o oferă iubirea.”