Cum pot suna un prieten daca nu am credit?

Stim cu totii ca lucrurile neplacute nu se intampla deseori atunci cand te astepti, ci fix atunci cand totul ti se pare prea frumos sa mearga bine. Iar peste 80% din populatie experimenteaza cel putin o data in viata lor sa se trezeasca pe nepusa masa cu creditul la telefon ,expirat fix  in momentul in care este imperios necesar sa sune la o ruda sau la un prieten pentru a putea cere un sfat, o indrumare, un ajutor.

Insa, stim cu totii ca nu exista lucru fara de rezolvare, iar daca nu ai bani de o cartela, fie un card sau un prieten pe care sa-l poti contacta astfel incat sa te ajute sa-ti reincarci cartela, exista totusi cateva solutii care ti-ar putea fi de folos.

Iata asadar cateva trucuri la care poti apela ca sa-ti poti apela rudele, prietenii sau cunoscutii in timp util sau sa le dai un semnal de ajutor, chiar si atunci cand ramai fara credit cand te astepti mai putin.

3 moduri prin care poti apela un prieten cand ramai fara credit

  1. Solicita o reincarcare de rezerva

Furnizorii multor retele telefonice mobile au fost destul de inteligenti astfel incat sa introduca optiunea de a-ti reincarca creditul in avans, cu plata in termen de aproximativ o saptamana.

Asta inseamna ca poti oricand solicita creditul cu care iti reincarci cartela in mod obisnuit pentru a te putea bucura o perioada de impulsuri si pentru a-ti rezolva urgentele. Bineinteles, pentru a continua sa-ti folosesti cartela in mod obisnuit vei fi nevoit ca in timpul precizat sau ulterior, sa-ti incarci cartela cu suma aferenta ce va fi retrasa de catre furnizor. Partea proasta este ca, practic, va trebui sa-ti incarci telefonul de doua ori astfel incat sa fii “pe zero”.

  • Trimite un SOS

De asemenea, inca din perioada de gratie a telefoanelor mobile exista optiunea de a trimite cuiva la cerere, national sau international, un mesaj prin care soliciti destinatarului sa te contacteze. Daca odinioara aceste mesaje ajungeau intr-o eternitate, in zilele noastre transmisia se face mult mai rapid odata cu dezvoltarea ampla a retelelor de telefonie. Asadar, un mesaj “suna-ma” poate fi un alt ajutor pe care te poti baza la nevoie, atunci cand numai ai credit pe telefonul mobil.

  • Apeleaza la uneltele din Social Media

In cazul in care dispui inca de internet pe telefonul tau mobil, te poti folosi de acesta pentru a contacta persoana dorita sau pentru a ajunge la aceasta cu ajutorul unor intermediari. Daca nu dispui nici de internet, iti recomandam sa ajungi in apropierea unui mediu de transport (gara, de exemplu), a unei cafenele sau a unei institutii publice prin intermediul careia vei gasi o retea Wifi care-ti va permite sa te conectezi la internet si sa iei legatura cu persoana dorita.

Asadar, iarta, exista solutii vaste in care te poti asigura ca nu te vei lipsi de ajutorul sau sfatul celor dragi chiar si atunci cand ramai fara credit.

Bineinteles, o alta optiune ideala ar fi sa apelezi pentru un abonament sau sa te asiguri in permanenta ca-ti reincarci telefonul la timp.